Januar – den materialistiske måneden

29. desember 2010

Først må jeg bare si at jeg var og så “Narnia – Reisen til det ytterste hav” på kino i går. Den var helt fantastisk! Nå har det seg slik at jeg bare har lest de tre første bøkene i Narniaserien, og det må jeg gjøre noe med! Så i går bestilte jeg hele serien samlet i en bok, og jeg gleder meg til å få den. For øvrig må jeg si at av de bøkene jeg har lest er “Drømmen og Narnia” favoritten. Håper virkelig det blir film av de andre bøkene også – selvom ikke Lucy, Edmund, Peter og Susan er med i dem. Dere kan forresten lese mer om filmen og min mening på filmbloggen min.

Ellers kommer januar mest sannsynlig til å bli en materialistisk måned, med et stort forbruk av penger. Slik ser det i allefall ut nå. Nye pensumbøker er bestilt, semesteravgiften skal betales og gavekort skal brukes. I går bestilte jeg meg forresten en Time Capsule fra Apple – trådløs sikkerhetskopiering for Mac på 1 TB. Den trenger jeg virkelig, for Macen min er stappfull og den gamle hardisken er omtrent ubrukelig. Er det noen av dere som har en Time Capsule? I så fall vil jeg gjerne høre deres mening om den.

Noen av dere husker kanskje at jeg vant denne konkurransen for noen uker siden? Nå har jeg fått 5000 kroner på kontoen, og er overlykkelig for det! Pluss at jeg vet veldig godt hva jeg skal bruke pengene på. De skal nemmlig være med på å finansiere et nytt speilreflekskamera i januar. Jeg var litt usikker på hvilket jeg skulle kjøpe, men har nå havnet på Canon EOS 7D. Jeg skal kjøpe det hos Japan Foto, og der følger objektivet Canon EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS med på kjøpet. I tillegg har jeg jo objektivet Canon EF 50mm f/1.4 USM fra før. Speilreflekskameraet jeg har nå, Canon EOS 450D, har jeg allerede funnet en som skal kjøpe – og hun kjøper også standardobjektivet og Sigma 70-300 mm objektivet mitt. Jeg tenkte også å kjøpe batterigrep i samme slengen, og ha superforsikring. Så dette blir ikke billig – men det blir verdt det, det er jeg sikker på!

Og så… Familien har nettopp solgt huset etter at bestemor døde, så da fikk jeg litt penger der i fra. Jeg skal derfor også invistere i en gitar – fordi jeg har virkelig lyst på en og jeg vil lære meg å spille bedre enn jeg gjør nå. Så det blir en med nylonstrenger, en fin en. Den skal kjøpes hos Marios Musikk i Harstad, og skal se ut ca. slik:

Share:
Previous Post Next Post

17 Comments

 • marlene

  7D er fantastisk! Jeg fikk den i julegave av familien, selv om jeg ikke hadde ønsket meg det eller forventet det i det HELE tatt. Sykt.

  Håper forresten på oftere oppdateringer i bloggermagasinet. Jeg var så spent på det, og sjekker det ofte for å se hva som skjer i bloggverden osv, men det kommer ikke oppdateringer så altfor ofte? :(

  29. desember 2010 at 6:23 pm Reply
 • sandrajeanette

  Jeg skal ikke la være å si at jeg er mer enn en smule misunnelig! Selv er både kameraet mitt (det gamle og eneste jeg har fra da jeg ble konfirmert (altså 2004) med hele 4 megapixler….) er ødelagt OG pc-en min er ødelagt… Så skal vi ha ny leilighet (leie såklart!) og da må både depositum og husleie betales. Skjønner ikke hvordan dette skal gå!

  29. desember 2010 at 6:42 pm Reply
 • marlene

  sv: Ja, skjønner mange har vært travel i julen, det er jo klart! :)

  Neida, ikke noe spesielt. Men så klart håper jeg på noe foto/blogg relatert. Tviler ikke på at dere kommer med mye bra!

  29. desember 2010 at 8:13 pm Reply
 • Marie

  Narnia er fantastisk! Jeg har ikke lest den siste boka bare, The LAst Battle eller hva den heter, så jeg ønsket meg samleboka jeg og, men fikk den ikke. Drømmen om Narnia var jo utgitt sist, så det er egentlig den siste boka, men den passer seg å lese først også. Håper virkelig de lager film av Sølvstolen også. Det gjorde de nemlig da de filmatiserte Narnia for første gang, og det er en skam om de ikke gjør det igjen, for historien i den boka er bedre enn Reisen til det Ytterste hav, synes jeg da.

  Jeg har aldri hatt Time Capsule selv, men en jeg kjenner hadde det og jeg fikk vite at den tåler veldig lite. Mister du den i gulvet er den død, liksom. Så jeg ønsket meg en av annet merke til jul og den er jeg utrolig fornøyd med. Ikke er den så stor heller, så jeg kan ha den med meg over alt. Men håper jo at Apple sine harddisker er oppdaterte, slik at den ikke dør om du mister den :)

  29. desember 2010 at 10:23 pm Reply
 • Elin

  Jeg ville nok ha beholdt Sigma-objektivet var jeg deg, men smak og behag.

  Ellers har jeg kun sett første Narnia-filmen. Det var en så stor skuffelse at jeg aldri så toer’n. Jeg elsker bøkene, så du har noe å glede deg til!

  29. desember 2010 at 11:04 pm Reply
 • KAYSO

  wow, nå får du mye fantastisk i januar ja! Spennende! Jeg har også lurt litt på batterigrep på mitt kamera, men jeg vet ikke om de har batterigrep til mitt? Canon eos 1000d?

  30. desember 2010 at 11:09 am Reply
 • Veronica S

  Artig, jeg ønsker meg speilrefleks kamera og gitar jeg og;) dessverre har jeg ikke arva penger da, men jeg spinker og sparer;) Men først skal jeg faktisk til Irland;) hehe, det er første prioritering hos meg egentlig!

  30. desember 2010 at 1:03 pm Reply
 • Elise

  Så mye du skal kjøpe, herlig! Jeg har skikkelig lyst på en Macbook, særlig til neste skoleår når jeg kommer til å bli ordentlig student :)

  30. desember 2010 at 5:35 pm Reply
 • Ms Love

  Jeg har å sett den nye Narnia filmen, den var fantastisk synes jeg:) Liker alle filmene som hittil har kommet ut, har ikke lest noen av bøkene. Men blir helt sikkert til at jeg gjør det, er skikkelig lesehest til tider!^^

  30. desember 2010 at 7:25 pm Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Jeg har så lyst å se den nye Narnia filmen <3

  SV: Har ikke peiling. Søster kjøpte de i London :) De var visstnok noe billigere der enn her hjemme :)

  30. desember 2010 at 10:51 pm Reply
 • Kristine

  Materielle ting er ikke så ille! :P Særlig ikke kamera og sånt! Kjempeartig at du får deg nytt kamera!

  Reisen til det ytterste hav kom ikke på kino her i jula, så jeg har ikke sett den enda. Er litt skeptisk også, for Prins Caspian var en SKIKKELIG hollywood-film. Likte ikke den noe særlig i det hele tatt!

  31. desember 2010 at 12:17 am Reply
 • Carina

  Så herlig! Gratulerer da, med nytt kamera OG gitar :D Har veldig lyst til å lære meg å spille piano jeg da, men det kommer ikke til å skje med det første :P

  31. desember 2010 at 1:42 am Reply
 • Martha

  Narnia filmen var kjempebra! Grattis med nytt kamera da :)

  31. desember 2010 at 2:42 pm Reply
 • Ulrikke

  Godt nyttår, kjære deg! Så gøy du vant konkurransen :D Gleder meg til å se alle bildene du antakeligvis kommer til å poste fremover :)

  31. desember 2010 at 4:02 pm Reply
 • Lady Netta

  Kjempebra valg ved å kjøpe Time Capsule. Vi har hatt en i 2 år eller noe, er kjempefornøyd, kunne ikke vært bedre faktisk.

  31. desember 2010 at 5:26 pm Reply
 • Lillesmurf - Kari

  SV: :) hehehe. SÅ bra :) jeg håper du klarer å holde de :D Godt nyttår søta <3

  1. januar 2011 at 1:04 pm Reply
 • Muffin

  åh, jeg er misunnelig på det kameraet…. :)

  3. januar 2011 at 11:04 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!