Musikk: Melissa Horn

24. mai 2010

Jeg har oppdaget en fantastisk artist, nemmlig Melissa Horn. Denne svenske piken har et fantastisk sterkt uttrykk og en særegen stemme. Hvis du liker Lisa Ekdahl, så liker du også Melissa Horn. Hun synger på svensk, som er ganske sterkt i seg selv, spør du meg. Hun fortjener virkelig at du lytter litt til hva hun har å si. Tekstene og melodiene hennes er fantastiske! La meg sitere hva VG har skrevet om henne:

Intenst og gripende.

Merk deg navnet hennes med en gang, for du kommer snart til å lure på hvem som nettopp sang så vakkert. Unge Melissa setter vakre ord på følelser man ikke alltid snakker høyt om, med tekster bygget på en grunnmur av melankoli og ambivalens i forhold til kjærligheten.

Det høres kanskje lite originalt ut, men når et album har så mange gode låter at man sliter med å velge en favoritt, og ender med å kjøre det på repeat døgnet rundt fordi man rett og slett er bergtatt, da er det bare å bøye seg i støvet. «Lät du henne komma närmre» er likevel sterkest, «Hur ska det gå?» er uptempo og lystig om maktesløshet, og «Säg ingenting till mig» er vakker og veldig Lisa Ekdahlsk.

I en velfylt bås blant kvinnelige singer/songwritere, har Melissa Horn en helt egen stemme – i dobbelt forstand. Dette er hennes andre, debuten kom i 2008; det vil bare si at det er på høy tid at vi blir kjent med henne.

ANBEFALTE KJØP: «Lät du henne komma närmre», «Hur ska det gå?», «Jag vet vem jag är när jag är hos dig», «Jag kan inta skilja på», «Säg ingenting till mig»

For å høre på Melissa sine sanger kan du enten ta turen innom Spotify eller besøke hennes hjemmeside. Nyt sangene hennes! Her er noen utdrag fra noen av tekstene hennes.

Lät du henne komma närmre
var hon vackrare än mig
det finns dagar som jag tänker
mer på henne än på dig
jag går bredvid men halkar efter
jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken
men det är inte mig du ser
den här platsen är nån annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut

--------------------------------------------------------
Du ger det du vill
när du tror att du känner mig
men du reser utan mål
så nu reser jag mig bort från dig
Share:
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Helene

  Herlig musikk! Takk for tipset, Caroline! :)

  24. mai 2010 at 12:43 pm Reply
 • liseliten

  Takk for tips! Hun er nå i lista mi på spotify. Liker!

  25. mai 2010 at 3:06 pm Reply
 • Martha

  Hun er veldig flink :)

  26. mai 2010 at 2:05 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!