Guide: Hvordan få en bedre blogg #1

23. juli 2010

Dette innlegget har jeg tenkt å skrive lenge, men jeg har på en måte aldri hatt tiden til å virkelig sitte meg ned å begynne. Emnet er omfattende (det er mye man kan gjøre for å få en bedre blogg), og derfor har jeg valgt å dele det opp i flere deler. Vil bare også med det samme si at alt jeg lister opp her er tanker som jeg, personlig, har gjort meg opp. Realiteten kan være en helt annet, pluss at jeg er mer enn gjerne åpen for innspill fra dere alle sammen! Forresten ser jeg at det er mange endringer jeg er nødt til å foreta meg selv fremover på bloggen min, den er blitt rotete. Da begynner vi.

1. Skriv om det som interesserer deg, og hold deg til en stil.

En felle jeg ser mange bloggere går i er at de ønsker å tilfredstille leserne sine med egenskaper de ikke har. De skriver om det som de tror at alle andre vil lese om, ikke det de ønsker å skrive om selv. Dette vil på ett eller annet tidspunkt slå feil… Så mitt tips er at man skriver om det som interesserer en selv, ikke det man tror interesserer andre. Det er vel ikke det du vil at din blogg skal omhandle? Pluss at jeg har sett det er meget fordelaktig å holde bloggen sin innenfor en stil eller sjanger. Her har jeg hatt problemer selv, jeg skal innrømme det. Men man ser at de som holder en stil, i stedet for å blogge om politikk i det ene innlegget og de nye skoene i det andre, vil se bedre ut og er mer stabil. Gode eksempler på bloggere som holder en særegen stil i alle innleggene sine er for eksempel Hjartesmil, Elefantzonen og Linniiie. Hos disse bloggerne vet du hva du får, og de holder seg til det de kan best (innenfor en stil/sjanger).

2. Ha et ryddig og fint bloggdesign.

Denne delen av det å eie en egen blogg synes jeg er utrolig viktig. Jeg kan godt innrømme at når jeg leter etter nye blogger, så sorterer jeg fort ut blogger med uryddig layout, dårlig redigerte headere, farger som ikke passer sammen, bilder i designet som det er dårlig oppløsning på og så videre. Så om du ønsker deg en bedre blogg, få deg et ordentlig ryddig og fint design – som bærer et særpreg av hvem du er som person. Og husk at det er ofte sånn at ordtaket “Less is More” er riktig, man burde ikke putte inn så mye man man i et design. Keep it clean and simple! Om du ikke er noe flink å mekke på et bloggdesign selv, så finnes det andre som kan hjelpe deg. Hvis du har Blogspot kan du for eksmempel stikke innom Btemplates.com. Her ligger det utrolig mange fine, gratis såkalte templates som du kan bruke på bloggen din. Man kan også kjøpe designhjelp, om man vil gå hele veien. Da vil jeg virkelig anbefale Binka på det varmeste. Hun er kanskje ikke den billigste, men det er kvalitet over designene hennes! Dessuten er hun utrolig hjelpsom om det skulle dukke opp noe i ettertid.

En annen ting som jeg ofte legger merke til (med skrekk og gru) på blogger er reklame. Jeg hater reklamebaserte blogger. Jeg vil trekke frem de som blogger hos Blogg.no her, som jeg synes er de verste på reklame. Det ser utrolig lite fint ut, og er meget irriterende. Jeg kjenner jeg blir litt lei meg over toppbloggere som spyr ut masse reklame på bloggene sine, og noen av dem synes jeg også har mistet mye av sjarmen når de begynte å reklamere på bloggen sin. Her vil jeg rose Blogspot og WordPress for at de tilbyr gratis blogg uten reklame. Så om du har en blogg med mye reklame, og ønsker å fjerne den, vil jeg anbefale å bytte til en reklamefri bloggerportal, undersøke om du kan fjerne reklamen eller kjøpe deg eget domene og bruke WordPress.org. Jeg har gjort det sistnevnte.

Eksempler på blogger som jeg synes har fine design er The Late Parade, Ask For Answers og Elefantzonen. Alle disse har kjøpt domene, og bygd opp bloggen deretter. Men det finnes også mange fine designer hos de som blogger gratis! For eksempel Annika Svenmarck, Bente, Fotoblekka, Kayso, Sofsen (Jada, jeg har laget designet her. Men ikke headeren da) og Mette.

Så, var dette noe lærerikt? Noe dere vil fortsette å lese?

Share:
Previous Post Next Post

25 Comments

 • KAYSO

  Takk for skryt for design :) Enig i mye av dette, selv om jeg synes blogg.no er en fin bloggportal. Synes wordpress begrenser designmulighetene, bloggene ser så like ut. Blogspot er en grei plass også, men kommentarfeltet og bilde i innlegg-opplegget deres irriterte meg. Måtte bruke eksterne bildeplasser for å sette dem inn med html for å få bruke den størrelsen jeg ønsket på bildene. Dette førte til at bloggen min så helt jævlig ut da disse bilde-sidene var nede :/

  23. juli 2010 at 7:43 am Reply
 • bente

  Oi, der var jo jeg også! Så koselig at du liker designet mitt, selv er jeg ganske så lei men jeg har ikke tid eller ork til å lære meg hvordan jeg kan gjøre noe mer ut av det, hehe :P

  Interessant lesning, helt klart noe jeg vil fortsette å lese :)

  23. juli 2010 at 8:56 am Reply
 • Jeanette

  Jeg synes det var veldig gode tips. Jeg sliter veldig med å få til et fint design på blogg.no, og så synes jeg det er vanskelig å holde seg til et tema. Men jeg har bestemt meg for å satse på å være en hverdagsblogg. Håper jeg får det til etterhvert:)
  Jeg synes bloggen din har veldig fint design og tema:)

  23. juli 2010 at 11:18 am Reply
 • Caroline

  Kayso: He he, jeg synes alle Blogg.no blogger ser så like ut, jeg. Men er enig at WordPress bloggene også ser like ut. Du kan redigere i Blogspot på kommentarfeltet slik at det blir bedre. Men uansett synes jeg du har et fin Blogg.no blogg, selvom jeg skulle ønske du fikk eget domene, ha ha ;)

  Jeanette: Du er jo en av de som har fått det best til i Blogg.no portalen da, jeg har sett mye verre design for å si det sånn. Men har du vurdert eget domene? Eller går det ann å få noe designhjelp? Uansett synes jeg ikke du har noe stygt design akkurat ;) Men det er jo litt kjipt med den reklamen.

  23. juli 2010 at 1:55 pm Reply
 • Heidi

  Jeg er enig med deg angående reklame, og leser av den grunn veldig få blogg.no-blogger for eksempel.

  Ellers synes jeg ikke nødvendigvis at man trenger å holde seg til ett tema, men synes det er greit om mangfoldet av temaer er ordnet slik at nye lesere raskt får et inntrykk av hva bloggen handler om. Jeg ser at mange bloggere ikke har en egen “om meg”- / “om bloggen”-side, og det synes jeg er dumt.

  23. juli 2010 at 2:21 pm Reply
 • Caroline

  Heidi: Ja, det er et godt poeng du kommer med. Jeg er helt enig at leserne skal kunne gjøre seg et inntrykk av hva bloggen omhandler, det var EGENTLIG det jeg mente med å bruke ordene sjanger og stil, du bare sa det mye bedre, he he. Og ja, det er alt for få som har “Om meg” side – det skal jeg komme tilbake til i en annen del av denne spalten (har tenkt samme tanke selv).

  Har du andre ting du ville foreslått for å få en bedre blogg?

  23. juli 2010 at 2:34 pm Reply
 • Carina

  Takk for skryt ^^ Og, kjempefin spalte, denne skal jeg følge med på!!

  23. juli 2010 at 3:54 pm Reply
 • Lady Netta

  Hahaha, så utrolig likt vi tydeligvis tenker :P Det vakke dumt gitt :P haha

  23. juli 2010 at 3:56 pm Reply
 • Heidi

  Hmm, nei, jeg kommer ikke på noe mer i farten. Ellers er min store bloggkjepphest mas om flere kommentarer – jeg har avfulgt noen bloggere på grunn av det.

  23. juli 2010 at 4:07 pm Reply
 • Astrid

  Takk for gode tips Carro :) Du har mange lærerike innlegg for tiden! liker’e =) (Selv om jeg ikke har vært så flink til å kommentere.. hehe)

  Snakkes

  23. juli 2010 at 4:24 pm Reply
 • Maren Charlotte

  Flotte tips! Jeg er helt enig i at det finnes en del toppbloggere fra blogg.no som på en måte har “ødelagt” bloggen sin pågrunn av at de har fått store reklamer som ligger rundt den øverste delen av bloggen deres. Dette ødelegger på mange måter leseropplevelsen, og gjør at bloggen ikke blir like koselig å lese. Som f.eks Nette Nestea og Ida Wullf. Hadde de droppet de store reklamebannerne, hadde bloggen med en gang sett bedre ut!

  23. juli 2010 at 4:59 pm Reply
 • Carolines Verden – Guide: Hvordan få en bedre blogg #1 | Magasinet Femelle

  […] Carolines Verden – Guide: Hvordan få en bedre blogg #1. […]

  23. juli 2010 at 6:22 pm Reply
 • Dagens Plukker

  Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no! :)

  Takk for et kjempegodt bidrag!

  23. juli 2010 at 6:24 pm Reply
 • Mette

  Veldig fint innlegg! Jeg er helt enig i det du skriver. :)

  23. juli 2010 at 7:01 pm Reply
 • Jeanette

  Sv: Ja, jeg har vurdert eget domene. Men føler at jeg må komme litt mer inn i det med blogging først. Jeg har nettopp hatt en bloggpause på et halvt år, og må føle meg ganske sikker på at jeg vil fortsette med bloggen min før jeg betaler for et eget domene…

  23. juli 2010 at 7:53 pm Reply
 • Dagens Outfit

  Har du sett designet vårt på blogg.no da??? ;) hehe, da får du deg en overraskelse. men absolutt bra tips! spesielt det første, det verste jeg ser er når folk spør hva leserne vil at de skal skrive om… ok, hvis du ikke har noe å skrive om, HVORFOR skrive i det hele tatt???

  ifht reklame, så syns jeg det er helt greit, mennesker som har mye å komme med og som legger ned masse energi på å gjøre det de gjør skal faktisk få lov av meg å tjene penger på bloggen sin, og det er akkurat det vi sikter på å gjøre også, ikke BARE det, men så mye energi vi bruker på det opplegget her, så syns jeg vi fortjener det! :)

  23. juli 2010 at 9:40 pm Reply
 • Caroline

  Jeanette: Ja, det skjønner jeg at du ønsker. Du kommer nok på banen etterhvert tenker jeg!

  Dagens Outfit: Ja, dere har et kjempefint design, det skal dere ha! Og det er interessant å lese deres mening om blogging og reklame. Jeg skjønner jo godt at folk ønsker å tjene penger. Jeg skulle bare ønske man kunne gjøre det på en måte som ikke ødela designet deres helt om dere skjønner…

  24. juli 2010 at 12:24 am Reply
 • Veronica S

  Kjempebra med tips om blogging;)

  24. juli 2010 at 12:30 am Reply
 • Dagens Outfit

  ja, det kan jeg også være enige i. vi har bakgrunn fra reklamebransjen og det er en bransje som helt klart kan oppdatere seg på format og plattformer. vi får skape en revvolusjon vi da vettu! ;)

  24. juli 2010 at 1:15 am Reply
 • Caroline

  Dagens Outfit: Ja, gjør det! Gleder meg til å følge med!

  24. juli 2010 at 1:19 am Reply
 • Martine Larsen

  Mye bra du har skrevet her! Forresten ble jeg veldig imponert over det fine designet ditt! Veldig bra! =)

  25. juli 2010 at 5:44 pm Reply
 • liseliten

  Ja, ja, ja! Enig, enig :) Og det er viktig det du sier om å blogge om det DU selv ønsker, og ikke det du tror alle andre vil lese om eller for å få høyere lesertall. Bloggen faller fort når det blir sånn.

  26. juli 2010 at 5:54 pm Reply
 • Veronica

  Kjempebra tips! Tror endelig det begynner å gå inn i hodet på folk også, at blogger du om “tre tusen temaer” så gidder ingen å lese mer. Det var kult i 2000 eller noe…

  Noen blogger fungerer med et stort, bredt tema, andre klarer ikke å skrive bra om alt samtidig, og bør begrense seg til det viktige.

  Og å skrive om noe bare fordi det er et veldig populært tema, er teit. Synes du togtabeller er interessante og klarer å lage en blogg om det – vær så god. Da brenner du for det ihvertfal!!

  27. oktober 2010 at 4:09 pm Reply
 • Lizbeth Osnes - Behind the scenes..

  Tusen hjertelig takk for et knallbra innlegg!

  ♥ Lizbethosnes.com – Behind the scenes. Min hverdag med mine interesser, og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

  26. juli 2012 at 6:13 pm Reply
 • Kamilla Haaland

  så utrolig flink du er!! Jeg vurderer å gå fra wordpress til blogg.no, men får virkelig ikke til designet på blogg.no…

  27. mai 2013 at 8:28 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!