Selvkritikk

4. august 2010

Når du oppretter en blogg skjer det noe som er litt magisk. Nå eier du et eget sted, du kan se på det som en dagbok. Eller et fotoalbum. Eller en kilde til inspirasjon. Eller en eventyrbok. Dette er helt og holdent opp til deg selv, det er du som bestemmer. I din egen blogg kan du utnytte de evnene du har blitt tildelt. Kanskje du liker å tegne? Eller kanskje du liker å skrive lange tekster der du reflekterer over hva damen bak disken egentlig mente med det hun sa? Det er også mulig du eier ditt eget fotoapparat, og liker å ta bilder av det som gir deg en god følelse. Eller det som får deg til å ville gråte. Men en ting har vi bloggere alle til felles – vi ønsker å dele alt dette med andre.

Jeg pleier å tenke over hva en god blogger er rustet med i hverdagen. Når hun eller han går til butikken, eller reiser til Afrika. Jeg husker så godt hvor inspirert jeg var av Harriet da jeg var liten. Hun var spion, og bar alltid med seg visse ting under frakken sin. Et forstørrelsesglass. Hansker. Et speil. Og alt hun så noterte hun ned i sine kjære notatbøker. Jeg hadde så lyst å bli spion selv. For et spennende liv! Sukk, Harriet var virkelig mitt store Idol. Men over til oss bloggere, er vi rustet med noe spesielt på vår ferd ute i den vide verden? Vi ønsker jo å dele noe med andre, men hvor skal vi finne det vi skal dele?

Noen bloggere har kanskje med seg en notatbok overalt. Der skriver de ned ideene sine fortløpende, og tenker kreativt. Alt kan bli til noe magisk. Andre memorerer kanskje gjennom et fotokamera, mens noen ønsker å dele interessen sin for klær gjennom å ta bilder av dem og poste dem. Vi har alle våre interesser, og vi har alle våre gode egenskaper. Ønsket mitt med dette innlegget er å fremheve hvor viktig det er at man prøver å skape noe selv. Det er absolutt kjempefint å kreditere andre for et godt arbeid de har gjort (les: linke til andre som man føler seg inspirert av), men du vet jo så godt at dypt inne sitter du på fantastiske evner til å skape noe selv. Noe unikt. Og her kommer inspirasjonskildene dine inn. Bruk de som inspirerer deg, og bygg videre på det.

Bloggen din er ditt sted. Der er det du som skal regjere. La bloggen særpreges av hvem du er, og hva du står for. Hva du liker, hva du er god til og hva du ønsker. Alle bloggene deres er unike. Det er deres tanker og deres liv. Derfor må jeg være litt kritisk til meg selv. Hvem er jeg til å bedømme din blogg?

NB! Du bare må se filmen “Harriet the Spy”. Den gamle fra 1996, ikke den som er laget for Disney Channel nå nyrlig. Den er bare helt fantastisk.

Hvordan høres din melodi ut?

Share:
Previous Post Next Post

10 Comments

 • Kristina Kvåle

  å, Harriet var ein av mine yndlings filmar då eg var liten også! eg åt skive med tomat og majones i fleire månadar, sjølv om eg ikkje likar majones ein gong :)

  kjempe fint innlegg, det einaste eg vil legge til er når folk skal linke til inspirasjonskjelder: eg meiner det ganske viktig at dersom nokon finn eit bilete på weheartit eller på tumblr eller fffound, der biletet ikkje er linka til fotografen (blogg, flickr, deviant art), då meiner eg at dei som bloggar bildet vidare skal heller skrive at biletet er av ukjent fotograf, enn at det er frå weheartit. men det er jo berre meg da, tihi :)

  4. august 2010 at 6:43 am Reply
 • Caroline

  Kristina: Jeg er veldig opptatt av det selv og, bare se innlegget jeg skrev her: http://www.icarroi.com/2010/04/23/guide-bilder-pa-internett/

  4. august 2010 at 9:23 am Reply
 • Marie

  Kjempebra skrevet!

  4. august 2010 at 10:17 am Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Et flott innlegg <3 Den filmen har jeg ikke sett, men skal helt klart vurdere det. Takk for tips :D

  4. august 2010 at 11:04 am Reply
 • Marte

  Bra innlegg! merker jeg kan gjøre bloggen mye mer egen, men uten å at det blir FOR personlig. Men – det er et arbeid, og man kan jo velge hvor mye man vil legge ned idet. Akkurat nå så er det begrenset med tid for min del, men en dag jeg har litt tid har jeg tenkt å gjøre endel endringer på bloggen min, designmessig, sider, linker og kategorier og innhold ellers.

  Jeg har fått masse ideer fra bloggdømminga di, og der har du svar på det spørsmålet.. Jeg synes det er interessant å lese, fordi du har mange gode ideer og innspill og komme med!

  4. august 2010 at 2:31 pm Reply
 • Muffin

  Veldig fine tanker om blogging, og veldig sant! :) Du er flink til å ordlegge deg.
  Jeg elsker å skape, det er derfor jeg elsker å tegne! :) følelsen av å kreere en setning, en tegning, et maleri, et bildet etc – som faktisk ikke har eksistert før, den er ganske bra. :)

  4. august 2010 at 3:09 pm Reply
 • Chalten

  Nydelig innlegg! Jeg er så enig med deg. I dagens bloggsamfunn er det alt for lite fokus på det unike, og majoriteten av bloggene er dårlige kopier av noe som allerede eksisterer. Synes bloggen din skiller seg ut fra mengen, og jeg får lyst til å følge med videre.

  Haha, ja jeg får ofte høre at jeg ser yngre ut enn det jeg egentlig er.

  4. august 2010 at 6:59 pm Reply
 • Speilvendt

  Disse skal jeg definitivt lese! Høres ut som noe for meg. Takk for tips!

  5. august 2010 at 2:58 pm Reply
 • Speilvendt

  Ops, den kom i feil innlegg ja… mente selvfølgelig bøkene om Adam.

  Når det gjelder dette innlegget. Fantastisk innlegg. Liker veldig godt å lese om blogging. Blogging er så… kult! Elsker å kunne være kreativ og få tilbakemeldinger på det jeg skriver/bilder etc.

  5. august 2010 at 3:00 pm Reply
 • liseliten

  Nydelig innlegg! :)

  11. august 2010 at 3:43 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!