MacBook Pro 13-tommer

25. mai 2010

En klok venninne av meg, Mette, sa en gang at det eneste negative med Mac er at du kommer til å irritere deg (om mulig) enda mer over PC’ene. Og hun hadde rett. Jeg blir litt oppgitt hver gang jeg sitter meg ned på en PC nå for tiden. Det går så TREIGT! Det er så rotete. Så usystematisk. Så problematisk. Også alle disse popup-greiene da! Og virus. Sukk… Jeg synes nesten litt synd på dere med PC, he he. Hvorfor passer Mac perfekt for meg? Jo:

 1. Den har et utrolig herlig og stilig design, det kan man ikke komme utenom.
 2. iPhoto er et genialt redigeringsprogram for foto. Jeg trenger nesten ikke bruke Photoshop lenger. Og iPhoto laster enkelt opp bildene mine til Flickr.
 3. Den jobber utrolig godt selvom jeg kjører mange programmer samtidig.
 4. Å laste inn bilder fra kameraet er lett som en drøm, og går fort.
 5. Søkefunksjonen er genial, man finner alt man leter etter på maskinen på et blunk. Jeg husker godt hvilket mareritt dette var på PC…
 6. Jeg får aldri opp popup-vinduer eller andre forstyrrende og irriterende momenter.
 7. Tastaturet er en drøm. Fingrene glir lekende lett over det, og det lyser i mørket! Og ikke bare det! Skjermen og tastaturet stiller seg automatisk inn etter hvor mørkt eller lyst det er i rommet du sitter i. Dessuten er skjermen utrolig klar, og en mil bak skjermene jeg har sett på en PC.
 8. Styreflaten er en stor firkant. Den kan du bruke fingrene på til å rotere bilder, zoome, klikke, bla, scrolle osv. Den er genial og leser fingrene dine med en gang.
 9. Macen leser med en gang tilbehør du måtte koble den til. Det går som en drøm. Og den finner tråløse nett på null komma null.
 10. Strømkabelen kobles til ved en magnet, derfor er det vanskelig å ødelegge den.
 11. Macen har et veldig ryddig system. Den er virkelig stilig utseendemessig.

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Linn Jones

  Jeg kunne ikke vært mer enig! :D

  25. mai 2010 at 7:04 pm Reply
 • inga

  Det er så sant, så sant. Jeg kommer aldri til å bytte tilbake til pc, i alle fall ikke frivillig :)

  25. mai 2010 at 7:12 pm Reply
 • Helene

  Åh, jeg har så lyst på MAC… Jeg er så irritert over PCen min atte fy…. Hehe.. Av nettopp de grunnene du presiserer her.. Den går sååååååå treigt! Men jeg tror nok MAC-innkjøp får komme en dag hvor jeg har litt mer penger. Satser på å kjøpe en når jeg får min første ordentlige lønning, forhåpentligvis om akkurat et år – da jeg er ferdig med utdannelsen ;-)
  SV: no problem! ser du har funnet deg en liten sopp!

  25. mai 2010 at 7:15 pm Reply
 • bente

  Njaaa, ikke overbevist ;) vi har mac på skolen, men etter et helt skoleår er jeg fremdeles ukomfortabel med de. Men det er mulig jeg hadde sett annerledes på det om jeg hadde hatt en egen mac :) foreløpig er jeg fornøyd med pc’en min da, spesielt ettersom jeg har en pc kyndig kjæreste som kan hjelpe meg når jeg trenger det. Men ingen tvil om at mac’ene er lekre å se på da! :P

  25. mai 2010 at 7:16 pm Reply
 • Mari

  Hmm, dei fleste av desse punkta (med unntak av reint Mac-spesifikke ting som design, strømkabelen og iPhoto) gjeld også min nye PC. Den er ikkje treig, søkefunksjonen kjem opp med ein gong ein trykker på Windows-ikonet, og styreflata har også rotasjon-, scroll- og zoomfunksjon. Eg har aldri hatt virus på mine PCar (hei der, virusprogram), og pop-upar kan skrus av. Mac er flott, og for deg som driv mykje med foto er det definitivt den beste datamaskina. Ingenting slår Apple på design, heller. Det er likevel ikkje “nesten synd på” meg fordi eg brukar PC. Eg har prøvd Mac, og føretrekk rett og slett PC.

  25. mai 2010 at 8:25 pm Reply
 • Hanne Kristin

  Åå eg og vil haaa! =)
  Men du har 13″ sa du. Syns du det er stor nok skjerm til å redigere bilder på? Hvorfor valgte du 13″ og ikke 15″ f.eks?
  Et valg jeg står nemlig om/hvis/når jeg skal kjøpe mac…

  25. mai 2010 at 9:17 pm Reply
 • - Cecilie M -

  Åh, nå frister du meg! :D Jeg trenger snart ny maskin – pc’en jeg har arvet er snart 4 år gammel, og takker muligens for seg om ikke så lenge… Men kommer til å bruke den til den “dør”, hehe. Heldige deg som har fått så fin maskin!

  //Nei, de har ikke Zumba på Sats’en der jeg trener… Trooor ikke det er helt meg (har sett en video), men har hørt om flere som syns det er kjempemorro!

  25. mai 2010 at 9:19 pm Reply
 • Astrid

  Bare LITT misunnelig, kjære venn!

  25. mai 2010 at 11:49 pm Reply
 • Muffin

  Told ya. ;)

  once you go mac you don’t go back

  26. mai 2010 at 7:40 am Reply
 • Lady Netta

  Så enig! Og PCer suger rumpe når du har gått over til Mac. Jeg synes det er sykt at ikke flere går over til det. Mac since 2000, and proud of it! <3

  26. mai 2010 at 8:27 pm Reply
 • benedike

  Mac er for dyrt ;) xD
  Gå inn på bloggen min OG kommenter!! :D:D

  27. mai 2010 at 1:56 pm Reply
 • Sharin Linea

  Gjett om jeg ønsker meg en sånn en’a!
  Enda en ting å skrive opp på ønskelista.

  27. mai 2010 at 3:12 pm Reply
 • liseliten

  Jeg var skikkelig anti-apple og sverga til microsoft, men jeg har krøpet til korset, og tenker bare at jeg skulle gjort det før! Har per i dag pc, men går til innkjøp av en iMac til høsten!

  27. mai 2010 at 6:39 pm Reply
 • Linda

  Hipp Hurra for Mac! ^^

  27. mai 2010 at 10:49 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!