You know, books…

20. juli 2010

Jeg har blitt utfordret! Wræl. Neida, det var en fin utfordring jeg mottok fra Elin. Noen spørsmål om bøker. Og jeg putter i samme slengen inn en annen morsom greie jeg fant på bloggen hennes, en test om min leserpersonlighet. Så, shoot.

Hvilken bok leser du akkurat nå?

Akkurat nå leser jeg Drømmehjerte av Cecilia Samartin.

Hvor liker du best å lese?

Hm, dette har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg leser mest på sengekanten. Men det er deilig å lese der det er stille, som regel.

Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?

Helt klart Dødslekene og Opp i flammer av Suzanne Collins! Men Dødslekene kommer jo på film i 2011, og jeg kan nesten ikke vente! Håper virkelig ikke den vil skuffe meg! Men jeg må også si at det hadde vært fantastisk om Boktyven av Markus Zusak hadde blitt film.

Hva er favorittboken din?

Det står mellom Boktyven av Markus Zusak, Dødslekene av Suzanne Collins og Harry Potter bøkene av J. K. Rowling.

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?

Synes at Kafka på stranden har ganske stilig forside. Stjernesamleren har også fin forside.

Leser du rutinemessig bøker om igjen?

Altså, jeg leser gjerne en god bok om igjen. Men det er ikke akkurat noen fast rutine på det.

Er du opptatt av å holde bøkene dine pene?

Egentlig er jeg det, ja. Men jeg er alt for dårlig til det. Mine ynglingsbøker har jeg som regel innbundet, og jeg bruker bokmerker i dem når jeg leser. Men de fleste bøkene mine er pocket, og ser etterhvert slitte ut. De ser veldig… Lest ut. Ha ha.

Har du lister av bøker du planlegger å lese?

He he, ja. Men de listene blir sjeldent fulgt. Jeg finner som regel en bok som ser spennende ut, så leser jeg den i stedet.

Hvordan velger du ut hvilke bøker du leser?

Som regel ser jeg dem, og synes de ser spennende ut (på en bokhandel eller noe). Ellers så har jeg lest en blogg som anbefaler den, og så leser jeg den også. Noen ganger leser jeg anbefalinger jeg har fått fra venner.

Finnes det bøker du aldri ville nedverdiget deg til å lese grunnet omtale?

Ikke som jeg kan komme på nei.

Leser du alltid ferdig en bok hvis du ikke liker den?

Nei! Det orker jeg ikke å sløse vekk tid på.

Hvor mye leser du hver dag?

Det er forskjellig. Noen dager leser jeg flere timer, andre dager ingenting.

Tenker du noen gang på at du burde skjerpe hva eller hvordan du leser, på samme måte som du tenker at du burde spise sunnere eller trene mer?

Ja, egentlig. Jeg føler jeg burde lese flere klassikere, for å kunne uttalte meg i fremtidige diskusjoner. Ha ha! Neida. Men jeg tenker mer på at jeg burde lese bøker som gir meg kunnskap. Men jeg tenker fort at Harry Potter gav meg utrolig mye glede. Og det veier så utrolig mye mer enn kunnskap.

Språk eller handling, eller er dette et absurd spørsmål? Tenk fort.

Auch. Tror jeg går for handling. Mange av de mest spennende bøkene jeg har lest har ikke hatt verdens beste språk. Men samtidig er det ikke mye som kan måle seg med et vidunelig godt språk, som i Boktyven.

Regner du mer enn 60% av din lesertid som avslapning?

Det kommer an på. Er jeg i en heftig eksamenstid eller noe sånt, så leser jeg omtrent ikke noe annet enn skolelitteratur. Og det er IKKE avslapping. Men i sommerferien vil jeg så absolutt si at 90 % er avslapning.

Er litteratur hovedsaklig underholdning, dannelse eller flukt?

Å, det var et vanskelig spørsmål. Jeg må nok svare alt sammen!

Har du noen gang likt en bok og nektet å innrømme det av kulturstatusårsaker?

Kanskje. Selvom jeg ikke kan komme på noen nå, så høres det litt ut som noe jeg kunne ha gjort.

Og ja… Jeg skal utfordre noen andre og. Så da utfordrer jeg Stian, Carina og Kristine. Lykke til! Mohaha.

Share:
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Kristina Kvåle

  slike utfordringar burde det vore fleire av, kjempe fin! spennande å lese både spørsmål og svar, er så kjekt når det ikkje handlar om kva sminke ein brukar og kva som er det finaste plagget i kleskapet. hehe :)

  20. juli 2010 at 3:42 am Reply
 • Elin

  Så gøyalt at du leser Drømmehjertet! Akkurat som meg! :D

  20. juli 2010 at 6:02 am Reply
 • Carina

  Dette er en utfordring jeg faktisk likte ^^ Skal ta den så fort jeg har muligheten, så enten mens jeg er på jobb eller etter :)

  20. juli 2010 at 7:38 am Reply
 • benedike

  Bøker+Caroline=Sant!!

  20. juli 2010 at 1:26 pm Reply
 • Kristine

  åh, boktyven.. <3
  sukk. jeg er så enig i mye av svarene dine! typisk meg å lage en liste inni hodet over bøker jeg skal lese, for så å falle for bøker jeg finner på bibliotek og i bokhandler, og spontanleser. det er ofte de fineste bøkene.

  20. juli 2010 at 3:25 pm Reply
 • Kristine

  Så ikke at du også hadde utfordret meg før nå, men har i hvert fall svart på første halvdel av spørsmålene! :)

  Har hørt mye bra om Boktyven nå. Kanskje jeg burde se litt nærmere på den. ^^

  20. juli 2010 at 9:06 pm Reply
 • Linda

  meld deg inn på bokelskere.com da. :) Genial side. :P

  20. juli 2010 at 10:32 pm Reply
 • Andreas

  Paulo Coelho er min favorittforfatter for tiden. Jeg har lest 5 av hans bøker hittil og jeg kan anbefale de på det sterkeste. Han skriver så utrolig ! Det kan bare oppleves ved å lese bøkene! Sterk 6`er fra meg!

  21. juli 2010 at 6:41 am Reply
 • Andreas

  Svar: Veronica vil dø og Alkymisten er mine favoritter hittil. Jeg har også lest; Pilegrimsreisen, Zahir og holder på å lese boka Brida.
  Alle bøkene er gull vert! Har som mål og lese alle bøkene hans i løpet av 2010.

  21. juli 2010 at 1:14 pm Reply
 • Elise

  Så supert at boktaggen jeg laget går vidre :)

  22. juli 2010 at 1:27 pm Reply
 • Lady Netta

  Kjenner meg helt igjen, mye jeg er enig i :) Gleder meg til å lese The Book Thief, jeg har kjøpt den nå :)

  23. juli 2010 at 1:33 pm Reply
 • Maria

  “The Hunger Games” av Suzanne Collins er også en av mine favorittserier :)

  5. januar 2011 at 6:40 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!