Angående spamming i kommentarfeltet

14. desember 2010

Etter kommentarene på forrige innlegg å dømme er det ikke bare jeg som plages med spamming i kommentarfeltet for tiden. Jeg har løst problemet hos meg selv, og tenkte jeg bare skulle poste her hvordan jeg gjorde det. Dette gjelder WordPress.org brukere.

1: Du burde ha plugin’en/innstikket som heter Akismet. For mange vil Akismet dramatisk redusere eller totalt eliminere useriøse kommentarer og tilbakesporinger som nettstedet mottar. Hvis en kommer feilaktig igjennom, merk den som “useriøs” på modereringssiden så Akismet lærer av feilene sine.

2: Du kan blokkere enkelte IP adresser, ord, linker osv som du ser går igjen i spamkommentarene dine. Det gjør du ved å gå på Innstillinger i sidemenyen, og så på Diskusjon. Der vil du finne et punkt som heter Svarliste for kommentarer, og der kan du skrive ordene, linkene eller lingende som du vil blokkere for fremtiden. Da legges kommentarer av denne sorten rett inn i mappen for useriøse kommentarer, og du slipper å se dem.

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Marie

  :)

  14. desember 2010 at 9:14 pm Reply
 • Ida-Marie Fiskaa, Photography

  Jeg har brukt den lenge. Men funker ikke så bra for meg desverre.

  14. desember 2010 at 9:16 pm Reply
 • Ida-Marie Fiskaa, Photography

  Svar/ Jepp, har blokkert opp til 50 ord.

  14. desember 2010 at 9:18 pm Reply
 • Dorthea

  Et annet tips er at du kan med Akismet er å blokke alle kommentarer med mer enn 1 link, pleier å funke på det aller meste ;-)

  15. desember 2010 at 4:12 am Reply
 • Hild Frøya

  Jeg har lagt alle useriøse IP adresser inn under den boksen under diskusjon, nå får jeg nesten ingen useriøse lenger, alt går direkte til useriøsmappa. Får jeg noen nye, så legger jeg dem rett til useriøs, så slipper jeg det styret. Aksimet har jeg aldri prøvd.

  16. desember 2010 at 11:52 am Reply
 • Helene

  Smart å informere om!

  16. desember 2010 at 4:04 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!