Jeg vil gråte…

27. mai 2010

Kall meg gjerne sensitiv og dum, men etter jeg leste dette innlegget kom jeg til å tenke på at jeg faktisk spiser lam. Kanskje noe av det vakreste som finnes, som akkurat har begynt livet sitt. Og når jeg tenker på at de slaktes for at vi skal spise dem, så blir jeg innmari lei meg. Jeg vet ikke, men det siste året har jeg begynt å like kjøtt mindre og mindre. Jeg får nesten litt dårlig samvittighet av å spise det…

Jeg får også ofte gjennomgå av venninnene mine som mener jeg er FOR sensitiv. Jeg blir lei meg om noen hugger ned et tre eller dreper en flue… Er jeg helt på jordet? Burde jeg hente meg inn litt?

Creative Commons Lisens – Paraflyer

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Carina

  Det er ikke så lett det der. Selv spiser jeg kjøtt, og tenker egentlig ikke så mye over det, men jeg har også full forståelse for vegetarianere. Men jeg tror aldri jeg kunne vært en selv.

  Folk reagerer jo ulikt på slike ting. Kanskje du burde prøvd deg som vegetarianer? Er jo ikke riktig at du skal få dårlig samvittighet heller :/

  27. mai 2010 at 6:37 pm Reply
 • Veronica S

  Får forme det slik som Mufasa sa til Simba i Løvenes Konge: når vi dør blir kroppene våre til gress, og lam spiser gress. sånn går det i sirkel..i livets sirkel;) HEHE. får dårlig samvittighet av det jeg også..men tenk, salaten levde et liv den og før den ble inntatt:)

  27. mai 2010 at 6:47 pm Reply
 • bente

  Jeg skjønner veldig godt hva du mener, for jeg føler akkurat det samme. For meg gir det ikke mening at noen skal måtte dø for at jeg skal bli mett, når det ikke er nødvendig engang. Greit nok at det er naturlig for menesker å jakte og spise dyr, men jeg ville aldri klart å ta livet av noen. Og etter et år uten kjøtt i kostholdet mitt føles også tanken på å spise det som har vært kroppen til et annet levende vesen frastøtende. Ikke blir det noe bedre av at nesten alt vi spiser av kjøtt kommer fra dyr som lever dårlige liv i kjøttindustrien heller.

  Jeg synes ikke du skal bry deg om det venninnene dine sier. For meg er det å verdsette liv det mest naturlige i verden, og både lam, trær og fluer er jo liv :)

  Veronica: Det blir litt dumt å sammenligne salat og sau. Synes jeg ;)

  27. mai 2010 at 7:21 pm Reply
 • Kine

  Åh, for en utrolig fin blogg du har! :D

  27. mai 2010 at 8:17 pm Reply
 • Kine

  Hmm, jeg skrev visst inn kommentar med feil bloggadresse :p

  27. mai 2010 at 8:17 pm Reply
 • Heidi

  Jeg har det på samme måte.

  27. mai 2010 at 8:33 pm Reply
 • Norman

  Samme her. Er blitt mindre glad i kjøtt i løpet av de siste årene, blant annet fordi jeg har mange venner som har kuttet ut kjøtt eller dyrprodukter generelt. Jeg ser jo at det går an og har ikke hatt problem med å spise vegansk i en uke eller to.

  Men det er nok vanene som jeg ikke blir kvitt. Kjøtt smaker jo ikke så ille, og jeg har spist det i hele livet, så det blir vanskelig å slutte helt med det. Men jeg har redusert kjøttinntaket i det siste. Mindre McDonalds og pølser, når jeg er på byen. Men grillmat er fortsatt forferdelig godt.

  Jeg synes at hovedproblemet er overforbruk av kjøtt. Dyr spiser også andre dyr, men de pleier ikke å spise mer enn de trenger – noe som menneskene kanskje bør tenke litt mer på. Ikke minst for dyrenes skyld, men også med tanke på diverse livsstilssykdommer, fedme osv.

  27. mai 2010 at 8:33 pm Reply
 • Norman

  Sv:

  Armenia hadde jeg også på lista i begynnelsen, men liker ikke hvordan sangen utvikler seg. Russland falt ikke helt i min smak. Synger de egentlig bare engelsk eller blander de det med russisk? :D

  27. mai 2010 at 10:20 pm Reply
 • Linn Jones

  Ja…De er jo så nydelige!

  27. mai 2010 at 11:18 pm Reply
 • Muffin

  hvis du tenker på at du bor i et trehus og at de fleste møbler du har er av tre blir det kanskje litt dumt hvis du gråter av et tre som hugges… :) en ting er regnskogen, hvor mange dyr lider når den fjernes, men når det hugges i norge – som er proppfullt av trær, for at du skal ha et godt hus å bo i – så synes jeg ikke det er så gæli. :) Treet kommer jo til nytte.

  At en flue dør kunne ikke brydd meg mindre. haha, jeg er skikkelig fæl. :P uff. Men jeg dreper de helst ikke selv, rett og slett fordi det er ekkelt. :P

  Lam. Tja… pinnekjøtt! <3. De er søte, men de er jo utrolig mange! En ting er lammet du har som kjæledyr på gården lissom.. Jeg er kanskje litt for motsatt av deg. :P

  28. mai 2010 at 1:00 pm Reply
 • Martha

  Jeg syns også forferdelig synd på de små, nydelige lammene, men så syns jeg synd på sånn ca alle dyr som dør på en måte som ikke er “naturlig”. Jeg spiser kjøtt, og kommer nok ikke til å slutte på det, men av og til tenker jeg på hva jeg spiser. Litt vanskelig er det jo..

  28. mai 2010 at 2:32 pm Reply
 • SOFSEN

  Åååh, syns du det? Tusen takk, Carro! Du er så skjønn! Hvordan har du det? Bloggen din er alltid så fresh. Likte disse jentene nederst her. Er det deg? :D

  28. mai 2010 at 7:25 pm Reply
 • ina

  Da er i såfall jeg óg veldig sensitiv!
  // Tusen takk for det:D!

  28. mai 2010 at 10:11 pm Reply
 • Naitzel

  Huff. Du må for all del ikke se den filmen om svenske dyrevernere som var på 1000 grisefarmer i Sverige. Jeg ble kvalm for å si det mildt. En norsk dyreverner sa at han hadde sett enda verre forhold i Norge. Tenke se til, levende og intellignete dyr som må leve i totalt mørke, skitne og trange rom, hvor likene til vennene ligger og… Ja, jeg tenker på den filmen hver eneste gang jeg spiser pølser.

  30. mai 2010 at 12:14 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!