Bedømmelse av blogger DEL 1

28. juli 2010

Å hjelpes, dere. For en oppgave jeg har tatt på meg. Dette var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, og jeg føler meg litt råtten som skal gå inn å pirke på bloggen deres. Mange av dere har sikkert lagt ned både tid og arbeid, og dere får virkelig tilgi meg om jeg er litt for pirkete. Pluss at dere må huske at jeg er ingen spesialist, og min blogg er heller ikke perfekt. Og uansett hva jeg måtte si, så må dere gjøre det dere har lyst til med bloggen deres – og ikke det jeg har lyst til.

Det er forresten ennå mulighet for å melde på bloggen din til å bli bedømt. Det kan du gjøre i dette innlegget. For å komme til bloggen jeg bedømmer trykker du bare på bildet av bloggen.

Design: Når man har Blogg.no portal er det begrenset hvor mange muligheter man har til å lage designet akkurat som man vil, men jeg vil gjerne rose Ida her for å midtstille bloggen og legge menyen øverst. Det gjør at layouten hennes ser litt annerledes ut enn de andre Blogg.no bloggerne sine layouter, og det ser ryddig ut. Jeg synes bakgrunnen du har valgt står fint til headeren din. Headeren din synes jeg det er litt dårlig oppløsning på (altså litt dårlig bildekvalitet), og skrifttypen du har brukt på “www.letmeshowyou.blogg.no” er ganske vanlig og kanskje litt kjedelig? Pluss at headeren er litt anonym, den sier ikke så mye om hvem du er. Men den er alikevel behagelig å se på, og fine farger. At det er reklame på siden din kan du antageligvis ikke gjøre noe med, men reklame er negativt i mine øyne, men ikke nødvendigvis dine.

Innhold: En ting som jeg ser er at du poster mye variert på bloggen din, og det er jo alltid morsomt! Og du er veldig flink å skrive, også slik at du formulerer setninger fint uten skrivefeil. Jeg liker godt innleggene dine der du siterer folk og dette innlegget, det er jo fantastisk! Men hadde jeg vært deg ville jeg kanskje blogget litt mer om deg? Du linker jo veldig mye til bilder og slikt som du har funnet, og det kan være morsomt det, men jeg ville nok prøvd å holde meg mer innenfor en sjanger. Hva liker du best å blogge om? Så satse på det, og kjøre ut den linjen. Kanskje en litt mer personlig blogg? Prøv å skape noe, du, for jeg er sikker på at du er god nok til det (det ser jeg på måten du skriver på). Styrken din ligger i skrivingen din.

Kreativitet: Som jeg har sagt litt om over her så skulle jeg kanskje ønske du var mer kreativ med dine egne evner, og ikke henviste til andre så ofte. Det tror jeg du kan vinne mye på. Jeg ser jo at du har en “Om bloggen” side, og det er meget positivt. Her skriver du at hensikten med bloggen din er at du vil poste det som inspirerer og interesserer deg. Men jeg skulle ønske du kanskje kunne henvise til det som du liker, men også ta det som inspirerer deg videre og skape noe selv ut av det.

Annet: Jeg skulle veldig gjerne ønske du hadde en “Om meg” side også, i tillegg til “Om bloggen”. Fordi det står ingenting om hvem du er, hva du heter, hva du driver med eller noen kontaktinfo som e-postadresse etc. Du har heller ingen søkefunksjon. Noe som imildertidig er veldig postivit er at du har delt inn bloggen i kategorier, det er veldig viktig å ha for å få en god blogg, så bra jobbet der!

Karakter: 3. Jeg føler selv at du har så mye mer pontensiale enn det som bloggen din tilsier akkurat nå. Og som sagt, talentet ditt ligger i skrivingen din, bruk det. Tankeinnleggene dine er meget gode. Og husk, dette er bare mine ord. Du gjør selvfølgelig det du selv vil. Jeg er egentlig ganske ubetydelig i den store sammenheng. Lykke til!

Design: Først… Hva er egentlig den grå firkantgreien oppe i venstrehjørnet? Jeg vet ikke om den egentlig skal ha en funksjon? Jeg klarte i alle fall ikke å finne ut hva den skulle brukes til, så om den er ubrukelig burde du kanskje fjerne den? Ellers synes jeg at du har en grei layout. Du har puttet mesteparten av menyen din over headeren, no som er annerledes og fint. Vet du hva jeg synes hadde vært enda finere? Om du tok og fjernet den høyremenyen din helt, og la opp kategorier og slikt også. Da kunne du utnyttet mer plass til innleggene dine, og det hadde kanskje sett mer ryddig ut. Den blåfargen du har som bakgrunn synes jeg er litt “skrikende”, kanskje du kan dempe den litt for at det skal bli mer behagelig for leserne dine? Headeren din er veldig preget av hvem du er og din personlighet – noe som er veldig bra! Men det er kanskje litt for mye på den? Vet ikke hva du synes selv? Og noen av de småbildene, for eksempel hunden, er det litt dårlig kvalitet på. Pluss at det kanskje er mye tekst også. Men i det store og hele er denne headeren mye finere enn mye annet jeg har sett, så nå er jeg veldig pirkete altså. Jeg likte veldig godt at headeren viser hvem du er! Også en ting til angående designet, disse signaturene du bruker under innleggene dine ser litt Paint ut, om du skjønner? Kan kanskje være fordelaktig å få dem litt bedre? Du har også skrevet “The Musical Queen” både i headeren og over headeren, hva med å sløyfe den en av plassene?

Innhold: Du skriver veldig personlig, og det tror jeg du vinner mange hjerter på. Formuleringen din av setninger er bra, og du har ikke mange skrivefeil. Jeg synes også du puster fint i teksten din, med avsnittene dine. Og du skriver om det som du bryr deg om, og det er det som gjør bloggen din koselig og personlig. Kanskje det noen ganger er for mye tekst for min del, men jeg vet at det er mange som liker blogger med mye tekst. Og du er jo flink å skrive også! Husk at om målet ditt er mange lesere, så bør man som person bak bloggen holde seg litt anonym og ikke bli for personlig. Men alt er jo avhengig av hvilken målgruppe du vil nå med bloggen din.

Kreativitet: Takkelisten din er jo kjempefin, en slik burde virkelig andre også tenke på! Veldig kreativt, snilt og fint!

Annet: En ting jeg la merke til nesten aller først var at du blogger på en portal kalt Blondie.no, og i headeren din står det at du blogger hos iPublish. Blir ikke det litt feil? Kanskje du burde bytte ut dette i headeren din, siden du har byttet portal. For når jeg trykket inn iPublish adressen din kom jeg til en helt annen blogg. Det står også link til Bloglovin to plasser, på høyremenyen og på menyen oppe, du burde kanskje ha det en plass? Jeg synes forresten du skriver så fint om dyrene dine, aw, de er vakre! Og du har en kjempefin “Om meg” side! Hadde også vært fint om du utnyttet hele plassen i designet ditt når du poster bilder.

Karakter: 3. Hvis du fikser litt her og der tror jeg bloggen din vil bli enda finere. Grunnen til 3’ern er litt smårot her og der, men det fikser du lett eller hva? Du er forøvrig en utrolig skjønn jente, og det virker som du har en utrolig god livskvalitet!

Design: Ser dere bruker WordPress, og jeg liker WordPress. Det var WordPress jeg brukte før jeg fikk eget domene. Når vi er inne på eget domene… Om dette er en fanklubb for Maria Haukaas Storeng (om jeg ikke tar feil), hva med å skaffe eget domene? Da kan dere virkelig boltre dere i designmuligheter, og nå ut til mange flere fans. Nå bruker dere jo gratisversjonen av WordPress, og den er litt begrenset på muligheter. Men hei, det er reklamefritt! Jeg elsker reklamefrie blogger. Ellers er kanskje designet litt… Hvitt? Litt kjedelig? Og headeren er litt… Mye? Pluss at noen av bildene har dårlig oppløsning. Selvom den er veldig søt da, det skal dere ha! Prøv å få designet litt mer sprekt, Maria er jo en sprek dame eller hur?

Innhold: Kanskje tittelen “nachspiel….” ikke er den beste dere kunne valgt på et innlegg? Det er noe med stor forbokstav og enten èn eller tre prikker, ha ha. Men ellers skriver dere godt leselig norsk altså, for all del. Det er også mange søte bilder av dere som reiser rundt og møter kjendiser etc, moro! Prøv å holde samme bildestørrelse på alle bildene deres, det ser mer ryddig ut. Og jeg er sikker på at for andre fans av Maria er dette bra innhold. Dere er jo klar på hvem dere vil nå frem til.

Kreativitet: Jeg likte virkelig den siden der dere presenterer dere selv, den var morsom! Kanskje dere skulle hatt en side der dere forklarte hvem Maria er? Det er sikkert ikke alle som vet hvem hun er/husker henne… Og litt om hvilke plater hun har gitt ut, kanskje linker til Spotify osv. Forresten var ordboken deres også veldig kreativ og morsom!

Annet: Det er veldig bra at dere har merket bildene deres med navn, så folk ikke bare kan stjele dem. Pluss i boken!

Karakter: 2. Denne svir litt for meg å gi, jeg må innrømme det. Men jeg er ikke så veldig interessert i Maria Haukaas Storeng, og bloggen var litt kjedelig designmessig for meg. Pluss at jeg skulle ønske dere kunne gjort mer synlig hvem Maria er. Men jenter, ikke heng dere opp i denne karakteren. Den teller ikke. Jeg synes det er supert at dere har engasjement! Og jeg har nå kommet med en del tips om hva jeg ville gjort – men dere bestemmer helt selv. Og jeg er sikker på at bloggen er super for Mariafans der ute!

————————————————————————————————————————————————————-

Dette var de jeg rakk i dag. Jeg har brukt 1,5 timer på dette innlegget. Var jeg for pirkete? Skrev jeg alt for mye? Jeg ønsker gjerne tilbakemelding fra dere alle sammen. Er dere enig i min bedømmelse? Unnskyld om jeg såret noen av dere, det var virkelig ikke intensjonen min!

Nå stikker jeg på resturant med lillebror, så skal jeg se film med søstrene mine senere i kveld. Vi fortjener å kose oss litt, vi har malt på huset vårt i nesten hele dag.

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Helene

  jeg synes du ga fin og konstruktiv kritikk jeg caroline :) du er jo også tøff som sier meningen din rett ut :) flotters :)

  28. juli 2010 at 7:39 pm Reply
 • Caroline

  Helene: Tusen takk for tilbakemeldingen, Helene. :)

  28. juli 2010 at 8:50 pm Reply
 • Christine

  Jeg synes det var flott! Det var mange tips der som også jeg kan ta til meg, selv om det ikke var min blogg :)

  28. juli 2010 at 9:12 pm Reply
 • Renate

  Flotte vurderingen med mye bra, konstruktiv kritikk. Det er jo bra du er ærlig om hva du syns og ikke går rundt grøten bare for å ikke såre. Uansett såpass må man jo tåle, og slikt blir man jo bare bedre av likevel.

  28. juli 2010 at 10:13 pm Reply
 • Néa

  Jeg skulle ha meldt meg på, men jeg er for pinglete! D: Dette var kjempe bra, da. Spm Christine sier -det er mange tips der som jeg kan ta til meg ;)

  28. juli 2010 at 11:11 pm Reply
 • Naitzel

  Dette greier du helt fint! Du er flink til å tilbakemelde, sier ting på en hyggelig måte, akkurat passe mengde, og det er fornuftige refleksjoner :)

  28. juli 2010 at 11:22 pm Reply
 • Caroline

  Néa: Jeg skjønner godt at du synes det er skummelt – det hadde jeg syntes selv også. Men du kan jo tenke at jeg har blitt glad i bloggen din uansett, bloggen din er herlig! Og du skriver så nydelig.

  Naitzel: Mange, mange takk! Det var kjempegodt å høre!

  29. juli 2010 at 12:14 am Reply
 • Leyla

  SV: aah, I see ; ) Hvor mye betalte du?

  29. juli 2010 at 12:19 am Reply
 • Dorthea

  Utrolig flott at noen (les: du) faktisk sier hva de mener i bedømmelser av blogger. Ser så altfor ofte folk som ikke tør å si hva de mener, og som “ikke har snøring”. Well done Caroline ;-)

  29. juli 2010 at 3:09 am Reply
 • marchi

  gleder meg til flere av disse innleggene Caroline! Bra tiltak og et løft for bloggere :)

  29. juli 2010 at 11:04 am Reply
 • Ida

  Takk for en fin vurdering, godt å se at noen endelig er ærlige i vurderingene :)

  Vil bare si at litt av poenget med bloggen min er at den _ikke_ skal handle så mye om meg, men at selve bloggen er i fokus. Det er derfor jeg bare har en “om bloggen” og ikke en “om meg”. Men takk for tips og råd, jeg skal se om jeg kan få gjort noe med det og få en bedre blogg ;)

  30. juli 2010 at 2:19 pm Reply
 • Caroline

  Ida: Åja, det forklarer jo en hel del, da er det jo veldig greit at du har “Om bloggen” bare. Håper du ikke ble lei deg, og husk at dette er bare mitt syn. De andre har andre syn. Pluss at jeg var veldig pirkete!

  30. juli 2010 at 2:29 pm Reply
 • Veronica S

  heheh, helt ærlig..men ekke så god på design jeg, og den hvite firkanten ante jeg ikke var der en gang, for den ekke der på min pc..

  MariaExpressen bloggen er heller ikke så mye å velge i i design. Vi har ikke eget domene fordi vi har fansider.

  Men takk for kritikken;) fint at du er ærlig.

  30. juli 2010 at 9:37 pm Reply
 • Caroline

  Veronica: Jeg er heller ikke god på design, derfor fikk jeg hjelp hos noen som kunne det, he he. Uansett så vil jeg at du skal glemme det jeg har sagt, og gjøre som du vil selv! :)

  31. juli 2010 at 2:42 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!