Jeg liker Creative Commons, men…

28. august 2010

Jeg er en av dem som støtter Creative Commons fullt ut. Alikevel synes jeg det er veldig vanskelig å finne en god søkemotor når man skal lete etter bilder som er under en Creative Commons lisens. Jeg synes Flickr har et litt rotete system, og det er Flickr og DeviantArt som jeg synes har de flotteste bildene. På DeviantArt er det i alle fall håpløst å finne frem til Creative Commons lisenser! Det finnes jo ingen felles søkemotor. Er det noen av dere som har noen som helst peiling på dette?

Dessuten er det vanskelig å vite hvordan man skal bruke Creative Commons. Heldigvis har det blitt skrevet et meget herlig innlegg av Virrvarr om hvordan man bruker dem riktig. Dette bør dere nok alle lese, meget viktig og nyttig innlegg.

Så, for å være ærlig, så synes jeg noen ganger det er vanskelig å holde seg til Creative Commons, nettopp fordi det er så krunglete å finne frem i havet av lisenser og bilder (som ikke er godt nok systematisert). Det frister jo veldig å finne et bilde på Google, Flickr eller We Heart It – også sette “Kilde: Google” eller “Kilde: Flickr”. Har dere følt det på samme måten?

“the birds” av ugine31, tilgjengelig under Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic lisens.

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Naitzel

  Ærlig talt gidder jeg ikke bry meg med hvor bildene jeg bruker kommer fra. Jeg stjeler stadig vekk ting på internettet. Men så har ikke jeg en så profesjonell og velrenommert blogg som du, så jeg har forståelse for at du tenker over hvor du henter bilder. Men på en annen side, du er jo så flink til å ta bilder! Hvorfor ikke bare bruke dine egne? Du kan ta egne illustrasjoner til innleggene dine. Selv om det er vanskelig og umulig for oss døende å lage noe på linje med de store kunstnerne som finnes der ute, så er det i alle fall ditt eget. Og det blir mer personlig og nært hvis du har tatt dem selv. Bildet over er flott, men hvis det ikke er i innlegget av en helt spesiell grunn, så bryr jeg meg ikke så veldig mye om det. Hadde du brukt et eget bilde, ville jeg faktisk brukt mer tid på å se på det :)

  28. august 2010 at 2:06 am Reply
 • Dorthea

  Selv bruker jeg veldig ofte wikipedia commons, men det skal sies at det er ikke lett å finne alt der heller. Men veldig praktisk angående begivenheter og slikt.

  Men ja – har nok følt meg fristet til å skrive google-kilde, men vet hvor forbanna jeg hadde blitt dersom noen brukte bildet mitt, uten riktig kredit.

  28. august 2010 at 10:11 am Reply
 • bente

  Jeg har aldri begitt meg ut på det der jeg, men det stemmer nok at det er ganske rotete. Jeg tar som regel bildene mine selv, så det er ikke et problem jeg støter på så ofte. Men låner jeg et bilde linker jeg alltid til full kilde, og ikke bare “flickr.com” eller lignende.

  28. august 2010 at 10:30 am Reply
 • Nina

  Vet ikke om du har sett på den før, men jeg bruker denne søkemotoren for Creative Commons; http://search.creativecommons.org/ . Synes det er veldig oversiktlig! :)

  Jeg har forresten sendt deg en mail.

  28. august 2010 at 2:25 pm Reply
 • Speilvendt

  Bruker som regel bare egne bilder, men om du finner ut av det, må du gjerne dele det med verden!

  28. august 2010 at 4:57 pm Reply
 • Milla

  Amen. Halleluja og rock me amadeus! eg e så utrolig enig! eg skjønne meg ikje heilt på det der creative commons i det heila tatt! sko ønska det va sånn guide!

  28. august 2010 at 6:15 pm Reply
 • Milla

  men som de andre seie, det e jo mye kjekkare å bruka sine egne bilder ;)

  28. august 2010 at 6:16 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!