USA & Canada – dag 3

15. september 2010

Dag tre våknet vi opp til synet av Niagara Fossen, som lå like ved hotellet vårt i den lille byen Niagara. Det vil si, byen var ikke liten i forhold til Harstad, men i forhold til New York City om dere skjønner. Vi hadde lunsjavtale i et type tårn i ettiden, så før det ble det en liten shoppingsrunde på oss. Jeg kjøpte ingenting, men de andre jentene fant seg noen fine saker. Sko blant annet.

Lunsjen i tårnet var helig. Skikkelig oppvarting altså! Fra tårnet hadde vi skikkelig utsikt over Niagara Fossen, som var majestetisk der den lå, som den bredeste fossen i hele verden. Mens vi satt i tårnet begynte det å fossregne, og det morsomme var at fossen da dannet en egen sky som steg opp etter at regnet hadde sluttet. Utrolig syn! Jeg var litt redd lynet skulle slå ned i tårnet så jeg spurte servitøren om det var farlig. Da svarte hun: “Honey, it happens all the time”. Ha ha, da lo vi godt. Det er morsomt i USA og Canada for alle kaller meg enten Honey, Mam eller Pretty Lady. Pluss at når du kommer inn i en butikk spør alltid personalet hvordan du har det. Det opplever du ikke akkurat ofte i Norge.

Etter lunsjen ruslet vi ned til en stor båt som skulle frakte oss inn i selve fossen. Her tok jeg ikke bilder, naturligvis. Vi fikk på oss noen blå regndrakter, og vi så utrolig morsomme ut. Det å dra ut med båten og inn i fossen var helt utrolig spesielt. Vi dro først forbi den minste fossen, som tilhører USA (grensen lå på andre siden av sjøen), og så til den største som tilhører Canada. Her fikk vi virkelig oppleve naturens krefter på nært hold, og vi ble kliss våte. Det var rått!

Etter dette tok vi oss en tur på Hard Rock Café, der jeg kjøpte meg en t-skjorte. Og så ruslet vi gjennom byen og opp til bilene. Nå bar det videre inn i USA, som lå rett over broen. Det tok noen timer til stedet vi skulle til denne gangen, som heter Victory. Her skulle vi være på et ungdomsstevne sammen med mange andre. Når vi ankom om kvelden ble vi stuet inn på et rom med køyesenger. Det var edderkopper der! Og edderkoppspinn i sengen min! Pluss at det var ingenting sengetøy. Derfor måtte vi hive oss i bilene igjen og dra på et OBS-lignende kjøpesenter som heter Walmart. Her måtte vi alle sammen kjøpe oss dyner, puter og sengetøy + håndkler. Jeg lo godt når vi som nesten 50 stk kom inn der, og alle skulle ha sengetøy. Må ha sett spesielt ut… Til slutt fikk vi lagt oss til å sove, med edderkopper i tankene. Men det var deilig å komme frem!

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Milla

  finfine bilder :)

  / jah kjempekoslig! eg blei så glad :)

  15. september 2010 at 8:00 pm Reply
 • Ida-Marie Fiskaa, Photography

  For en fantastisk reise du må ha hatt. Jeg vil også. Heldig du er. Nydlige bilder, nydlig foss!

  15. september 2010 at 8:18 pm Reply
 • Anette

  Ååh, i den skobutikken skulle jeg ha vært! :)

  15. september 2010 at 9:51 pm Reply
 • Hild Frøya

  Ååå.. Dit vil jeg også.. hehe.. Ser helt fantastisk ut der ved fossen…

  16. september 2010 at 8:00 am Reply
 • Line

  har vært i de “dormene” før, heldigvis slapp jeg å sove der… kult oversikts bilde av Nigara fossen !

  16. september 2010 at 10:51 am Reply
 • Sandra Jeanette

  Sko sko sko sko sko sko sko sko sko sko!!! =D
  Og det bilde tav fossen, det første, var utrolig kult!

  17. september 2010 at 4:16 pm Reply
 • Dorthea

  Syyykt bilde av fossen, og det museumet – awesome. Jeg MÅ til Niagara :D

  20. september 2010 at 7:45 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.