Jeg har vært på kino

21. november 2010

I dag har jeg endelig sett den syvende Harry Potter filmen, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1. Forventningene mine var høye da jeg plasserte meg godt ned i kinosetet, i en stappfull sal med spente mennesker. Og jeg kan love dere, forventningene mine ble innfridd. Og det til de grader! Min personlige mening, som stor Harry Potter fan selvfølgelig, er at dette er den beste Harry Potter filmen så langt.

Menneskene som står bak filmen har virkelig klart å hente frem essensen fra bøkene til Rowling, både emosjonelt og fysisk. Jeg synes begynnelsen var rørende, da vi fikk se Hermine bruke trylleformelen som får foreldrene hennes til å glemme at hun finnes. Det var emosjonelt sterkt, og jeg synes virkelig Emma Watson presterte utrolig bra i denne filmen. Også i en scene der hun blir torturert av Bellatrix, imponerende skuespill! Jeg synes faktisk også Daniel Radcliffe har kommet seg. Han er enda ikke på høyde med Emma Watson og Rupert Grint, men alikevel synes jeg Harry Potter sin karakter kommer tydeligere frem i denne filmen. Rupert Grint er som alltid helt konge, og utrolig morsom. Han fremstiller Ronny på en glimrende måte, og Ruperts spesialitet må være å tolke uttrykkene hans. I denne filmen kommer også aggresjonen inn i Ronnys liv, noe som er spennende å følge med på.

Jeg har sett en del kritikk til filmen, blant annet fraværet av Galtvort. Vet dere, jeg savnet ikke Galtvort èn eneste gang. Jeg synes handlingen var perfekt som den var. Og samholdet, kjærligheten og vennskapet mellom de tre vennene kommer så tydelig frem. Det gjør også utfordringene. Når de sniker seg inn i departementet er det en del herlige replikker og handlingsmønster, som er meget underholdene! Jeg lo mye mer av denne filmen enn av noen av forgjengerene, spesielt av Ronny og Galøye.

Som sagt var det mye herlig humor i filmen, men det er også mye action. Tror nok publikum skvatt mer enn én gang, og effektene var herlige. Litt adrenalin skader ikke, spesielt ikke i kampen mot Mørkets Fyrste! Og det er også en del både rørende og triste øyeblikk. Det stakk skikkelig i meg når Hedwig døde, etter at hun så heltemodig prøvde å beskytte Harry. Dessuten rørte det meg å se hvordan Frank og Fred var mot hverandre etter at øret forsvant. Men det som virkelig fikk frem tårene i øyekroken min var Noldus. Han var så utrolig herlig, og ordene han sa før han døde traff meg midt i hjerterorten.

Alt i alt et mesterverk av en film. Jeg gleder meg utrolig til den siste filmen som kommer til sommeren, og anbefaler alle en tur på kino i nærmeste fremtid. Dette var virkelig en herlig film! Terningkast 6.

Share:
Previous Post Next Post

18 Comments

 • Carina

  Åååå, jeg gleder meg så veldig til å se denne!! <33

  sv: Spotifyen min funker ikke her i Irland :/ Hvilken sang var det du linket til? :)

  21. november 2010 at 12:23 am Reply
 • Maria

  Jeg er ening med deg, den var den beste filmen til nå! Og en veldig god oppbygning til den neste filmen…
  Men jeg synes at scenen med Belatrix torturete Hermione var veldig bra da.. for det første lå hun oppå hermione også så det ut som beit henne i armen.. WTF? hehe :P men det er jo altid noe man må klage på da.. hehe

  21. november 2010 at 12:24 am Reply
 • Caroline

  Maria: Ja, den var litt rar. Men jeg synes Watson spilte den veldig bra. Det så virkelig ut som hun hadde det vondt

  21. november 2010 at 12:36 am Reply
 • Carina

  sv: Enya er helt fantastisk!! Elsker den sangen ^^

  21. november 2010 at 2:24 am Reply
 • Muffin

  åh, gleder meg til imorgen!! :D Takk for at du skrev dette, kjente skepsisen min krøp inn da jeg leste diverse anmeldelser i dagbladet og vg og sånn som var passe negative. Men det er jo typisk.. ;P nå har jeg ladet opp med å se nr 5 og nr 6!

  21. november 2010 at 2:58 am Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Jeg har kjempe lyst å se den filmen :)

  21. november 2010 at 11:21 am Reply
 • Marie

  HELT ENIG!
  Men har du lest bøkene? For jeg har hørt at mange som ikke hat lest bøkene synes filmen var kjedelig fordi de brukte så lang tid på å reise i telt, men det gjør de i boka også!
  Når det kommer til Galvort synes jeg de kunne ha vist det litt mer, men jeg savnet det ikke mens jeg så filmen, bare etterpå .. :)

  21. november 2010 at 12:49 pm Reply
 • Martha

  Gleder meg masse til å se den!

  21. november 2010 at 3:24 pm Reply
 • plosiv

  Kult, nå gleder jeg meg veldig til å se den!

  21. november 2010 at 7:03 pm Reply
 • Maria

  SV: ja du har rett i det, emma watson var virkelig flink i denne filme :D

  21. november 2010 at 8:01 pm Reply
 • Hild Frøya

  Jeg gleder meg som en liten unge til å se denne filmen..

  21. november 2010 at 8:14 pm Reply
 • Naitzel

  Så godt å høre! Var bekymret for alle de kritiske anmeldelsene. Nå er jeg beroliget, og gleder meg til i morgen kveld :D

  22. november 2010 at 10:36 am Reply
 • Sharin Linea

  Helt enig! Dette er virkelig den beste filmen til nå :)

  22. november 2010 at 2:02 pm Reply
 • Kristina Kvåle

  tusen takk skal du ha :)

  er kjempemisunneleg på deg som har sett HP altså! kan ikkje lese innlegget ditt fordi eg ikkje vil vite kva adaptasjon dei har brukt i dei to siste filmane. Vil sjå filmen med blanke ark :)

  22. november 2010 at 10:30 pm Reply
 • eigenarta

  Helt enig! Med alt du skriver!

  22. november 2010 at 10:39 pm Reply
 • Linda johnsen

  Jeg elsket den!! Spes scenen i teltet når Harry prøver å muntre opp Hermine. :)

  23. november 2010 at 10:54 am Reply
 • marlene

  uten tvil den beste så langt, ja! :D

  Men mye som er borte fra filmen, som jeg gjerne ville hatt med, og et par essensielle ting jeg lurer på om de klarer å med i siste filmen på en god måte. Men jeg likte denne filmen kjempegodt! Og håper den siste er bra den også :)

  23. november 2010 at 9:58 pm Reply
 • Renate

  Jeg elska filmen, virkelig den beste så langt, gleder meg sykt til neste del!

  25. november 2010 at 10:51 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!