Bedømmelse av blogger DEL 6

3. august 2010

Design: Wow. Designet ditt er helt utrolig herlig, takket være den flinke designeren Binka. Egentlig liker jeg ikke headere som dekker hele siden når man entrer bloggen, men du er definetivt et unntak. Headeren din definerer deg perfekt, og man blir sittende å se på den lenge (før man leser bloggen). Det er så mange fine detaljer. Hvilke bøker ligger der, hvilken parfyme er det, en bil, et perlekjede… Og de fullkommende fargene. Nei, headeren din har jeg absolutt ingenting negativt på. Jeg synes bakgrunnen på bloggen også er kjempefin, nydelig mønster og farge. Jeg ville personlig fortsatt med fargene i menyene, og ikke brukt sort og hvitt. Men pytt sann, det er fullkomment uansett. Jeg ville satt søkefunksjonen øverst. Kan ikke helt forklare hvorfor, det er sikkert bare prinsipp. Innleggene dine er utrolig pent satt opp. Tittelen er stor og markert, pluss at du har gjort noe veldig viktig! Nemmelig at skriften din er stor, og dermed veldig lett å lese. Det er et supert triks!

Innhold: Hva kan man si? Du er helt utrolig Ulrikke. Alltid gjennomført, alltid kvalitet. Du har faste spalter, og dermed skaper du en viss trygghet hos leserne dine. De vet hva de får, og det er kvalitet. Det er absolutt en grunn til at du har så mange lesere – og det er at du skriver fantastisk. Man drømmer seg bort.

Kreativitet: Hm, hvor skal jeg begynne? Utvalgte innlegg… Kjempelurt! Det skal jeg også vurdere, og egentlig burde alle ha det! Du oppfordrer leserne dine til å spørre deg spørsmål, engasjerende! Chatteboks – morsomt! Den siden du har om gjestebloggen, åh, kan jeg stjele ideen? Abonnere med e-post, sikkert mange som er glad for den funksjonen. Og ikke minst innleggene dine da, de oser av kreativitet. Links to love, hva jeg liker på en tirsdag osv. Du har vunnet mitt blogghjerte.

Annet: Et lite tips er at du burde skrive e-postadressen din slik navn (alfakrøll) navn.com (eller noe i den duren). Dette fordi du da er mindre tilgjengelig for de som vil spamme innboksen din. Hadde også vært fint med en “Om deg” og “Om bloggen” side. Ser du har litt om deg selv i sidemenyen, men jeg ønsker mer fordi jeg er nyskjerrig. He he. Hadde også vært supert med en side med linker til inspirerende sider du besøker, bøker du leser, filmer du elsker osv. Dette er bare forslag.

Karakter: 6. Du er en av de bloggerne jeg liker best. På hele det-derre vide webbet!

Design: Først må jeg bare nevne hvor bra jeg synes det er at du har eget domene, bra valgt! Nå kan du styre bloggen din akkurat som du vil. Jeg synes headerbildet ditt er fint, og passer fint inn i en header. Synes derimot skriften ble lett feil… Jeg tror kanskje ikke jeg ville valgt rosa. Jeg skjønner jo at det skal matche menyen og innleggene dine, men det ser likevel litt “paint” ut, om du skjønner? Jeg ville ha fikset litt på den skriften, og satt den litt annerledes, pluss at jeg kanskje ville brukt en annen farge. Men jeg synes slett ikke det var stygt! Jeg liker bredden på bloggen din, den passer perfekt til min skjerm. Men det er ikke sikkert den passer like godt til alle skjermer. Bra at du har hvit bagrunn der du skriver innleggene, da ser folk bedre. Ville kanskje ha rammet inn menyene og innleggene litt tydeligere, slik at man ser hva som er hva. Og satt søkeboksen lenger opp, pluss at jeg ville satt bildet av deg over teksten om deg i sidemenyen, det ser mer ryddig ut. Ellers skulle jeg ønske alle tingene i sidemenyen din var like i bredden, det ser mye finere ut. Og den ser litt overfylt ut, men du kan jo kanskje se på hvordan du vil ha det selv. Det er også finest når alle bildene i innleggene har samme størrelse i bredden.

Innhold: Jeg ser du har en veldig personlig blogg. Jeg vet ikke hva som er ditt mål med bloggen din, om det er flere lesere eller bare et personlig sted der du kan ha ditt. Men om du ønsker flere lesere kan det være en idè og ikke være så personlig. En leser som ikke kjenner deg eller nettverket ditt vil antagelig ikke synes det er noe gøy å lese om hva dere gjorde eller se på bilder av dere. Det ser også mye mer ryddig ut i tekstene til bloggere om de kutter ut smilefjes, stjernetegn og slikt. Pluss at man burde holde seg til enten ett spørsmålstegn bak en stetning, eller i nødstilfeller tre. Ikke to eller fire. Det lærte jeg en gang av en perfeksjonist, ha ha. Samme gjelder visst på punktumer, ett punktum eller tre. Ellers så skriver du godt. Og har masse bilder.

Kreativitet: Å liste opp de som kommenterer mest er smart, da vil gjerne folk kommentere mer. Spotify-spillelistene dine var også morsomme!

Annet: Du burde også tenke på mailadressen din, som jeg nevnte til Ulrikke her oppe. Og kanskje du kan begynne med noen faste spalter eller noe sånt? Om du ønsker flere lesere?

Karakter: 3. Husk, om du vil ha flere fremmede lesere må du blogge slik at de også synes det er spennende. Ikke bare for nettverktet ditt. Ellers synes jeg du virker som en koselig jente! Lykke til meg studentlivet, det er herlig!

——————————————————————————————————————————————————————–

Beklager at jeg er så treig med å få bedømt dere alle, men det er mye som skjer i livet mitt for tiden. Så det får bare komme i puljer fremover, håper det går greit. Synes dere det er gøy å lese bedømmelsene, dere som ikke blir bedømt?

Pssst… I need some help. Kan de av leserne mine som enten designer bloggdesign for andre, eller som vet om noen som gjør det vennligst kommentere i dette innlegget. Det har å gjøre med et innlegg jeg arbeider med. Enten du designer gratis eller for penger, det spiller ingen rolle. List deg opp, så kanskje du får litt gratis reklamering hos meg etterhvert i et innlegg.

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Ulrikke

  Hei Caroline! TUSEN TAKK for superflotte ord.
  Vet du hva? Jeg har aldri fått en eneste spam mail til afa-mailen, helt sant!
  Når det gjelder “om meg” og “om bloggen” så begynte jeg faktisk å skrive det for noen dager siden, men synes det er vanskelig å skrive om meg selv :P

  Grunnen til at menyen er svart, er for å skape litt kontrast og at designet skal se litt mer edgy ut. Jeg er en skikkelig jente-jente, men jammen hører jeg på Black metal også. Poenget er at jeg ikke ville at designet skal være helt barbie.

  Når det gjelder de andre tingene du har skrevet, tar jeg det absolutt til meg, og du skal ikke se bort i fra at jeg forandrer litt på bloggen min, på grunn av det du nettopp har skrevet :)

  Igjen: Takk! <3

  3. august 2010 at 10:01 am Reply
 • Binka

  Hei! Fine anmeldelser, jeg bare lurte på en ting… Du legger vekt på søkefunksjon på bloggene, men selv er jeg ikke særlig opptatt av det. Jeg bruker nesten aldri søkefunksjonen på blogger. Hvis jeg leter etter noe hender det oftere at jeg navigerer meg via en kategori eller tag. Førøvrig er det sjelden jeg leter etter noe spesielt på en blogg, det er mer sånn at jeg leser det som er nytt. Trodde de fleste gjorde det! :) Hva søker du isåfall på når du søker?

  3. august 2010 at 10:25 am Reply
 • Caroline

  Binka: Jeg tror folk har forskjellige meninger om søkefunksjonen. Jeg bruker den selv ikke så veldig ofte, men av og til kommer jeg til å tenke på et innlegg jeg likte godt til en blogger. Og når den bloggeren da har søkefunksjon er det ti tusen ganger lettere å finne frem. Spesielt er det uheldig om bloggeren hverken har kategorier eller søkefunksjon, da finner jeg ofte ikke det jeg leter etter. Det var her nettopp en dag jeg så etter noe på en kjent blogg, men hun hadde ikke søkefunksjon eller kategorier, og jeg fant ikke det jeg så etter. Det var litt trist, for jeg trengte det da.

  3. august 2010 at 10:34 am Reply
 • Caroline

  Ulrikke: Jeg synes det er kjempefint, selvom det er sort. Hele designet ditt er nydelig, og du må absolutt ikke finne på å endre det. Ha ha. Kjempefint at du aldri har fått spammail, det er noe drit.

  3. august 2010 at 10:40 am Reply
 • kristin

  Hei! Takk for din stemme til Norges beste bloggdesign! Iløpet av dagen blir vinneren avslørt, så følg med :) !

  3. august 2010 at 12:29 pm Reply
 • Heidi

  Jeg synes det har vært artig å lese bedømmelsene selv om jeg ikke har deltatt.

  Jeg liker forresten også at blogger har søkefunksjon. Jeg bruker den ikke bare til å lete frem innlegg jeg tidligere har lest, men også for å se om det står skrevet noe om konkrete emner jeg interesserer meg for.

  3. august 2010 at 12:49 pm Reply
 • Martine

  ninaphoto.blogg.no lagde mitt design :D

  3. august 2010 at 7:05 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!