Skal jeg fortelle deg en hemmlighet?

30. august 2010

Det er ikke bare du som sliter med livet. Det er ikke bare du som av og til ønsker at du aldri ble født. Det er ikke bare du som låser deg inne på badet og gråter. Det er ikke bare du som lengter etter noen å dele tankene dine med. Det er ikke bare du som ser deg i speilet og grøsser ved synet. Det er ikke bare du som av og til blir så sint at du helst vil slå ned noen.

Det er ikke bare du som noen ganger ønsker og “tilfeldigvis” kjøre i en fjellvegg når du skal hjem fra jobb. Det er ikke bare du som ofte vurderer å ringe hjelpetelefonen til Mental Helse. Det er ikke bare du som ofte føler deg ensom og forlatt. Det er ikke bare du som føler at ingen bryr seg. Det er ikke bare du som føler at ingen forstår.

Det er ikke bare du som føler du er den eneste som har det slik som du har det. Det er ikke bare du som ikke ønsker å dra hjem etter skolen, fordi der hjemme er forholdene grusomme. Det er ikke bare du som tror at du aldri blir gift. Det er ikke bare du som spiser sjokolade når du føler deg nedfor. Det er ikke bare du som kaster opp maten i hemmlighet mens vasken står på for fullt. Det er ikke bare du som skulle ønske du var litt smartere, og som ofte føler deg dum.

Det er ikke bare du som føler deg presset mellom to viktige ting i livet, og ikke vet hva du skal velge. Det er ikke bare du som lider av en sykdom som det er vanskelig å leve med. Det er ikke bare du som skulle ønske at de vanskelige forhold som du har fått, kunne vært gitt til noen andre. Det er ikke bare du som ikke skjønner hvorfor du lever.

Det er ikke bare du som tror på Gud, men ikke tør innrømme det fordi det er flaut. Det er ikke bare du som vet du har sett noe unaturlig/overnaturlig, men prøver å overbevise deg selv om at det bare var noe annet. Det er ikke bare du som aldri føler du får sagt det du ønsker. Det er ikke bare du som ikke klarer å snakke foran store forsamlinger. Det er ikke bare du som snakker høyt fordi du er redd for at ingen skal legge merke til deg. Det er ikke bare du som baksnakker andre for å føle deg bedre selv.

Sånn har andre mennesker rundt deg det også. Og selv om ikke alle ønsker å være åpen om hvordan livet av og til går dem i mot, så betyr ikke det at absolutt alle mennesker har sitt. Og man er aldri alene, for det er garantert noen andre som har det akkurat slik som du. Det hjelper ofte meg å tenke slik, når det kommer vanskelige forhold. Alle andre mennesker har også fått sitt å stri med, jeg er ikke alene. Og dermed føler jeg meg ikke så spesiell likevel, dermed blir forholdene lettere å takle. Om man skal grave seg ned i en sort hull av elendighet, der man synes synd på seg selv og tror at man er den eneste som har det vondt – da blir alt bare verre.

Sluttoppfordningen min med dette innlegget er følgende… Om du vet noe som kanskje kan gjøre deg eller noen rundt deg mer lykkelig, så ikke sitt på baken og tenk. Just do it! Og ikke tro at du er den eneste som av og til har det fælt, alle mennesker har sin egen historie å fortelle. På godt og vondt. Og jeg er litt lei av mennesker som tror at de har det så mye verre enn alle andre. Selvfølgelig vil det komme perioder i livet der man har det ekstra ille, og man trenger de vennene man kan få. Men sånn generelt sett trenger man ikke tro at man har speisielt vanskelige forhold, synes jeg. Selvom det er grusomt vanskelig å la være. For jeg tror at det ligger veldig mye egoistiske tanker og handlinger i oss mennesker. Veldig mye.

Dette bildet er tatt av meg.

Share:
Previous Post Next Post

20 Comments

 • Line

  d er SÅ sant!

  30. august 2010 at 9:57 am Reply
 • Heidi

  Jeg er veldig enig! Jeg tror likevel det er lett å tro man er den eneste, fordi så mange holder problemene sine for seg selv, og da er det ikke alltid like opplagt at andre også sliter med sitt. Jeg tror en større åpenhet vil sette ting litt mer i perspektiv for dem som opplever egen situasjon som verre enn alle andres. Nå er det jo mange som virkelig har det ekstra vanskelig (sammenlignet med det som er normen), og jeg synes det er viktig å anerkjenne, men nordmenn er også flinke til å klage over ubetydeligheter. Ikke for det, selv vanlige problemer kan være vonde når man opplever dem, og jeg synes man må ha medfølelse med folk selv om de sliter med noe vanlig, men vi bør likevel slutte å tenke at vi har krav på et problemfritt liv.

  30. august 2010 at 10:49 am Reply
 • Milla

  så sant så sant :)

  / haha eg misforsto :O ææ nå føle eg meg litt teit og flau her eg sitte, haha!

  30. august 2010 at 11:12 am Reply
 • Helle

  Utrolig bra skrevet. Og utrolig sant. Selv jeg har hatt det sån mange ganger.. Og når man setter det opp på den måten tenker man på ting man aldri har tenkt på før. – Du er ikke den eneste

  30. august 2010 at 3:15 pm Reply
 • Hild Frøya

  Dette er så sant så sant. Og det som ikke dreper deg gjør det sterkere. I år har vi bestemt oss for å feire jul litt anderledes. Vi skal gi noe tilbake til de som ikke har så mye. Vi vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det ennå. Men vi har bestemt oss for å bruke jule på andre i år. For selvom jeg til tider har det tøfft og vanskelig, så vil ikke det si at ingen andre også har det sånn.

  30. august 2010 at 4:10 pm Reply
 • Naitzel

  Godt skrevet!

  30. august 2010 at 4:18 pm Reply
 • Dagens Plukker

  Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no.

  Håper du setter pris på den ekstra oppmerksomheten. :)

  30. august 2010 at 5:12 pm Reply
 • Martha

  Utrolig bra innlegg. Det er helt sant. Har hatt det sånn noen ganger, og det er på en måte greit å vite at andre faktisk har det sånn. Slemt å tenke, men jeg tror mange tenker sånn.

  30. august 2010 at 5:38 pm Reply
 • Martine

  Fint skrevet Caroline! Jeg tror ikke det finnes en person som har gått gjennom livet uten å ha vanskelig og tunge tider.. Jeg har det så bra selv for tiden og prøver derfor å spre så mye glede rundt meg jeg bare kan! ;) Det er viktig å ta vare på hverandre!

  30. august 2010 at 6:45 pm Reply
 • Milla

  hihi, tusen takk. nå lese ikje eg så mye bøker faktsik, men eg kan anbefala Love Letters of Great Men, den e utrolig søt. å lesa brev store menn i historien har skreve te sine kjære gjør noe med hjerta ditt. The Graveyard Book av Neil Gaiman e ein søt og mørk men finfin bok om ein liten gutt som vokse opp på ein kirkegård og som har spøkelser som foreldre og venner. Har ikje fått lest den ut ennå, men det e den eg holde på med nå. Ellers så anbefale eg Hobbiten (den har du sikkert lest), eller noen av krimbøkene te Robert Wilson, for eksempel The Blind Man of Seville.

  30. august 2010 at 6:58 pm Reply
 • KAYSO

  Kjeeeempefint innlegg!!!

  30. august 2010 at 8:46 pm Reply
 • Rebecca Malin

  Jeg føler meg så truffet av flere av de tingene der, og ofte tror jeg at det bare er meg.

  Takk for et kjempebra innlegg!

  30. august 2010 at 10:47 pm Reply
 • Anne marta

  Åh, for ett utruilig bra innlegg ! Ej satt her ikveld me kjærlhet å ekkle tanka, å ja ej kan innrømme at ej egentlig synst ganske synd i mej sjøl.. Å skulle ønske ej va en anna, for allle andre he det sikkert mykje beire enn mej. Men du fekk mej til å tenke å det hjalp :) Takk for et bra innlegg !!

  30. august 2010 at 11:17 pm Reply
 • Muffin

  Utrolig godt skrevet, Carro. :) Tror du traff mange på spikeren der! Og jeg er helt enig i oppsummeringen din, at folk må slutte å tro at de har det så mye verre enn alle andre, det hjelper svært lite. Det er først når man innser at det kun er en selv som kan gjøre noe med saken at det blir bedre. :) Det handler bare om måten å ta det på!

  31. august 2010 at 7:24 am Reply
 • Mariel Alexandra

  Så bra innlegg! :) Jeg tror at alle klager i blant, selv om det er ALLTID noen som har det verre og er i andre vanskelig situasjoner. Noen ganger hjelper det å klage litt, så man kommer videre og blir glad igjen. Det tross at man ikke er alene om å ha det sånn. Det er en menneskelig svakhet, men nødvendig for å kunne SETTE pris det vi har og de menneskene rundt oss! :)

  31. august 2010 at 11:40 am Reply
 • Speilvendt

  Tankevekker det der ja! Godt å vite at man ikke er alene, allikevel hadde det vært kjekt å være SAMMEN med noen de gangen man har det kjipt…

  31. august 2010 at 4:53 pm Reply
 • Vilde :-)

  Sant, måtte le litt da det sto ” det er ikke bare du som tror at du aldri blir gift” :-))

  2. september 2010 at 11:59 am Reply
 • Liljen ~Life As it Is~

  Så bra innlegg!!

  2. september 2010 at 11:59 pm Reply
 • Zuna

  Dette var et flott innlegg, nydelig og rørende. Klem fra Zuna.

  4. september 2010 at 1:21 am Reply
 • liseliten

  Kjempebra innlegg! Jeg tenker at dette innlegget treffer de aller fleste. Det er viktig det du sier. Jeg husker for noen år siden da jeg først innså at de aller fleste sliter med NOE – en eller annen gang, i en eller annen grad. Skulle tro det var en selvfølge å “forstå” det, men det er det ikke. Takk for innlegget :)

  9. september 2010 at 10:17 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!