17. mai – en festdag?

17. mai 2010

Mimi (katten min) ble borte i natt. Og har ikke kommet tilbake. Det er ikke helt likt henne. Jeg lurer på om hun har blitt skremt av 17. mai bråk og kanonutskyting i morgest. Håper inderlig hun kommer tilbake snart. I går var hun nemmlig skadet på magen, etter en slåsskamp med nabokatten. Åh, hvorfor må jeg være så glad i den katta?

I natt drømte jeg om at jeg så et fly som styrtet. Det var ikke et kjempestort fly, men det rommet sikkert 50 personer eller noe sånt. Det styret rett foran meg, og jeg måtte være med å redde folk ut. Vi klarte bare å redde en liten gutt, resten av menneskene omkom. Det var en ekkel opplevelse. Spesielt når jeg leser på VG Nett nå at et passasjerfly har styrtet i Afghanistan. Det var 40 stykker om bord, og sjansene er ganske små for at de har overlevd en krasj i de Afgahanistanske fjell.

Ellers foregår det fremdeles store opptøyer i Thailands hovedstat Bankok, spesielt etter at opprørsgeneralen har mistet livet. Opprørerne skyter med sprettert og brannbomber på skarpskyttere sendt fra regjeringen. Minst 20 personer er drept, og regjeringen nekter å forhandle.

På tross av at det skjer mye grusomt i hele verden i dag, så blir bilder av barnetoget i Oslo sendt rundt til mange land. 17. mai er en festdag, og ikke uten grunn. Vi vant vår rett, vi er et fritt land. Og vi aner ikke hvor takknemmlig vi bør være fordi at vi har det så utrolig godt. Norge har blitt kåret til verdens beste land å bo i så mange ganger nå. Så vi bør i dag la tankene gå til våre forfedre som kjempet for et fritt land.

Nå skal jeg gå ut å lete litt mer etter Mimi. Jeg håper av hele mitt hjerte at jeg finner henne. Forresten er dette innlegget inspirert av http://www.magnusg.no/.

Dette bildet tok jeg for noen dager siden. Jeg synes det symboliserer friheten godt. Vår frihet.

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Linn Jones

  Hun kommer nok tilbake når bråket har roet seg! :D

  Jeg blir helt paranoid om katten min ikke kommer når jeg roper på ham :P Men han kommer alltid! :D

  17. mai 2010 at 11:56 am Reply
 • Norman

  Katta vår kommer hjem om kvelden og pleier å sove inne. Men naboene leter også etter katten som ikke kom hjem i går. Utrolig synd siden de har 5 små kattunger som er ganske sultne.

  Men lykke til med letinga :) Hun kommer nok tilbake etter hvert!

  Ellers er jeg ikke særlig glad i nasjonaldager, uansett hvor de feires. Er litt glad for at Tyskland aldri har vært så euforisk, når det gjelder nasjonaldagen. Jeg synes at det ofte blir litt for mye tradisjon og at man glemmer det moderne samfunnet på slike dager. Men jeg vil ikke klage. Folk skal ha det gøy og kose seg :)

  17. mai 2010 at 2:09 pm Reply
 • Norman

  Sv:

  Katter har sin egen vilje. Katten til en venn har vært borte i ca. en uke før hun kom tilbake. Tenk positiv :)

  Jeg bor i Kristiansand, men er født og vokst opp i Tyskland. Flyttet til Norge i 2007 (:

  17. mai 2010 at 2:17 pm Reply
 • magnusg

  Hei Caroline,
  Hyggelig at jeg kunne være til inspirasjon!

  Når det gjelder dette med katta..den kommer tilbake, garantert! De små pelsdottene har det med å gå sine egne veier når de blir forstyrret. Husk at katta er glad i deg også, så den vet veien hjem :)

  Fortsatt god 17. mai til deg og dine

  17. mai 2010 at 5:03 pm Reply
 • KAYSO

  Et slikt forhold har jeg til pjusken vår også. Synes det er bra jeg, å kunne elske dyrene sine like mye som menneskene rundt seg. Liker ikke de som sier “jaja… det er nå bare ei katt” osv… Makan. Veldig glad for at hun har kommet tilrette igjen, skjønner veldig godt at du ble redd! Stakkars mimi! cæsar hadde også fått seg en ripe etter en fight sikkert her en dag. Dyrlege Kayso dro frem pyrisepten og gjorde sitt for at det skulle bli bra igjen fort, hehe <3

  18. mai 2010 at 11:15 am Reply
 • Liljen ~Life As it Is~

  Huffda. hun kommer nok tilbake.. kattene våre har ofte vært borte over fler dager, men alltid kommet tilbake :)
  ekkelt med den drømmen da..:-/

  21. mai 2010 at 1:52 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!