Bedømmelse av blogger DEL 7

4. august 2010

Først… Det er stadig flere som melder seg på til bedømming. I den forbindelse lurer jeg på om dere synes det er interessant at jeg skriver disse bedømmelsene? Greit nok, jeg skjønner det er interessant når din blogg blir bedømt, men leser du de andre sine bedømmelser også? Og burde jeg fortsette med dette?

Design: Du satser på solen og kjører løpet gult. Det er litt annerledes og spesielt, men jeg liker det! Det får meg i allefall til å huske deg godt – pluss at gulfargene er behagelige for øyet. Men noe av det første jeg legger merke til er at bloggen din hverken er midtsentrert eller helt på siden, om du skjønner? Jeg tror det hadde vært finere om du midtsentrerte den, det ser mer ryddig ut. Headeren din synes jeg er fin og unik, men jeg ville kuttet bildet. Du har jo et bilde rett under, i sidemenyen, og bildet ser en anelse dratt ut? Hva med og bare ha solen, og midtsentere den? Ellers synes jeg det er fint at du har rammet inn innleggene dine og sidemenyen din, det gir bloggen et løft. Det er også fint at du har brukt hvit farge som bakgrunn der du skriver innleggene. Men jeg ville kanskje ha brukt en annen bakgrunnsfarge der innleggstittelen er, det ble litt mye gult. Ellers synes jeg sidemenyen din er veldig ryddig og fin, og innleggene er også ryddig og fin, men reklamen ødelegger mye. Blogg.no… Ush. Skulle ønske de kunne slettet den.

Innhold: Du er en hverdagsblogger, og i den kategorien synes jeg du gjør det glimrende. Det er veldig ryddig og stilfullt. Ser noen skrivefeil her og der, men det er ikke mye. Husk at om du vil ha flere lesere bør du kanskje skape noe unikt, noe du er god på og noe som du tror kan interessere folk. Gi dem noe nytt, noe du har skapt. Bare et lite tips på veien.

Kreativitet: Kategoriene dine er fine! Men som sagt savner jeg noe unikt, fra deg.

Annet: Savner ikke ellers noe spesielt egentlig. Du kunne kanskje satt inn en søkefunksjon. Synes som sagt du har mye ryddighet i sidemenyen, den ser fin ut!

Karakter: 4. Stå på videre Martha, mandagsbarnet!

Design: Hei Erle og Elena, morsomt at dere deler blogg sammen! Da har dere sikkert dobbelt så mye kreativitet. Bakgrunnen deres liker jeg veldig godt, den henter frem barndomsminner hos meg, av en eller annen grunn. Headeren deres er todelt, og dette er egentlig ikke særlig heldig. Det ser uproft ut, og uryddig. Det hadde vært fint om det var ett bilde som strakte seg på lengen som begge to bildene strekker seg på nå. Dere skjønner sikkert hva jeg mener. Dessuten slår det i mot meg en stygg Googlereklame for stripping (av alle ting) i høyremenyen deres. Huff, fjern den er dere snill. Det er virkelig ikke særlig heldig. Der den annonsen er burde dere heller putte inn et bilde av dere, eller av noe annet. Forresten så tror jeg dere burde bruke en annen farge på skriften deres der den er oransje, jeg ser nesten ikke hva som står der. Sort er fint, og en annen mørk farge funker nok også bra. Ellers er menyen deres veldig stor, nesten like stor som innleggsplassen. Prøv å komprimere den litt, slik at det er bedre plass til innleggene deres. Det blir finere. Jeg synes forresten bakgrunnen til innleggene og menyen er spennende! Men den sorte stripen i bakgrunnen ser ut som et skille mellom innlegg og meny, men er det ikke. Prøv å ramme inn meny og innlegg, og få vekk den sorte streken. Bildene ligger ofte utenfor den sorte streken på siden ser dere. Prøv også å ha bildene i samme breddestørrelse. Ellers ser jeg hva tanken bak designet er, og det er jo veldig trendy nå, og fint.

Innhold: Jeg synes dere har en del søte innlegg, som er koselig å lese. Foreksempel hva dere liker og slikt. Fortsett gjerne med det! Jeg synes også dere har veldig mange fine bilder, det må jeg få lov å si. Og generelt er det mye bra innhold, så det trekker dere opp en god del i helhetsbildet. Litt skrivefeil her og der ser jeg. Et tips er å lese igjennom teksten sin noen ganger før man publiserer. Jeg er forresten veldig dårlig til det selv, så egentlig skal jeg ikke snakke… Ellers vil jeg bare si at dere burde bruke fordelene med å være to stykker som driver en blogg, for det kan være mye å hente på det.

Kreativitet: Måten dere bruker bildene deres på er veldig kreativt, synes jeg!

Annet: Jeg savner kategorier, en side om dere og flere linker. Også en link til Bloglovin hadde vært fint, hjelper dere til å få flere lesere. Dessuten synes jeg dere burde sløyfe siste kommentarer og siste innlegg, det tar opp litt unødvendig plass.

Karakter: 3. Det er litt unødvendig rot i systemet deres, men innholdet trekker dere opp. Tenk om dere får ryddet litt, hvor bra det kan bli! Stå på!

Share:
Previous Post Next Post

11 Comments

 • Néa

  Jeg leser alle bedømmelsene -særlig da jeg ikke har meldt på min egen :p Det er morsomt, noen ganger er jeg så enig med deg at det nesten er som om vi har tenkt det samme, andre ganger klør jeg meg litt i hodet :p Men det er morsomt, jeg liker det! Kepp it going! Du er flink ^^

  4. august 2010 at 1:30 am Reply
 • Caroline

  Néa: Det er sikkert ikke bare du som klør deg i hodet, ha ha. Jeg er jo en særing enkelte ganger.

  4. august 2010 at 1:43 am Reply
 • Muffin

  Jeg synes det er kjempeinteressant å lese bedømmelsene dine. De er virkelig godt gjennomtenkte og godt formulerte. :) Pluss at jeg liker å finne nye, gode bloggere så da klikker jeg inn på alle du gir 5 og oppover for å finne noe bra, også klikker jeg på alle andre også bare for gøy. ;P
  Skjønner ikke at du klarer å bedømme så nøye og bra, jeg. Og så fort! Jeg hadde brukt måneder på samme jobben, seriøst. :P

  4. august 2010 at 7:32 am Reply
 • Marie

  Hittil har jeg lest alle og jeg har vært inne og besøkt alle, så jeg synes det er interessant! Vet ikke helt om jeg tørr å få min bedømt da, haha! :)

  4. august 2010 at 10:06 am Reply
 • Ingrid Tjosaas

  Eg les alle bedømmingane, eg. Samlar opp tips til min eigen blogg. Du er forresten veldig flink, all creds til deg.

  4. august 2010 at 10:41 am Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Jeg leser alle bedømmelsene dine :) Jeg synes det er moro :)

  4. august 2010 at 11:03 am Reply
 • Renate

  Syns det er interessant å lese, du har gjennomtenkte kommentarer og gir bra konstruktiv kritikk. Ved å lese hva du har å si, plukker jeg selv opp litt ideer her og der, og det er jo vel og bra!

  4. august 2010 at 2:10 pm Reply
 • Liljen ~Life As it Is~

  jeg leser også :)

  4. august 2010 at 5:41 pm Reply
 • Kiwie//Kristine

  Jeg leser alle bedømmelsene dine, synes de er fine og nyttige. Liker å lese tankene dine om andres blogger, det er nyttig for meg selv om jeg ikke har meldt meg til bedømming.

  4. august 2010 at 8:53 pm Reply
 • Speilvendt

  Synes det er superspennende å lese bedømmelser av andres blogger, spesielt de jeg kjenner til fra før (men også de som er ukjente for meg, kan oppdage nye blogger). Så ja, synes du skal fortsette så lenge du orker.

  5. august 2010 at 2:57 pm Reply
 • Chalten

  Det er selvfølgelig kjekkest om det er en blogg jeg har noe forhold til, men det er også gøy med noe ukjent. Synes bedømmelsene er en fin måte å oppdage nye blogger, og at du skal fortsette :)

  5. august 2010 at 7:18 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!