Å gjøre noe godt for andre

13. mai 2010

Jeg vil kanskje påstå at 99% av våre handlinger er foranket i at vi selv skal vinne noe på det. Hvor ofte går vi egentlig inn for å gjøre noe virkelig godt for menneskene rundt oss? Dette er noe jeg har tenkt mye på i det siste, spesielt etter jeg begynte min praksisperiode i barnehagen. Dere vet kanskje selv hvor god følelsen av å glede et lite barn er. Og slik er det med oss voksne også, selvfølgelig. Jeg, og sikkert dere med, husker godt episoder der noen har gjort noe godt for akkurat meg. Det setter seg et fotprint i hjerte, og det kunne ha vært livsviktig for utviklingen min i den sitasjonen. Men nå skjønner jeg hvorfor det finnes noen sjeldne mennesker her i verden som lever for å gjøre godt for andre. Man får jo så utrolig mye igjen for det! Tenk deg hvor godt det føles for deg når noen gjør noe godt for deg, så kan du gange den følelsen med ti. Der har du følelsen av å glede andre. En meget god venn av meg fortalte meg noe veldig klokt i går. Dere har hørt om å “ta folk på fersken”? Det er på en måte et negativt ladd uttrykk, at man tar noen i å gjøre noe galt. Men fra denne dagen vil jeg at vi alle sammen snur opp ned på akkurat det! Fra nå av kan vi bli eksperter på å åpne våre øyne betrakelig mer enn før, og ta menneskene rundt oss “på fersken i å gjøre det gode”. Og bemerke det for dem. Det vil berike deres liv – og ikke minst ditt eget liv. La oss bli mindre egoistiske, det er mitt kloke ord på denne solfylte torsdagen.

Så folkens, vi begynner i dag! Her er noen eksempler på små gleder i hverdagen:

 • Gi noen en klem.
 • Gi noen et kompliment.
 • Fortell noen hvor mye de betyr for deg.
 • Skriv et brev til en gammel venn som det er lenge siden du har sett.
 • Send en SMS til noen, og vis at du bryr deg.
 • Ta med deg noen barn eller venner på kino eller lignende.
 • Kom overraskende på besøk til noen, eller be noen på besøk.
 • Smil. Til alle du møter.
 • Miks sammen en Spotifyliste og send den til noen du er glad i.
 • Spør familien og vennene dine hvordan de har det.
 • Og vis andre at du er takknemmlig for å ha dem i livet ditt!
 • Frem andres gode sider.
 • Kjøp noen en liten gave.

Dette er min gode venninne Lene.

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • Carina

  Utrolig fint innlegg! Fikk meg til å tenke litt, for jeg er ikke så flink på å tenke over slike ting i hverdagen. Men nå skal jeg bli flinkere til å gjøre noen av disse tingene. Glemmer alt for lett hvor lett det er å glede noen andre :)

  13. mai 2010 at 12:29 pm Reply
 • Heidi

  Det var et veldig fint innlegg! Vi bør alle gjøre en innsats for det gode.

  13. mai 2010 at 1:53 pm Reply
 • Ronja

  Det var et fint innlegg ja. Jeg tror jeg skal gi enda bedre komplimenter til mennesker som fortjener det. Og være mer med de jeg er glad i.

  Svar } Åh :) Tusen takk

  13. mai 2010 at 3:15 pm Reply
 • bente

  Fint innlegg med et flott budskap Caroline! :)

  13. mai 2010 at 5:19 pm Reply
 • Chri

  Geniale tips som er enkle å gjennomføre og gode å gjøre :) Å gi komplimenter til andre er noe vi alle burde bli flinkere på, det gleder jo så mye ved å gjøre så lite!

  13. mai 2010 at 5:56 pm Reply
 • Linn Jones

  Jeg tar med mormoren min ut flere ganger i uken, det er veldig strevsomt fordi hun er veldig dement, men det betyr mye for henne og derfor gjør jeg det.

  13. mai 2010 at 7:08 pm Reply
 • Astrid

  Herlig innlegg!!! =)

  Gav meg skikkelig inspirasjon til bare å glede andre, fordi du har lyst, ikke for å få noe tilbake. Med å tenke gode tanker om andre, så er det også mye enklere å gi ærlige og gode smil, eller ord =)

  Ha en nydelig langhelg Carro!

  13. mai 2010 at 7:20 pm Reply
 • liseliten

  Nydelig innlegg!! Jeg tror det må være den største gleden av alle, det å kunne glede andre. Det kribler av glede i magen når andre blir glad :)

  13. mai 2010 at 9:22 pm Reply
 • Mari

  Så fint innlegg! Trur kanskje eg skal kopiere den lista, for det er sant som du seier, ingenting gir ein så god følelse som det å glede ande. :)

  15. mai 2010 at 6:15 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!