“Jentefilmer” som er verdt å se

8. august 2010

Jeg skal være ærlig med dere folkens. Jeg liker ikke såkalte “jentefilmer”. Jeg synes mange av dem er så utrolig forutsigbar, pluss at mange også er så overfladisk. Men det er dog noen “jentefilmer” som jeg ikke ville vært foruten. Når jeg skriver “jentefilmer” mener jeg filmer som kanskje appellerer mest til jenter, men det kan godt hende det også er gutter som vil like dem!

Frida – med hjertet i hånden.

Dette er filmen jeg setter over alle andre jentefilmer. Den har vært med å forme meg som liten jente, og oppover i tenårene. Du må se Frida, ellers går du glipp av noe virkelig stort! La meg sitere fra Lovefilm.no:

Frida, 13 år, har i løpet av sommerferien med et brak oppdaget Erich Fromms lille bok “Om kjærlighet”. Med denne filosofiske boka om kjærlighet i hånden går hun løs på sin families og venners mer eller mindre vellykkede kjærlighetsforhold. Med stor iver, men med mindre innsikt og fintfølelse, setter hun igang og prøver å gjøre dem lykkelige – etter eget hode og med egne metoder. Men Frida manøvrerer med større selvfølgelighet enn man har lov til, både i sitt eget, men ikke minst i andres liv. Det straffer seg. Til slutt innhentes hun ganske plutselig og uforberedt av alvoret og tvinges til en smule selvrefleksjon.

Filmen er basert på boken med samme navn, skrevet av Torun Lian (som også har skrevet manus til filmen). Frida spilles av Maria Kvalheim, som i dag jobber som moteekspert i bladet Tique. Ellers er det mange andre kjente skuespillere med i filmen, som for eksempel Helge Jordal og Nils Vogt.

Frida – med hjertet i hånden kan du kjøpe hos CDON.com her. Det er verdt det.

Bend it like Beckham.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett denne, men det er mange ganger! Og jeg tror alle jenter kjenner seg igjen i noe i denne filmen, som handler mye om å gå i mot hva “samfunnet” sier du må gjøre. La meg sitere Lovefilm.no:

Jess er andregenerasjons innvandrer i England, og vil mye heller kle seg i fotballdrakt enn sari. Moren og faren fortviler over datterens gutteaktige, vestlige interesser. De mener fotball hindrer Jess i å finne en kjekk mann og å bli flink på kjøkkenet. Jess trosser foreldrene og tilbringer fritiden i parken med løkkefotball. Der blir hun oppdaget av Jules, en jevnaldrende jente som spiller på det lokale damelaget. Jess og Jules blir gode venner og samspillet deres er et farlig angrepsvåpen. Jess har ennå ikke fortalt foreldrene at hun er blitt med på laget. Da de får greie på det er fotballeventyret kanskje over. Jess ryker også uklar med Jules fordi begge er svake for treneren. Enda verre blir det når søsteren til Jess skal gifte seg samme dag som det spilles finale i en viktig fotballturnering.

Dette var nok gjennombruddet til den verdensberømte Keira Knightley. Du kan også se andre kjente skuespillere som Jonathan Rhys Meyers. Filmen er regissert av Gurinder Chadha.

Lovlig blond.

Av alle overfladiske jentefilmer her i verden, så må jo nesten denne være den verste? Men ærlig talt, det er den beste også. Her er det humor som vi jenter kan like – godt! Og det er dessuten en klassiker! Her er litt om filmen fra Lovefilm.no:

Elle Woods har ALT! Hun er formann i den akademiske kvinneforeningen, den lokale skjønnhetsdronningen, “frøken juni” i skolens kalender og ikke minst – naturlig blond! Hun dater den kjekkeste gutten på skolen, Warner Huntington, og vil ingenting mer her i verden enn å bli hans kone. Men det er en ting som hindrer Warner fra å fri – Elle er rett og slett for blond! Så når Warner blir tatt inn på Harvard for å studere juss og gjenforenes med gamlekjæresten, innser Elle at hun må jobbe hardt for å vinne ham og respekten tilbake.

Det er så klart vakre Reese Witherspoon som har hovedrollen, og hun gjør det glimrede. Dessuten har hun vist i de senere år at hun kan mer enn å spille overfladiske blondiner! Du kan kjøpe filmen hos CDON.com her.

A walk to remember.

Dette er tidenes mest romantiske og nydeligste film! Antageligvis har dere alle sett den, siden den er så kjent og vakker, men jeg må bare nevne den alikevel. Hos Lovefilm.no sier de:

Hver april, når vinden dufter av hav og syriner, mines Landon Carter sitt siste år på Beaufort High. Landon var en populær gutt og hadde hatt en kjæreste eller to, og det var helt utenkelig at han skulle forelske seg i den konservative, men svært selvstendige, Jamie Sullivan. I skolens dramagruppe blir de kastet sammen og det oppstår en lidenskap Landon ikke ante eksisterte. Møte med Jamie skulle komme til å endre ham for alltid.

Jamie spilles av Many Moore (ja, hun er kanskje ikke typisk til rollen, men gi henne en sjanse!) og Landon spilles av Shane West. Filmen regissert av Adam Shankman. Du kan kjøpe filmen hos CDON.com her.

The Notebook.

Både “The Notebook” og “A walk to remember” er basert på bøker skrevet av Nicholas Sparks, visste du det? Han har også skrevet bøkene bak andre kjente filmer som “Dear John” og “The Last Song”. Men over til “The Notebook”. Denne filmen er nydelig, med veldig flinke skuespillere. La oss igjen gi ordet til Lovefilm.no:

For lenge siden møttes to unge mennesker, han med røtter i en fri og uformell musikerfamilie, hun med et annet og mer konservativt utgangspunkt. Noah og Allie finner hverendre, forelsker seg og tilbringer en uforglemmelig sommer sammen. Men deres verdener “passer” ikke og de må skille lag for å etterkomme foreldrenes ønsker. 2. Verdenskrig gjør også sitt til at de ikke kan treffes. Når krigen er slutt, og soldatene vender hjem, er alt annerledes. Allie er gift med en suksessfull forretningsmann, mens Noah lever alene med sine minner. I et 200-år gammelt hus han bruker all sin kjærlighet på å restaurere. Men når Allie leser en artikkel i lokalavisen om Noahs arbeide, da skjønner hun at hun må ta en viktig avgjørelse, en gang for alle. Om hvilken vei hennes liv og hjerte skal følge…

I denne filmen møter du skuespillerne Ryan Gosling og Rachel McAdams, som også har vært sammen utenfor filmsettet. Filmen er regissert av Nick Cassavetes, og kan kjøpes hos CDON.com her.

I tillegg til de jeg har listet opp her vil jeg nevne filmene “Raise your voice”, “The Sisterhood of the Traveling Pants”, “Bring it on”, “Sunshine Cleaning”, “New York Minute”og “The Holiday”.

Hvilke jentefilmer synes du er verdt å se?

Share:
Previous Post Next Post

19 Comments

 • Dagens Plukker

  Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no! :)

  Håper du setter pris på den ekstra oppmerksomheten. :)

  8. august 2010 at 11:46 pm Reply
 • Carolines Verden: “Jentefilmer” som er verdt å se | Magasinet Femelle

  […] Carolines Verden: “Jentefilmer” som er verdt å se. […]

  8. august 2010 at 11:47 pm Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Jeg elsker alle og veldig enig i at Frida er på toppen. Det er et MUST! Jeg elsker den filmen og ble evig glad når den kom på dvd for litt over ett år siden :D

  9. august 2010 at 9:11 am Reply
 • Kristine

  I motsetning til deg, er jeg veldig glad i de fleste jentefilmer, samme hvor dårlige de er. xP Takk for tips!

  9. august 2010 at 9:24 am Reply
 • Stillness Is The Move

  I tillegg til “The Notebook”, som er en av mine aboslutte favorittfilmer så vil jeg nevte Juno. Det er min favorittfilm nr. 1. Jeg vet ikke om den kan kalles en jentefilm en gang, men den er bare fantastisk morsom, søt og bittelitt romantisk :)

  9. august 2010 at 10:20 am Reply
 • Silje Marlen

  Tusen takk (på etterskudd). :)

  Jeg er generelt ikke så stort fan av jentefilmer, men Juno og Moulin Rouge er jeg veldig glad i.

  9. august 2010 at 11:40 am Reply
 • marchi

  Elsker The Notebook! Så den på fredag med kjæresten faktisk :)

  9. august 2010 at 11:45 am Reply
 • Christine

  Jeg har ikke rukket å se The Notebook og A Walk To Remember enda. Da de filmene kom hadde jeg en periode med action og eventyr. “Jentefilmer” er ikke det jeg velger først når vi skal kjøpe / leie men de er gode å ha når jeg er hjemme alene en helg :) Jeg definerer “Jentefilmer” slik: Filmer min samboer kan se en gang men som han helst unngår ved filmkvelder :) Synes begge filmene av “The Sisterhood of the Traveling Pants” er geniale :o)

  9. august 2010 at 12:12 pm Reply
 • Martha

  Lovlig blond er herlig! The Notebook er også veldig fin. A walk to remember har jeg ikke sett enda, men det skal bli en gang!

  9. august 2010 at 12:18 pm Reply
 • Chalten

  Er ikke så glad i de beryktede jentefilmene selv, men jeg liker godt Fucking Åmål.

  9. august 2010 at 1:01 pm Reply
 • birthe skingen

  synest egentlig the notebook skulle vært lenger oppe, elsker den filmen! fineste som finnest

  9. august 2010 at 6:01 pm Reply
 • Kamilla K

  Åh, The Notebook er og blir en sikker vinner hos meg. Så fin historie og så flinke skuespillere. Ellers synes jeg Chocolat er fin, men den er nok ikke sånn klassisk jentefilm.

  9. august 2010 at 9:46 pm Reply
 • Carina

  Jeg har sett alle disse, men liker virkelig ikke A Walk to Remember. Lovlig Blond og The Notebook synes jeg er kule, og som sagt over er Moulin Rouge og Chocolat også bra. En skikkelig jentefilm er for eksempel Mean Girls, men den blir ikke i den romantiske kategorien da :P

  Må si det er herlig å komme hjem å kunne lese bloggen din igjen ^^ I hvert fall når det står om film :D

  <3

  10. august 2010 at 12:31 am Reply
 • Muffin

  Ikke glem Amelié da! Herlig kjærlighetsfilm, men kanskje ikke typisk jentete. :) Men jeg elsker den fargerike filmen. :) Notebook er jo bare fantastisk, selv jeg som ikke er typsik jentefilmfan elsker den. :) Bend it like Beckham har jeg aldri fått sett, så takk for tipset!

  10. august 2010 at 7:35 am Reply
 • tharcile

  jeg elsker både filmen og boken ” frida med hjerte i hånden” det er en av de beste jente filmene jeg har sett.

  11. august 2010 at 1:35 am Reply
 • tharcile

  en annen film som burde være med på lista, ” sixteen candles” elsker den :)

  11. august 2010 at 1:36 am Reply
 • Julie

  Mean girls :-D

  11. august 2010 at 8:44 pm Reply
 • Martine

  Jeg er så utrolig enig med deg altså! Har sett alle du nevnte over, uendelige ganger! :D

  11. august 2010 at 9:25 pm Reply
 • cathrine

  en film som er vært å se er Hachi: A Dog’s Tale den er super fin og viser hvor sterkt et vennskaps bånd kan være

  12. april 2013 at 10:30 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!