Film: A Walk To Remember

1. august 2010

Så har jeg sett den – igjen. A Walk To Remember. Og jeg kan med hånden på hjertet mitt si at den er like fin som den alltid har vært, selv etter å ha sett den mange ganger. Jeg synes rett og slett historien er unik, og skuespillerene Mandy Moore og Shane West gjør det glimrende.

Jeg vet ikke, men det er noe med denne filmen som virkelig rører noe i hjertet mitt. Det har kanskje noe med at jeg tror på Gud selv, akkurat som Jamie gjør. Jeg vil ikke si alt for mye om handlingen her. Jeg vil bare at om du ikke har sett denne, så se den. Og om du har sett den før, se den igjen. Den er så utrolig fin.

Filmen er basert på boken “A walk to remember” av Nicholas Sparks. Boken heter “Minnenes melodi” på norsk. Jeg har tenkt å lese den så snart jeg får mulighet. Du kan forresten kjøpe den engelske boken her og den norske boken her. Filmen kan du kjøpe her (for kr 59,- og fraktfritt). Og du kan høre musikken fra filmen her.

Det mest magiske i filmen synes jeg er når Jamie refererer fra Paulus brev til korinterne (Bibelen).

Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig,
den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig.

Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget,
er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde.

Den gleder seg ikke over urett,
men har sin glede i sannheten.

Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.

Eller på engelsk…

Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast.

It is not proud, it is not rude. It is not self-seeking, it is not easily angered.

It keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil, but rejoices with the truth.

It always protects, always trusts, always hopes, always preserves.

Har du sett denne filmen?

Share:
Previous Post Next Post

18 Comments

 • Néa

  Jeg så den for en stundt tilbake -den var kjempe fin! <3 Men, ikke favoritten av filmene basert på Mr. Sparks sine bøker…

  1. august 2010 at 8:00 am Reply
 • Helene

  Jeg har ikke sett filmen, men har hørt veeeldig mye bra om den :)

  1. august 2010 at 10:18 am Reply
 • Ulrikke

  Ja, jeg har sett den. Husker jeg gråt og gråt og gråt. Fin, men trist film.

  1. august 2010 at 11:04 am Reply
 • Marie

  Den filmen har jeg hørt om, men aldri sett. Kanskje jeg bør gjøre det? :)

  1. august 2010 at 12:35 pm Reply
 • Benedike

  Åååå! Den var sååå bra! Vil se den igjen!

  1. august 2010 at 1:01 pm Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Den filmen er helt nydelig <3 Jeg elsker den og griner hver gang ;P

  1. august 2010 at 1:18 pm Reply
 • Caroline

  Néa: Jeg så det var veldig mange av bøkene hans som var blitt til film! Jeg har bare sett “The Notebook” og “A Walk To Remember”, og jeg elsket begge to! Har du sett noen flere? Ser jo at blant annet “Dear John” og “The Last Song” er på listen, er de bra?

  1. august 2010 at 2:14 pm Reply
 • renate

  Skjoenn film, treffer hjertet, fin og trist paa samme tid.

  1. august 2010 at 2:20 pm Reply
 • Dorthea

  Har nok ikke sett filmen, men noe sier meg at jeg egentlig burde ;)

  1. august 2010 at 3:05 pm Reply
 • Néa

  SV. Jeg har sett både “The Last Song” og “Dear John”, og de var bra begge to! Triste, fine, nydelige. Men “The Last Song” er nok den av filmene jeg personlig liker best -kanskje fordi jeg kjenner meg litt igjen i forholdet datteren har med faren i filmen? “Nights in Rodanthe” har jeg liggende på harddisken, men ikke sett den enda. Richard Gere er med i den, da. Kan umulig slå feil.

  1. august 2010 at 5:14 pm Reply
 • Veronica S

  Har sett litt av den, men har veldig lyst til å se hele. Har ikke helt sansen for Mandy Moore, men siden filmen faktisk har en god handling så går det helt greit at hun spiller.

  1. august 2010 at 6:41 pm Reply
 • Milla

  svar: tuusen takk for at du syns det :)

  1. august 2010 at 6:50 pm Reply
 • Linda

  Likte den, men smtes den var litt oppskrytt… Hadde hørt så sykt mye om den før jeg så de, så det var kanskje derfor. Har faktisk boka på engelsk… :P

  1. august 2010 at 8:25 pm Reply
 • Maren Charlotte

  Den filmen er så nydelig! Begynner å bli noen år siden jeg så den sist, kanskje på tide å se den på nytt nå :)

  1. august 2010 at 9:06 pm Reply
 • Louise

  Ja, den er kjempegod! Ble sinnsykt rørt av den!

  1. august 2010 at 10:46 pm Reply
 • ★MK★

  Deeeeeeen vil jeg se=) Tuse takk for tipset!

  2. august 2010 at 7:53 am Reply
 • liseliten

  Jeg har alltid hatt lyst til å se denne filmen, men aldri fått gjort det

  2. august 2010 at 3:20 pm Reply
 • Liljen ~Life As it Is~

  Den er så fiiin den filmen <3

  3. august 2010 at 9:04 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!