Guide: Hvordan få en bedre blogg? #2

26. juli 2010

For noen dager skrev jeg første delen om hvordan jeg mener man kan få en bedre blogg. Vil gjerne presisere at alle synspunkter som er listet opp her er begrunnet på mine personlige tanker, og jeg er veldig åpen for innspill fra dere!

3. Hold bloggen din ryddig.

Her er det mange punkter å passe på. Jeg kan jo begynne med å si at jeg synes selv det er veldig heldig om en blogger har en side som heter “Om meg”, og kanskje også en side som heter “Om bloggen”. Dette er med på å løfte bloggen, og er noe av det første jeg ser etter på en blogg. Det er også positivt om man har litt kontaktinfo om seg selv, for eksempel e-post, Bloglovin, Twitter osv. Det er også få blogger som ser fin ut med mange bilder nedover i sidemenyen. Dette virker ganske rotete, og det er ofte best å putte så lite som mulig inn i en sidemeny. Dessuten burde man dele innleggene sine inn i kategorier (noen har også tags), og man burde virkelig ha en søkefunksjon. Søkefunksjonen har jeg savnet på mange blogger, spesielt når jeg leter etter et innlegg. Er tungt å bla seg tilbake i arkivet hele tiden. Ellers er det bare å være kreativ og orginal. Finn på ting som ikke alle andre har! For eksempel som Virrvarr har gjort her og som Myldretid har gjort her.

En annen ting jeg synes vi alle, inkludert meg selv, burde bli flinkere på er å linke til andre bloggere. Jeg har begynt å oppdatere linkene mine nå, og oppfordrer dere andre til å gjøre det samme. Det skulle egentlig bare mangle. Share the love.

4. Vær flink å kommentere, og følg opp.

Alle bloggere ønsker jo kommentarer og respons på det de skriver regner jeg med? Da er det viktig å gi kommentarer også. Om noen skriver noe du liker, så kommenter. La dem vite det. Jeg tar meg selv stadig vekk i å være dårlig til å kommentere, og jeg jobber med å bli bedre. En annen ting som er viktig er å følge opp de kommentarene man får. Hvis man får et spørsmål er det viktig å svare på det, og å ha en dialog med leserene sine. Noen foretrekker å svare på spørsmål direkte i sitt eget kommentarfelt, mens andre velger å gå til den som stilte spørsmålet sin blogg, og svare der. Jeg svarer på begge plasser.

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • carloine

  ja jeg sitter også ofte å leser noe som jeg liker eller mener noe om, men er dårlig til å komentere. Dette skal det bli bedre med :D
  men må nesten lese første del av guiden også da !

  26. juli 2010 at 12:26 am Reply
 • Helene

  veldig flott denne guiden til en bedre blogg!! Credz Caroline :D jeg har merket at jeg ikke er like flink til kommentere tilbake nå i sommerferien, men jeg prøver nå og holde tritt :) noe jeg irriterer meg over egentlig er at noen svarer KUN i sitt eget kommentarfelt, som egentlig er uheldig. for ihvertfall for min egen del er det sjeldent at jeg sjekker samme bloggpost flere ganger. når jeg gjør det er det fordi jeg har en dialog med vedkommende blogger, og kommenterer på noe h*n har svart på i mitt kommentarfelt. og så får jeg inntrykk av at vedkommende er mer interessert i å få et høyere TALL av kommentarer på et innlegg. men det er jo lurt av deg å svare både her og der da, siden da kan jo andre bloggere lese svaret ditt på noe – som kanskje h*n også lurte på :)

  26. juli 2010 at 8:39 am Reply
 • Caroline

  Helene: Å, takk for det! Det er så godt å høre!

  26. juli 2010 at 2:07 pm Reply
 • liseliten

  Flott at du tar opp dette temaet! :) Selv savner jeg også søkefunksjon hos mange blogger, spesielt om jeg “husker” et gammelt innlegg jeg vil lete frem igjen. Jeg har en del bilder i sidemenyen min, har egentlig ikke tenkt over at det ser rotete ut? Veldig fint å høre andres meninger, slik som du tar opp i dette innlegget, selvom folk har forskjellige synspunkter. Er også enig i dette med kommentarer og dialog. Føler jeg i perioder forsømmer mye der…At jeg burde være flinkere. Det går litt i rykk og napp.

  26. juli 2010 at 5:50 pm Reply
 • Eli

  Fine tips :) Har mye å si det med å følge opp komentarer, gjerne på bloggen til bloggeren som komenterte :) Det gir både glede og motivasjon! Dessuten er det gøy å bli litt ekstra kjent med noen liksom! Du har ikke tilfeldigvis html-kode til søkefunksjon på bloggen? Er mye jeg ville gjort anderledes om jeg bare kunne :) Så alle tips taes imot med takk!

  26. juli 2010 at 7:55 pm Reply
 • Ida-Marie Fiskaa

  Synes det er super herlig at du tar deg tid til å lage slike innlegg! Og i tillegg så må jeg si at du har nydlig blogg, og at jeg har lagt deg til på bloglovin og lagt deg i linkene mine! Tihi :)

  26. juli 2010 at 9:12 pm Reply
 • Marie

  Veldig bra poster dette, gleder meg til en del 3 (hvis den kommer).
  Jeg har perioder hvor jeg er flink til å kommentere og dårlig til det, men jeg prøver å holde meg flink mesteparten av tiden. Foretrekker at folk faktisk orker å gå inn på bloggen til den som kommenterte og blogge der, er jo sånn kommunikasjon skal fungere, hehe. :)

  26. juli 2010 at 10:58 pm Reply
 • Myldretid

  Jeg liker best å svare i mitt eget kommentarfelt. Ikke for å få flere kommentarer, for det bryr jeg meg ikke så mye om, men fordi jeg synes det er der den hører hjemme. Det kan jo hende det er flere som lurer på samme spørsmål, og jeg synes det er bra med en god dialog i kommentarfeltet:)

  26. juli 2010 at 11:03 pm Reply
 • Caroline

  Myldretid: Jeg er helt enig i det du sier om å skrive i eget kommentarfelt. Det er viktig med en god dialog i kommentarfeltet og det kan være andre som lurer på det samme. Men jeg tar bare og skriver i begge fordi det ikke alltid er alle som følger med i kommentarfeltet mitt videre, he he.

  Ida-Marie: Å, så koselig. Tusen takk!

  Eli: Jeg kan godt finne noen HTML koder og poste dem. Takk for at du liker tipsene mine!

  Lise: Jeg glemte å nevne det i innlegget, men på din blogg synes jeg at bildene ikke gjør det så rotete. Jeg synes de særpreger så godt hvem du er, og hva bloggen din handler om.

  26. juli 2010 at 11:12 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!