Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Guide: Hva kan man ha i bloggmenyen sin?

29. august 2010

Hei igjen! Jeg tenkte jeg skulle lage et lite blogginnlegg om bloggmenyer, dere vet de som er på siden av bloggen eller over bloggen. Jeg synes menyen er noe av det mest spennende på en blogg. Hva har du puttet i din meny? Det gjelder å være kreativ, men samtidig må man ikke putte for mye i en meny. Det vil kunne gi et veldig rotete inntrykk. Pluss at det man putter i menyen sin bør være like stor i bredden, slik at det ser ryddig ut. Her er noen momenter jeg alltid ser etter i en meny:

 1. Kontaktinfo. Her kan man ha e-post, Twitterkonto, Flickrkonto eller annen kontaktinformasjon. En tips kan være at når du skriver inn e-postadressen din så kan du f. eks skrive den på denne måten: dittnavn (a) mail.com eller dittnavn (alfakrøll) mail.com. Dette fordi det da er vanskeligere for hackere å finne adressen din.
 2. En side som heter «Om meg» eller lignende. Dette er enkelt og greit en side der du skriver litt om hvem du er, hva du gjør og hva du liker. Jeg leser ofte over slike sider hos andre bloggere, for at jeg da får et mer personlig bilde og forhold til hvem personen bak bloggen er. Men husk og ikke være for personlig. Man burde gjerne holde seg litt anonym på en blogg, for å holde på lesernes oppmerksomhet.
 3. Noe annet som også er elementært (mener jeg) er at man enten har en søkefunksjon eller har delt opp innleggene sine i kategorier. Gjerne at man har begge deler. Dette er virkelig kjærkomment på en blogg, i alle fall for meg. Pleier ofte å lete igjennom kategorier for å se gamle innlegg, og det hender også at jeg gjerne vil finne noe jeg husker. Da er en søkefunksjon gull verdt!
 4. Et bloggarkiv kan også være greit å ha. Ikke livsnødvendig, men det kan være greit. Jeg har fjernet dette på min egen blogg, fordi jeg synes det tok unødvendig mye plass. Men jeg ser det er veldig mange andre som har det.
 5. Noe som også kan være greit er å ha et lite bilde av deg selv i menyen. Det gjør bloggen mer personlig.
 6. Mange bloggere har en teller som viser alle blogghits eller alle unike besøkende. Dette er litt morsomt å følge med på.
 7. En link til en plass hvor leserne dine kan følge deg. Dette kan for eksempel være via RSS eller Bloglovin.
 8. Linker til andre bloggere og nettsider som du liker er virkelig et must! Dette burde alle ha, enten man legger det direkte inn i menyen eller har en side man samler dem på, som man linker til i menyen.

Det er også mange andre saker man kan gjøre med menyen sin. Jeg har vært litt rundt omkring på forskjellige blogger og sett litt. Nå skal jeg liste opp originale ideer som jeg har funnet litt her og der, og så linke til plassen jeg fant dem.

 1. Hos Kristel kan man finne mye flott i menyen. Noe jeg liker spesielt godt er at hun har lagt inn en funksjon slik at leserne hennes kan følge bloggen hennes via e-post abonnement. Dessuten har hun også en funksjon der man kan stille henne spørsmål. Dette har jeg også sett på andre blogger, og det er jo fine, kreative menysaker!
 2. Angelina og også mange andre fotobloggere har lagt inn fotoutstyret sitt i menyen. Dette er i alle fall veldig interessant å lese for min del. Dessuten kan man også legge ut tegneutstyr, om man er flink å tegne osv.
 3. Ulrikke har jeg nevnt ved flere anledninger her på bloggen, og ikke uten grunn. Hun har jo en helt fantastisk blogg! Og også menyen hennes oser av kreativitet. Her kan man f. eks finne «Gjesteblogge?» og «Utvalgte innlegg«. Utrolig flott, spesielt utvalgte innlegg. Dette kan også du gjøre! Finn de innleggene du har skrevet, som du er mest fornøyd med eller har fått mest respons på, og legg dem i menyen din. Ulrikke har også en liten Shoutbox som kan være morsom å skrive i.
 4. Binka har laget noe som heter Design i hennes sidemeny. Her tilbyr hun hjelp for de som ønsker et nytt bloggdesign. Dette kan også du gjøre, om du kan tilby hjelp til design – eller annen type hjelp.
 5. Bloggen Erkjennelser har noe som kalles merkelapper i sidemenyen sin. Dette er på en måte kategorier, men det som er størst er det som det blogges mest om. Dette er en morsom effekt. Hun har også lagt inn Månedens takk, der hun takker noen en gang i måneden. Kreativt!
 6. Fotoblekka har lagt inn en funksjon i menyen sin som oversetter bloggen hennes til engelsk, for den som måtte ønske det. Lurt! Spesielt hvis man vil nå lenger med bloggen sin enn innenfor Norges grenser. Hun har også lagt en annen fin sak i menyen sin, nemmelig at du kan motta et postkort fra Hawaii om du sender henne en mail. Så utrolig morsomt! Det ligger også direkte oppdateringer fra Twitter i menyen hennes, det er litt morsomt synes jeg.
 7. Drea er en av Norges største bloggere, og dermed er det naturlig at hun ønsker å ha annonser i menyen sin. Legg merke til at hun har satt dem pent inn, slik at de ikke er forstyrrende for leserne.
 8. Milla har noe i sidemenyen sin som jeg falt pladask for! Det heter Suprise Me, og er adressen hennes om noen vil sende henne brev. Vet ikke om jeg hadde turt det selv, men det er jo fantastisk morsomt da!
 9. Stian har en liten tankevekker nederst i menyen sin, kreativt!
 10. Kristine har noe som heter fotoutfordring i sin meny, og slike påfunn liker jeg godt!
 11. Marie har laget en side i menyen sin om ting som er til salgs. Dette har jeg også sett andre bloggere gjøre. Jeg liker spesielt godt om andre bloggere selger bøker. Jeg har også kjøpt bøker jeg har funnet på blogger før.
 12. Virrvarr har noe som heter introduser deg, der man kan skrive hvem man er og slikt. Smart! Dessuten har hun bloggen sin under en Creative Commons lisens, og det er også utrolig flott å vise i en meny! Hun har også anbefalinger av blogginnlegg hun liker i sidemenyen sin.
 13. Mette har link til sanger hun liker på Spotify i sin meny, det liker jeg veldig godt!
 14. På bloggen Myldretid er det listet opp filmer og bøker som er sett, dette er også interessant.

Sånn, der ser dere noen få eksempler, og det finnes haugevis av flere. Det gjelder å være kreativ, og vise frem hvem man er. Menyen på en blogg har mye å si. Hvordan ser din ut?

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Lillesmurf - Kari

  Gode tips :) Takk søte du :D

  29. august 2010 at 7:25 pm Reply
 • Naitzel

  Meget nyttig innlegg, spesielt siden jeg planlegger nytt design :D

  29. august 2010 at 7:47 pm Reply
 • Marie

  Nei, men så koselig at du driver og nevner meg da! Jeg fikk faktisk en enda bedre idè til salgssiden i sidebaren nå, kan lage et lite bilde, som en annonse eller noe. Synes det hørtes fint ut :)
  Veldig fin artikkel! Skal stikke innom de bloggene som du har nevnt og sjekke ut hvordan de har gjort det, kanskje jeg får enda mer inspirasjon!
  Håper du får en fin søndagskveld videre!

  29. august 2010 at 7:53 pm Reply
 • Caroline

  Marie: Ja, det tror jeg vil gjøre seg veldig :)

  29. august 2010 at 8:59 pm Reply
 • Andrea

  svar// tusen takk! jeg stikker jo innom din og, og kan vel si at jeg ikke er serlig flink til å kommentere jeg heller;)

  29. august 2010 at 9:12 pm Reply
 • ina

  // Takk Caroline! Kommentarene dine er alltid så koselige. Jeg setter virkelig pris på dem!

  29. august 2010 at 9:27 pm Reply
 • Milla

  ååååh det e så kjekt at du nevne meg i innleggå dine, eg blir varm inni meg! joda såklart du hadde tørt det? trenge ikje vær no stort vettu, bare et hei ;)

  29. august 2010 at 9:53 pm Reply
 • Ulrikke

  Elsker guidene dine! Jeg lagde nylig en «OM»-side i menyen, som jeg gjerne vil plassere som nummer to i rekkefølgen, etter «Forsiden.» Nå er sidene plassert i alfabetisk rekkefølge, som gjør at «Om» kommer til sist! Vet du hvordan jeg kan fikse dette?

  29. august 2010 at 9:56 pm Reply
 • Liljen ~Life As it Is~

  Yeeey, takk for link. Tenkte at jeg ikke burde lese dette innlegget, fordi jeg ofte tar til meg ting som kritikk når folk skriver om hva man bør ha med og ikke. Selv liker jeg sidemenyen min, men redd for at andre skal mene det er for mye eller for uoversiktlig og slik – så dette var et fiiint kompliment :D Noen vil jo påstå jeg har for mange kategorier – men selv synes jeg de er oversiktlige og liker de godt selv.

  Enig med alle punktene dine :) Sånn mer eller mindre. Nå har jeg samlet både kontakt meg og favorittblogger-liste i egen meny under headeren. Og bilde har jeg ikke i sidemenyen, men det har jeg jo i headeren :)

  29. august 2010 at 10:00 pm Reply
 • Heidi

  Så hyggelig å bli nevnt! Takk :)

  29. august 2010 at 10:06 pm Reply
 • Caroline

  Ulrikke: Jeg tror du kan finne noe hjelp om du går på Widgeter, Sider og så velger Siderekkefølge i stedet for Sidetittel… Om den ikke allerede står der?

  Se litt på denne bloggen også: http://skrivemaster.wordpress.com/ikt-stoff/sideoversikt/

  29. august 2010 at 11:33 pm Reply
 • Dorthea

  Så utrolig morsomt du nevnte meg! Hihi. Veldig bra guide, forresten. Mye nyttig å tenke over (-:

  31. august 2010 at 4:34 am Reply
 • Veronica S

  Åh, bra tips;) takk.

  31. august 2010 at 9:52 pm Reply
 • Elin

  Bare en liten kommentar: Når det gjelder punkt 1: Det er ikke på grunn av hackere. En hacker vil lett plukke opp e-posten din så lenge du legger den ut, uansett hvilken måte. Det er på grunn av «spamboots», som plukker opp e-postadresser som ligger ute for å bruke dem til spam.

  Å «kryptere» e-postadresser var noe man startet med på Usenet i sin tid (du vet, da vi drev med news, før det ble populært med ymse webfora), nettopp pga dette med spam. :)

  2. september 2010 at 7:22 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.