Å skrive blogginnlegg

9. januar 2011

Det er merkelig med det, men jeg har lagt merke til noe. De innleggene jeg er meget fornøyd med selv, og som jeg har brukt lang tid på, de blir som regel lite kommentert og lest. Mens de som er litt overfladisk (forstå meg rett), og som jeg kanskje ikke er like fornøyd med blir mye kommetert. Hvorfor tror dere det er sånn?

 1. Blir personlige/lange/spesielle innlegg litt for vanskelig å kommetere? Man må liksom legge sjelen sin litt i kommentarene da?
 2. Du kjenner deg ikke igjen i de personlige innleggene, og dermed blir det kjedelig? Det overfladiske er noe alle mennesker har tilfelles?

Ikke vet jeg. Men merkelig er det, disse tendensene. Forresten så jeg filmen Where The Wild Things Are i går. Den var nydelig. Du kan lese mer om hva jeg synes på filmbloggen min.

Share:
Previous Post Next Post

18 Comments

 • liseliten

  Hmm, godt spørsmål. Jeg tror det er lettere å kommentere på “overfladiske” innlegg, fordi det ikke krever så mye av leseren, verken tid eller tenkning. Ved gode og lengre innlegg, er det kanskje vanskeligere å kommentere, fordi det krever at man setter seg inn i det og veier ordene, rett og slett tenke litt? Synd det er sånn da, for man vil jo gjerne få tilbakemelding og/eller dialog på de mer gjennomførte innleggene man har brukt tid på. Kanskje er de så gode at man ikke føler man har så mye å si heller :)

  9. januar 2011 at 5:57 pm Reply
 • Heidi

  Jeg tror det er noe i at bedre innlegg krever bedre kommentarer. I tillegg kan det også være mindre å legge til et skikkelig godt innlegg – man likte det, men kommerliksom ikke på noe å si…

  9. januar 2011 at 7:26 pm Reply
 • Helene

  Veldig godt spørsmål ja! For min del føler jeg kanskje at jeg må være “like dyp” i kommentarfeltet som det innlegget jeg leser. Og ofte er jeg ikke så veldig dyp heller…tror jeg?

  9. januar 2011 at 7:30 pm Reply
 • Marte

  Jeg trur nr. 1 stemmer ganske godt for min del. Men det betyr IKKE at jeg liker de lange, personlige innleggene mindre, langt ifra! :)
  Jeg har blitt generelt dårligere til å kommentere, og skal skjerpe meg.. Hehe.

  9. januar 2011 at 9:27 pm Reply
 • Marte

  Forresten! Veit du åssen man får passord på tumblr-siden sin?

  9. januar 2011 at 9:27 pm Reply
 • Speilvendt

  Har merka det samme selv, men når det kommer til sånne “dype” tekster, holder det bare med noen få ord som kommentar, mener jeg. Trenger jo ikke greie ut i det vide og det brede om teksten. Men det er koselig å få en liten kommentar så man veit at folk har lest det :)

  Synes selv det er vanskelig å skrive bra og saklige kommentarer på slike innlegg, så ofte blir det sånn der “supert!” e.l.

  9. januar 2011 at 11:15 pm Reply
 • Hild Frøya

  Det er nok kanskje litt vansskeligere å kommentere personlige innlegg ja. For om du ikke selv klarer å sette deg inn i det personen skriver om, så er det vanskelig å si noe.

  10. januar 2011 at 2:46 pm Reply
 • The Nam

  Hmm…vanskelig å si. Jeg tror ikke det nødvendigvis har med det å gjøre at man ikke kjenner seg igjen i det, for de fleste mennesker klarer å sette seg inn i hverandres følelser. Jeg tror det er mer skummelt å kommentere dype innlegg, lettere å kanskje si noe feil. Det kommer jo veldig an på hva som står. Dessuten må man kanskje investere mer i å skrive en kommentar til et dypt innlegg også enn et overfladisk et der man kan slippe unna med å skrive “fett”.

  Det er mulige det er mange som setter pris på innlegget likevel, selv om de ikke kommenterer det. Det er ikke et likhetstegn mellom kommentar og innlegg mener jeg.

  10. januar 2011 at 5:45 pm Reply
 • Martine

  For min del stemmer i hvertfall punkt nummer 1 – ikke spesielt i forhold til dine innlegg men generelt når jeg leser dype/sårbare innlegg hos forskjellige blogger.. Jeg synes det blir vanskelig å svare, føler jeg må ha god tid til å tenke igjennom og veie ordene mine – og noen ganger er det lettere å bare la være.. Veldig synd egentlig!

  10. januar 2011 at 6:41 pm Reply
 • Hilde

  Jeg har ikke noe dypt følelsesregister, så jeg klarer sjelden å kjenne meg igjen i dype tekster. Ikke er jeg særlig glad i å lese slike tekster heller :p Men det er jo sant det du sier at man må jo legge mer i en kommentar til en dyp tekst enn det man vanligvis gjør når man kommenterer på overfladiske tekster :p

  10. januar 2011 at 9:19 pm Reply
 • Norman

  Når det gjelder lesingen, er jeg kanskje litt dårlig, særlig på nett. I utgangspunktet liker jeg å lese hva folk tenker, men siden det er så mange gode blogger, er det vanskelig å lese alt av alle. Jeg bør kanskje begynne å bruke RSS-leseren jevnlig. Føler jeg hadde mer kontroll, da jeg gjorde det før.

  Spesielt når det handler om veldig personlige innlegg, føler jeg at det kan være vanskelig å kommentere. Men det kommer litt an på. Noen bloggere er jeg blitt bedre kjent med, noen bloggere kjenner jeg nesten ikke. Spesielt med tanke på sistnevnte gruppa er det vanskelig å relatere seg til det de skriver i slike innlegg, og da har jeg ikke så mye å kommentere. Føler ofte at korte kommentarer ikke er nok, selv om jeg selv vet at jeg gleder meg over hver eneste person som kommenterer og viser at de har brukt litt tid for å lese innlegget.

  Noen ganger er det også lettere å kommentere, hvis bloggeren stiller et konkret spørsmål. Det må ikke være noe stort. Noen ganger holder det med “Har du følt deg sånn før?” eller noe lignende, slik at leseren har noe å svare på.

  11. januar 2011 at 12:46 am Reply
 • Veronica S

  Jeg tror at det er fordi mange av de “overfladiske” innleggene er kortere og da letter eå skumme igjennom for å kommentere. Mens de lange, om de kanskje noen ganger har få bilder ser lange og uoverkommelige ut og folk klikker seg ut av bloggen dessverre. Opplved slike ting selv.. så har spurt meg de samme spørsmålene.

  11. januar 2011 at 3:26 pm Reply
 • Martha

  Når det er personlige innlegg må man liksom tenke litt for å kommentere. Jeg syns ofte slike innlegg er veldig fine, men det kan være vanskelig å kommentere noe som ikke virker helt teit. Ellers er det veldig enkelt å kommentere ‘overfladiske’ innlegg, så det er nok ikke så rart at det er slike innlegg som det blir mest kommentarer på.

  12. januar 2011 at 6:18 pm Reply
 • Elise

  Haha, jeg føler det helt likt! det er litt kjedelig da..

  16. januar 2011 at 7:12 pm Reply
 • Lady Netta

  Jeg synes også det der er litt rart. Nå er det sjeldent jeg skriver store personlige innlegg om meg selv, men sånn generelt så er det kjipt hvis man har brukt lang tid på et innlegg, også sitter man igjen med to korte kommentarer. Lurer på hva som gjør at folk kommenterer eller ikke? Det burde man jo nesten legge merke til selv, men. Hmm.
  By the way, where the wild things are er jo bare kjempesøt :D

  16. januar 2011 at 9:54 pm Reply
 • Christine Lövendahl

  hmm.. godt spm.. og godt innlegg!
  jeg tror mest på nr 1 kanskje.. at man gjerne kjenner seg igjen og gjerne skulle ha kommentert men så gjør man det bare ikke. og det er jo for galt. merker det selv at de korteste er de som oftest blir mest kommentert.

  18. januar 2011 at 1:34 am Reply
 • mmaddiiee

  jeg merker akkurat det samme. de innleggene jeg selv synes er best skrevet, morsomst eller generelt bare bedre enn de korte hverdagsgreiene, får ikke engang halvparten av kommentarene jeg ellers får… nå synes jeg generelt leserne mine (og de fleste andre sine) er dårlige til å kommentere, da, men det er frustrerende allikevel.

  20. januar 2011 at 5:11 pm Reply
 • Tiril

  Åh, jeg har min egen WTWTA t-shorte. Den gjør livet mitt komplett, og det var det i tillegg veldig lett å kommentere. Smil!

  23. februar 2011 at 12:40 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!