Anbefaling: Boktyven

16. august 2010

Lady Netta har satt i gang en helt fantastisk konkurranse på bloggen sin! Det går ut på at man kan anbefale en en bok man liker veldig godt, og på den måte vinne den fantastiske boken Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?. Jeg har helt siden hun skrev om denne boken første gang hatt veldig lyst på den – så det er jo en selvfølge at jeg slenger meg på denne konkurransen! Boken jeg vil anbefale heter Boktyven, og du kan selv kjøpe her, det er sterkt å anbefale!

I denne boken blir du godt kjent med døden – på en annerledes måte enn du kanskje er vant til. For i denne boken er nemmlig døden forteller. Den tyske jenta Liesel Meminger er en vinterdag i 1939 på vei til München. I München blir hun avlevert til et ektepar som skal fungere som hennes foreldre i årene fremover. Liesel er en boktyv, og bøkene hun stjeler er skjeldene skatter for henne. Dette er også en bok om nazizme, krig og sterke følelser rundt dette. Boken er skrevet på en herlig måte, som jeg ikke helt kan forklare. Den er rett og slett ubeskrivelig bra. Merkelig, men bra.

Den første gang jeg leste denne satt jeg som trollbundet. Det er også en del illustrasjoner, som er magisk å se på. Man lærer også mye om seg selv ved å lese denne boken – vil jeg påstå. Om kjærlighet og hat. Om vennskap og fiendskap. Om fred og krig. Om nye bekjentskaper og tap av dem man elsker.

Share:
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Lillesmurf - Kari

  Den boken har jeg lyst å lese <3

  16. august 2010 at 8:34 pm Reply
 • eigenarta

  både boken du skriver om, og boken det er mulig å vinne har jeg lyst til å lese. men først må jeg komme meg gjennom de to mursteinene på 850 sider hver, jeg holder på meg, og muleum av erlend loe, og et par tre bøker til. hm, prioriteringer. jeg må skrive en liste, snart!

  og du, tusen takk for kommentaren din. jeg blir så glad av sånne, det varmer veldig. mer enn jeg noensinne kunne forestilt meg da jeg begynte å blogge.

  16. august 2010 at 8:37 pm Reply
 • Chalten

  Denne har jeg virkelig lyst til å lese! Den skal jeg låne neste gang.

  17. august 2010 at 8:56 pm Reply
 • Helene

  Dette var en godt skrevet anbefaling. :-) Jeg jobber på et lite bibliotek i Nordland og har veldig lyst til å printe ut noen av anbefalingene dine, og henge opp. Selvsagt med link til din blogg. Synes du det er greit? :-)

  29. august 2013 at 10:01 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!