Bedømmelse av blogger DEL 2

29. juli 2010

Phu, godt å høre at dere ikke synes jeg er for streng. Jeg får bare henge i, slik at jeg kan gi dere alle en god tilbakemelding.

Design: Det som slår meg med en gang jeg kommer inn på bloggen din er at du må være en av dem som liker fashion. Og det er du vel? Det er det designet ditt utstråler i alle fall. Du går for fargen sort, som ofte kan være stilig og lekkert. Men her synes jeg kanskje det blir litt for mye sort, fordi jeg kan ikke se hvor headeren din er om du skjønner? Det hadde kanskje vært finere om du kunne få rammet den inn på en eller annen måte? Det kunne også kanskje vært mer markert hvor menyknappene dine er, for de får i ett med sortfargen. Headeren din er enkel, og det kan funke bra. Jeg regner med at det er du som har tatt bildene? Den sier kanskje ikke så mye om deg, bortsett fra at du liker fashion og foto. Så den er kanskje litt anonym og upersonlig – men den funker helt greit. Ellers er jo den stygge Blogg.no reklamen der da, men den er det sikkert dessverre lite du kan gjøre med. Kanskje, bare om du vil, kunne du gjort bloggen din mer fargerik eller brukt noen form for mønster. Den er jo veldig sort da? Og sidemenyen din ser litt ufullstendig ut nederst, der den gå i ett med sortfargen.

Innhold: At du har en bildeblogg er det ingen tvil om – du er en dyktig fotograf! Bloggen din formelig blomstrer av vakre bilder, og det gjør meg riktig glad! Jeg ser også at du har laget nyttige innlegg om kamerainstillinger og slikt, som nok appelerer veldig til oss fotointeresserte. Det er ikke mye skrift på bloggen din, men det er i og for seg greit. Bildene dine sier mer enn tusen ord.

Kreativitet: Jeg synes du har delt opp innleggene dine i fine kategorier, og det ser veldig ryddig ut. Du har også søkefunksjon – meget bra! Kanskje du kan dele med mine lesere hvordan du fikk inn den, for det fant jeg nemmelig ikke ut hvordan man gjør i Blogg.no designet. Et lite tips er at det ser mer ryddig ut om søkefunksjonen plasseres så langt oppe i designet som mulig, slik at den er lett tilgjengelig for dine lesere. Google Translate burde også plasseres lenger opp, slik at utenlandske lesere ser den umiddelbart når de besøker bloggen din.

Annet: Skulle ønske du brukte hele plassen på bloggen din når du poster bildene dine, noen er små mens andre er større. Forresten synes jeg det er veldig fint at du markerer bildene dine med navn! Besøkstall er alltid morsomt å følge med på, men det kan være lurt å sette dem nederst i menyen for ordensskyld. Veldig fint at du har “Om meg” side og kontaktinfo. Savner en fin linkside, selvom du har lagt inn hvem du følger på Bloglovin. Men det er på en måte litt finere med linker, og man må fysisk trykke seg inn på Bloglovin for å se hvem du følger.

Karakter: 4. Jeg synes du når godt frem med bildene dine, og du fremhever jo i headeren at det er foto du er interessert i. Men jeg blir litt forvirret over fashionbildet ditt, for det hadde ikke så mye å gjøre med det jeg har sett så langt på bloggen din.

Design: Rina, du er en av de jeg synes er best på design der ute i Bloggverdenen, så jeg vil være veldig pirkete her. Merk deg det. Veldig prikete. Først vil jeg rose deg for en ting. Selvom jeg hater reklame på blogger, så har du på et mirakuløst vis klart å putte inn annonsene dine på en diskrè og fin måte. Creds! Det ser man jammen ikke hver dag for å si det sånn. Den lille ruten du har til høyre der du presenterer deg selv er utrolig genial og praktisk – godt tenkt! Også måten du linker til Twitter, Last.fm, Formspring og Facebook er stilig laget. Men skal jeg pirke litt på en liten ting er det at jeg synes du burde fulgt denne bredden, som du har på firkanten der du presenterer deg selv, hele veien ned om du skjønner. For når du komme til Facebook og linker splitter du i to. Hva med å legge linkene dine på menyen oppe? Det hadde kanskje sett mer ryddig ut. Og at du har puttet inn rullegardinmeny – smart. Sparer plass og ser tøft ut. Innleggene dine ser proffe ut, særlig gjør det seg med den kursive overskriften. Men jeg vet ikke helt med denne headeren… På en måte synes jeg den er stilig, men på en annen måte er den litt rotete og bryter litt med resten av layouten. Jeg personlig ser for meg at det hadde blitt finere med en lang header som utfylte hele siden. Men som sagt Rita, dette er pirk. Du er fantastisk flink.

Innhold: Innleggene dine er meget varierte og stilfylte, samtidig som de matcher hverandre perfekt. Her er det mye interessant å finne for mange forskjellige lesere. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si – jeg synes innleggene dine er kjempefine. Og jeg har egentlig ikke noe negativt å si om innholdet på bloggen din. Keep it up girl!

Kreativitet: At du har både CD, DVD og fillmliste er utrolig morsomt. Jeg elsker å lese om slikt. Det at du har laget en egen side der du åpner for ideer fra leserne er også utrolig kreativt og lurt. Eget kontaktskjema – sjarmerende! Tutorials – meget nyttig for oss lesere! Og ikke minst disse bloggdesignene dine da, Rita. Herlig! Du oser av kreativitet.

Annet: Bra at du har søkefunksjon! Skal jeg være litt ekstra pirken? Jeg liker best at kommentarfeltet står under innlegget, ikke over. Men det er jo pirk, og sikkert forskjellige meninger om. Og hadde jeg vært deg hadde jeg kanskje sløyfet litt reklame for å få ekstra orden, men jeg kan jo skjønne at du har det om du tjener på det også.

Karakter: 5. Du har en solid og flott blogg!

Design: Eget domene – det liker jeg! Her er en blogger med ambisjoner! Ærlig talt Helene, designet ditt er bare herlig. Ikke nok med at bloggen heter “Humlekyss & Tankedryss” (Aw!), men det er den fine skriften du har skevet det med, og prikkene bort til humlen… Det er jo fullkomment! Pluss at fargene kunne ikke vært bedre, de er perfekte! Bloglovinknappen din står også herlig i stil til oppsettet ditt – lurt at du tenkte på det! Er det noe som helst jeg kan pirke på i designet ditt må det være at jeg skulle ønske det var bittelittegranne bredere. Men det er pirk, som sagt. Jeg må forresten også gi deg ros for at du har det så enkelt. Ordtaket “Less is more” er så utrolig sant. Designet ditt er hverken overfyllt med reklame, dilldall eller farger som ikke hører hjemme. Hurra!

Innhold: Du er en typisk hverdagsblogger, og blogger som regel små innlegg. Det synes jeg er søtt. Men noen ganger ønsker jeg meg litt lengere innlegg, litt tanker (tankedryss). Jeg ser jo at du har noen av dem, og det nyter jeg. Du har et flott talent innen skriving – bruk det. Og bildene dine – herlige! Innleggene dine passer fint sammen i en hverdagsbloggers liv, og bildene setter prikken over i’en på det hele. Men som sagt – kanskje mer tankedryss? Og jeg elsker når du gir tips til leserne dine og ditt og datt. Det var for eksempel fra deg at jeg fant ut hvordan jeg skulle sette inn den kjære soppen min (les grønnsopp oppe på adresselinjen).

Kreativitet: Utrolig flott at du har en “Hjelp?” side. Hørte dere det alle sammen? Helene kan hjelpe deg med bloggdesignet ditt! Så fortvil ikke om du føler at designet ditt er elendig, Helene er her for å redde dagen din! Småting gjør hun gratis, og store prosjekter kan hun diskutere prisen på. Det er SÅ verdt det. Veldig fint at du har markert bloggen din tydelig med Copyright, det kan andre bloggere lære av.

Annet: Jeg ville kanskje satt søkefunksjonen litt lenger opp om jeg var deg – men uansett er det supert at du har en søkefunksjon! Tellere ville jeg kanskje satt under linker? Men det er prik. Pirk pirk, du kjenner meg. Kategoriene dine er ryddige og fine.

Karakter: 5. Med litt mer tankedryss kan du nå stjernene, Humlefrøken.

——————————————————————————————————————————————————————

Ja dere… Lærer dere noe av dette eller? Beklager at det tar tid med disse bedømmelsene, men jeg vil gjøre det litt nøye. Og jeg bruker flere timer på hvert innlegg. Tilbakemeldinger gjør meg utrolig glad!

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Helene

  Awww :) Takk for tilbakemeldingen!! :) Det er godt med litt andre synspunkter på hva jeg driver på med! :) Det er jo litt sånn av og til at man ikke kan kritisere noe uten at vedkommende blir sur… Og det tror jeg mange er redd for! :-) Men jeg skal ihvertfall tenke på tilbakemeldingene dine når jeg ordner på bloggen neste gang :-.)
  Eneste jeg har å svare på, er bredden på bloggen: den er i den bredden av den enkle grunn at jeg har en 11” skjerm, og har kun denne pc’en, så bloggen er designet etter det som er optimalt for denne skjermen… hvis ikke hadde tingene kommet utenfor, og er det noe jeg irriterer meg over er det å bla sidelengs ;) hehe..
  det er egentlig litt synd med rina sitt design foreksempel, det er for bredt for min skjerm…

  29. juli 2010 at 8:14 am Reply
 • Linda

  Så hyggelig at du liker designen min da! :) Er fornøyd med det selv, men sal prøve å lage sånne faner med “om meg” osv. Og så vil jeg utvide midtkolonna.
  Me får sjå… :)

  29. juli 2010 at 10:16 am Reply
 • Renate

  Enda en flott post, du er flink til dette! Well done

  29. juli 2010 at 10:21 am Reply
 • marchi

  Takk for konstruktiv kritikk! Fint med tilbakemeldinger på hva jeg kan gjøre bedre:) Tar tipsene til meg og satser på å komme med et litt freshere design om noen dager :)

  29. juli 2010 at 11:18 am Reply
 • ★MK★

  Mye bra her! Helene er en av de jeg har fulgt lengst av alle. Både hun og bloggen er jo så søt!

  29. juli 2010 at 9:42 pm Reply
 • Eli

  Takk =) Fått flere faste blogger jeg nå leser via deg :)
  Gjør gjerne dette mer, du er flink :)

  30. juli 2010 at 8:55 pm Reply
 • marchi

  Hei igjen Caroline
  Etter inspirasjon fra deg har jeg nå fått bloggleden tilbake og også endret designet, bort fra det mørke, dystre og sorte, til litt lysere farger :)

  Fortsett med bedømmingene dine – den konstruktive kritikken gjorde at jeg fikk motivasjonen til å fortsette å blogge. Ha en fin helg:)

  http://marchi.blogg.no/ – nå med nytt design

  6. august 2010 at 9:33 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!