Serien om “Dødslekene”

20. desember 2010

Nå har jeg avsluttet siste kapittel i “Fugl Føniks”, siste boken i triologien om Dødslekene av Suzanne Collins. Etter å ha lest disse tre bøkene sitter jeg igjen med mange inntrykk. Kan jo nevne at jeg synes den første boken er den desidert beste av dem. Den er nærmere fullkommen når det gjelder spenning og uforutsigbare hendelser. Om du ikke har lest den, så har du gått glipp av noe. I alle fall om du liker en god spenningsroman! Les mer om Dødslekene i min anmeldelse. Nummer to i rekken, Opp i flammer, er heller ingen dårlig bok. Ikke helt på høyden med den første, men har så absolutt spenningsmomenter som kan få deg til å miste pusten i blant. Men bok nummer tre er dessverre for meg litt skuffende. Den er famlende i starten, og det er først mot slutten av boken at spenningen kommer opp på et nivå som kan matche de forrige bøkene. Hadde det ikke vært for spenningen i slutten ville boken vært kjedelig, mener jeg. Og Katniss blir mer eller mindre irriterende for meg i denne boken også. Pluss at det skjer en masse triste ting, som jeg ikke skal avsløre – men som jeg ble overrasket og litt skuffet over. Men jeg antar at det er nettopp dette Collins vil ha frem fra verket sitt – reality kicks in. Og virkeligheten er dessverre ikke alltid sukkersøt med happy ending.

Uansett – dette er en serie du ikke kan gå glipp av! Les og bli fascinert og delvis nervevrak, ha ha. God lesning!

Sitat fra min gode venninne, Julie: “Jeg vil ikke snakke om Dødslekene. Jeg trenger tid på å fordøye…”

Share:
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Lillesmurf - Kari

  Takk for boktips :D

  20. desember 2010 at 11:54 am Reply
 • Veronica S

  Fikk faktisk veldig lyst til å lese bøkene!

  20. desember 2010 at 7:05 pm Reply
 • Ms Love

  Jeg har faktisk aldri hørt eller lest dem, kanskje jeg burde det. Høres ut som en serie jeg vil like:) Kjempe fin blogg du harm den var stilig^^ God jul;)

  25. desember 2010 at 8:33 pm Reply
 • Hilde

  Gode bøker, utrolig spennende :)

  5. januar 2011 at 3:44 pm Reply
 • THEA

  Utrolig gode bøker, du blir så hekta at de er umulige å legge i fra seg..! Alle som ikke har lest disse bøkene har godt glipp av noe stort! Jeg annbefaler virkelig disse bøkene til alle dere som elsker fantasi og spenning. jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte denne boken og serien er en av mine favoritter. De er virkelig uubeskrivelige!

  10. januar 2011 at 6:08 pm Reply
 • Thea Lovise

  Eg holder på og lese tredje boka no… Og du har heilt rett den første boka er desidert best:D
  Håper alle frammtidige lesere av triologi bøkene Dødslekene for ein fantastisk opplevelse og får ” ting de må fordøye ” …. LES LES LES!!!
  – Teddja<3

  14. januar 2011 at 8:13 pm Reply
 • J.

  Jeg synes ikke en bok er dårlig om den ikke har den samme spenningskurven som en annen. Det er jo ikke noe interessant om man ikke får en kontrast. Det er greit at man ikke liker en bok så godt, men det at det ikke skjer noe heletiden er kanskje ikke det beste argumentet. Jeg likte veldig godt hvordan karakterene ble utviklet og forholdet mellom Katniss og gale somfikk tid til å finne plassen sin igjen

  15. november 2011 at 3:52 pm Reply
 • Kristina

  Verdens beste bøker spørr du meg :D klarer ikke slutte å lese.

  19. april 2012 at 7:46 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!