Bedømmelse av blogger DEL 5 + Vinner av konkurransen

2. august 2010

Først vil jeg bare si at det var Maren Charlotte som stakk av med CEWE Fotobok fra konkurransen min. Gratulerer så mye! Ta kontakt med meg på free_me_carro (alfakrøll) hotmail.com for premien. Vinneren ble trukket ved at jeg spurte en tilfeldig på Facebook (som ikke var med i konkurransen, og som ikke visste om den) om å velge et tall. Hva sier dere, flere konkurranser fremover eller?

Design: Hei Anette! Håper du har det bra, og at sommeren lyser opp hverdagen din. For det første vil jeg si at jeg liker designet ditt veldig godt. Jeg ser at dette er ikke noen overfaldiske, enkle greier. Her ligger det arbeid bak. Jeg har nesten forelsket meg i måten du har skrevet Reinåmo på, og menyen din. Pluss datoen du viser i innleggene dine, og måten de er innrammet på. Men jeg savner likevel ett eller annet på høyresiden, siden det er et lite tomrom der. Og skulle gjerne sett at alle filmene og bildene du setter inn er i samme størrelse, det gjør alt så ryddig og oversiktelig. Ellers er det en fin kombinasjon med farger, fronter og sammensetninger. Du skriver at designet ditt er under oppussing… Hva med å gjøre det litt mer personlig? Når man klikker seg inn på bloggen din så skal den bære et særpreg av hvem du er.

Innhold: Mye forskjellig her ser jeg, og det mye som er morsomt å lese. Alikevel skulle jeg ønske jeg så litt mer system og mønster i det som du skriver om. Kategorier for eksempel. Finn din vei, og sats på et område du liker best. Du er jo veldig flink å skrive. “Om meg” var morsom å lese!

Kreativitet: Det er kreativt at du har ukens sang, det liker jeg. Linkene dine er fantastisk fint laget.

Annet: Kjempefint at du har med en søkefunksjon, det liker jeg. Tips: Skriv mailadressen din slik som dette navn (alfakrøll) mail.com. Da er det vanskeligere for de slemme folkene å spamme mailinnboksen din. Lurt, hva?

Karakter: 4. Jeg ser mye pontensiale i deg, spesielt i måten du skriver på. Bruk talentet ditt til å skape noe fint, flere tankeinnlegg kanskje?

Design: Hei Oda! Oi, bloggen din var gul! Nesten som solen. Liker du gul? Hvis du vil ha så mye gult så synes jeg du burde ha litt mønster på bakgrunnen din, og en header som sier hvem du er. Det hadde vært veldig fint! Ush, Blogg.no er noen slemminger som setter inn all den reklamen. Synes du ikke? Vurder eget domene, det er mye finere uten reklame, om du ikke tjener noe på den da? Det er fint at du har rammet inn bloggen din, det liker jeg. Skulle ønske du kunne ramme inn menyen din også, det hadde definert bloggen din bedre. Liker menyknappene dine oppe, men kanskje sette dem på samme linje som rammestreken under? Ellers synes jeg dem var fine og uvanlige. Du har veldig liten skrift i innleggene dine, og det kan være litt slitsomt å lese så liten skrift. Du kan jo se om det går an å få litt større skrift? Og det hadde også vært fint om bilde av deg til høyre kunne vært litt mindre, sånn at det ikke lå så tett til innleggene dine. Huff, som jeg pirker. Jeg er litt slem, jeg vet.

Innhold: For en nydelig datter du har! Det rører alltid ved hjertet mitt å lese om hvor glad foreldre er i barna sine. Og du skriver bra norsk. Bildene dine har litt dårlig kvalitet inn i mellom, men det er ikke så mye å bry seg om egentlig. Jeg nevner bare alt vet du. Og jeg skulle ønske bildene var i samme størrelse, alle sammen. Ellers synes jeg du skriver mye tankevekkende, og forbløffende mange gode tekster!

Kreativitet: Jeg synes du har en kreativ måte å skrive på, jeg ler mye. Den der Fame-greien var kjempemorsom! Kreativt!

Annet: Savner litt flere linker kanskje? Prik: Du har arkivet både i sidemenyen og nederst på siden, hva med å fjerne den ene plassen? Det er fint, det du har skrevet om det selv. Men det er litt dumt at når man går inn på tingene i menyen din oppe så står det ikke noe “tilbake” skilt eller noe. Kanskje designet ditt skulle “fulgt” med disse sidene, f. eks om deg og stalk me.

Karakter: Sterk 3. Designet ditt trekker ned, tekstene dine trekker opp. Jeg foreslår at du fikser litt på designet ditt og gjør det litt mer personlig, så har du en mye bedre blogg. Fordi tekstene dine er sterke og til tider rørende, herlig.

Design: Hei Christine! Vet du hva, selvom jeg må innrømme at headeren din er litt rotete så er den innmari søt også. Rosa, hjerter, sommerfugler og kjærlighet. Jeg smiler litt for meg selv. Du virker så oppriktig. Men tips, ja… Kanskje litt mindre header, så den ikke dekker hele siden når man kommer inn? Slik at man ser bloggen din, og ikke bare headeren når man kommer inn. Og kanskje litt mindre tekst i headeren, da ser det litt mer ryddig ut. Men ellers synes jeg ærlig talt den var søt! Fint om du hadde rammet inn menyen din, slik som innleggene og headeren. Og, huff, denne stygge reklamen. Er det ingenting man kan gjøre med den? Hadde vært fint om bilder og tekst var like stor i bredden.

Innhold: Først: Åh, du er så positiv! Takk for det! Det smitter over på meg, og gjør meg glad. Jeg er litt lei av de som bruker bloggen sin som klagekringkaster, om du skjønner hva jeg mener? Så bare hold det positivt, det er herlig! Ellers blogger du mye om hverdagen din. Hva med å skape noe unikt? Ta med det en liten notatbok når du går ut. Skriv ned ideer, tanker og fint ting. Ta det med deg hjem og utarbeid en idè. Om du har kamera kan du også ta bilder, og utarbeide noe ut av bildene dine. Jeg er sikker på at du kan klare det! Litt flere bilder hadde sikkert gjort seg.

Kreativitet: Savner noe skikkelig kreativt fra deg – men jeg er sikker på at du finner på noe fint!

Annet: Savner en “Om meg” side, linker, link til Bloglovin, kontaktinformasjon og søkefunksjon. Siste innlegg og siste kommentarer tar opp litt unødvendig plass, synes jeg da. Men hva vet vel jeg? Og kanskje blogge litt oftere? Starte med egen spalte? Det er mye man kan gjøre for å fange interessen til folk.

Karakter: 3. Bruk evnene dine, og engasjer deg. You can do it. Og jeg synes du virker så koselig, forresten.

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Christine

  Tusen Takk :)
  Det var egentlig veldig godt å få tilbakemelding. Fikk en bekreftelse på det jeg selv har følt lenge. Tror jeg kopierer den og bruker når jeg skal begynne og endre designet og starte på nytt med bloggingen :)

  2. august 2010 at 9:53 am Reply
 • Anette

  Hei!
  Synes det er fantastisk at du tilbyr deg å gi slike tilbakemeldinger, de er veldig nyttige altså. Når det kommer til det at du sier at jeg har litt tomrom på høyresiden av bloggen min, så har jeg egentlig et bilde av megselv der. Et som på en måte følger bloggen nedover, vet ikke helt om du skjønner. Men jeg ser på det bildet du har lagt ut, at det ikke vises.

  Skulle også ønske at filmene og bildene hadde størrelse, det ser fryktelig rotete ut sånn som det er nå. Når jeg byttet design så ble alt bare tull med det der, men skal prøve å få til en ordning med det i fremtiden.

  Innholdsmessig er jeg også enig med deg. Jeg har ikke mye system der, skriver bare masse tull egentlig. Hehe. Jeg holder på med en liten tankeprosess som skal hjelpe meg å skrive om mer samme ting.

  Jaa, dette ble jo en fryktelig lang kommentar. Egentlig ville jeg bare si tusen takk for tilbakemeldingen. Ris og ros er viktig for å bli flinkere til noe. Så, tusen takk!

  (Og takk for tipset med mailadressen, skal fikse det med engang.)

  2. august 2010 at 5:03 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!