Bedømmelse av blogger DEL 4

31. juli 2010

Design: Jeg kan jo med en gang si at du har vært en av mine ynglingsbloggere lenge nå, og jeg synes designet ditt er litt magisk. Det som er ekstra morsomt er hvordan det har en anonym touch, og er litt mystisk. Vi får ikke helt grepet om hvem du er, og det holder i alle fall min interesse. Jeg ser at du går for et enkelt design – og der gjorde du riktig! Jeg elsker fargene, og mønstrene i bakgrunnen din. Det er også veldig fint at bakgrunnen sitter fast, det gjør seg skikkelig! Hvis jeg skal pirke kan jeg si at jeg kanskje ville satt bilde av deg selv i samme høyde som headeren din, og flyttet Bloglovinknappen lenger ned. Jeg kan se for meg hvordan det ser ut, og i mitt hode ser det fint ut, fordi det er nå på en måte et tomrom i venstre øvre hjørne. På en annen side så er det jo veldig fint som det er nå også! Kanskje du kunne gjort litt mer ut av headeren din? Ett eller annet “det lille ekstra”. Den ser litt tom ut. Men som sagt, pirk pirk. Jeg synes uansett du har et kjempefint design! Og jeg liker boksene du har delt opp menyen din i!

Innhold: Åh, de bildene dine altså. De er så herlige. Så magiske. Og jeg skulle gitt mye for det objektivet ditt med minsteblender på f/1.2! Tekstene dine er korte, men koselige. Og jeg liker veldig godt de små tegningene du poster nå og da, der vi skal gjette hvem du har tegnet. Det skaper engasjement hos leserne dine – godt tenkt. Savner at du skriver fotoinstillinger under bildene dine, for de lurer jeg av og til på.

Kreativitet: Liker at du reklamerer litt for at du kan hjelpe folk med bloggdesign, den knappen du har laget i sidemenyen er stilig! Fotoutfordringen er kreativ og morsom! Topp kommentatorer er en fin måte å få leserne dine til å kommentere på. Ellers er bildene dine utrolig kreative og nydelig, og det er tegningene dine også!

Annet: Hva med å skaffe deg et Favicon? Det hadde kanskje gjort deg? Du lærer mer om det i innlegget til Helene. Ellers ville jeg satt søkefunksjonen litt lenger opp, og Bloglovin litt lenger ned. Fint at du har linker! Savner en “Om meg” side. Fint med kontaktinfo, både mail og Flickr med mere.

Karakter: 5. Jeg liker det jeg ser.

Design: Det første jeg tenkte nå, etter å ha gått igjennom bloggen din, er “hvorfor har jeg ikke fulgt deg før?”. But don’t worry, I do it know! Du har et veldig enkelt design, og det kan funke fint. Du satser også på en bred blogg ser jeg, der du kan utnytte plassen til bilder og tekst. Prøv å ha alle bildene i samme størrelse, det gjør seg så fint. Kanskje du skulle fått en header eller noe også? Noe som personaliserer bloggen din litt mer? Som gjør at folk husker akkurat bloggen din. For den er verdt å huske. Jeg husker bloggen din fra den lille lesende figuren på høyresiden, så den var lur å sette inn. Så kort sagt skulle jeg ønske du hadde litt mere farger og litt mere særpreg. Og menyen din hadde vært veldig fin om du hadde alt i den like stort i bredden, om du skjønner? Ellers synes jeg den er ryddig og ikke prakket med mye dill dall.

Innhold: Det er denne delen som virkelig styrker bloggen din, og gir den karakter. Jeg liker måten du skriver på, også slik du skriver i menyen din. Nynorsk gjør seg, og det blir med en gang litt mer magisk. Bildene dine, og bildereferansene dine, er kjempefine. Du gir sikkert mange mennesker inspirasjon med det du gjør. Likte kjempegodt det bokinnlegget om “Hold Still”. Så oppsummert har du et veldig fint innhold, som skiller seg ut i mengden.

Kreativitet: Du oser av kreativitet. E-postabonnement er veldig lurt, for dem som ikke bruker Bloglovin. Du har fine kategorier på innleggene dine. Boksiden din er magisk, jeg elsker slike boksider. Og du spør også om leserne har spørsmål, smart!

Annet: Savner sårt en søkefunksjon, det hadde gjort seg. Det er litt dumt at sidene dine i menyen åpner seg i nytt vindu, det er litt tungvint. Og den Twittergreien ser ut til og ikke virke?

Karakter: Sterk 4. Et eget domene og et litt mer personlig preg på bloggen hadde gjort seg, eller hva? Du er flink!


Share:
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Kristine

  Wee! Tusen takk! Alltid forbedringspotensiale, og jeg skal se nærmere på det du har nevnt. :)

  1. august 2010 at 12:46 am Reply
 • Lillesmurf - Kari

  God bedømmelse :)

  1. august 2010 at 1:17 pm Reply
 • Kristina Kvåle

  tusen takk for flott annmelding!

  veit ikkje om boka er på norsk, men den er ganske lettlest på engelsk :)

  1. august 2010 at 7:56 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!