Saturday Feeling

6. februar 2010

I dag har jeg sovet ut, det var fortreffelig! Dessuten drømte jeg at jeg reddet et fly fra å krasje med en sykebil. Jeg holdt i halen på flyet helt til det stoppet på rullebanen, jeg var bra sterk. Så ble flyet til tungt vann i en flaske. Deretter tok jeg et cruiseskip fra England og hjem til Norge. Ha ha. Jeg drømmer så vanvittig mye rart!  Skulle skrevet en fortelling med drømmene mine innblandet, det hadde blitt SPRØTT!

Vil dere ha et musikktips? Dere har sikkert hørt han før, men klikk deg inn på Spotify og hør på Eric Hutchinson! Linken er Eric Hutchinson – Sounds Like This.

I kveld er det Melodi Grand Prix, og familien samler seg foran TV’en. Jeg og mine to søstre er en smule hekta… Nå skal jeg gå igjennom hvem jeg har sjanse til å vinne. Med linker til Spotify. Og litt insperasjon fra dagens VG.

Artist: A1.
Låt: A1 – Don’t Wanna Loose You Again
Kan vinne fordi: De er relativt kjente i Norge og utlandet.
Men: Som VG sier, det er ikke alle av oss som har savnet dem noe særlig…
Karakter: Jeg havner på karakter 2. Jeg synes sangen er kjedelig, den vokser ikke og det er veldig mye opp att og opp att.
Hva tror jeg: Jeg tror ikke de vinner, men man kan aldri vite med MGP.

Artist: Maria Haukaas Storeng.
Låt: Maria Haukaas Storeng – Make My Day
Kan vinne fordi: Hun har vunnet før, og kom da langt i den internasjonale finalen.
Men: Kan den buksa ha påvirket meg til å ikke like denne sangen? Ha ha.
Karakter: Jeg havner på karakter 4. Dette er midt på treet. Det trekker opp at Maria er vanvittig flink å synge, hun treffer alltid tonene, synger aldri surt. Men denne sangen er jo så middelmådig! Litt kjedelig. Jeg kunne ikke hatt den på min iPod…
Hva tror jeg: Jeg tror ikke Maria vinner i kveld.

Artist: Venke Knutson.
Låt: Venke Knutson – Jealous ‘Cause I Love You
Kan vinne fordi: Hun er pen og er kjent.
Men: Hun har falt litt ut de siste årene…
Karakter: Jeg havner på karakter 3. Åh, dette er en slitsom sang… Jeg kjenner at jeg har den litt i vrangstrupen… Det er for sukkersøtt for min del.
Hva tror jeg: Jeg tror ikke Venke vinner i kveld.

Artist: Bjørn Johan Muri.
Låt: Bjørn Johan Muri – Yes Man
Kan vinne fordi: Sangen er stilig!
Men: Nordmenn er noen harde nøtter…
Karakter: Jeg havner på karakter 5. Denne har virkelig vokst på meg. Jeg liker den skikkelig godt nå. Melodien er jo fengende!
Hva tror jeg: Jeg tror dessverre ikke han vinner, men håper!

Artist: Maria Arredondo.
Låt: Maria Arredondo – The Touch
Kan vinne fordi: Rolf Løvland (som har laget sangen) har vunnet internasjonalt (!) med sine sanger 2 ganger før.
Men: Er virkelig Maria den som passer best til denne sangen?
Karakter: Jeg havner på karakter 4. Rolf Løvland synes jeg er fantastisk, men denne sangen var ikke på toppen av det han har laget. Den måler seg ikke med vinnerlåtene hans. Secret Garden – Nocturne er legendarisk, og når man hører den i forhold til denne… Dere skjønner hva jeg mener? Han skrev også Bobbysocks – La det svinge. For ikke å snakke om Josh Groban – You Raise Me Up! Så ja… Dette skuffet en smule.
Hva tror jeg: Jeg tror ikke dette er en vinnerlåt, nei.

Artist: Alexander Stenerud.
Låt: Alexander Stenerud – Give It To Me
Kan vinne fordi: Har du sett mannen på scenen? Ha ha!
Men: Han er kanskje minst kjent i finalen?
Karakter: Jeg havner på karakter 3. Denne mannen har pågangsmot, det skal han ha. Og Norge har visst litt sansen for han. Han kom til finalen i fjor også med Alexander Stenerud – Find My Girl. Men denne sangen er ikke helt noe for meg… Litt for mye av det gode.
Hva tror jeg: Jeg tror ikke han vinner.

Artist: Didrik Solli-Tangen.
Låt: Didrik Solli-Tangen – My Heart Is Yours
Kan vinne fordi: Fjortisene liker han, mødrene liker han og han har en behagelig stemme.
Men: Litt lite futt? Sjeldent ballader vinner i Eurovision for tiden…
Karakter: Jeg havner på karakter 5. Sangen er fin, den vokser og han er en flink vokalist! Det er en prikk over i’en som mangler, kan ikke sette fingeren helt på hva… Og han sliter litt for å komme opp på tonene inn i mellom.
Hva tror jeg: Jeg tror han har gode sjanser for å vinne.

Artist: Keep Of Kalessin.
Låt: Keep Of Kalessin – The Dragontower
Kan vinne fordi: Det er inn i tiden med rock. Spesielt etter at Finland vant med Lordi – Hard Rock Hallelujah
Men: Vet ikke om Norge helt takler dette ennå.
Karakter: Jeg havner på karakter 3.  Denne karakteren er for refrenget. Resten liker jeg ikke. Jeg er ikke glad i denne typen rock, jeg er mer puddel rock, ha ha. Men refrenget er fengende.
Hva tror jeg: Jeg er stygt redd for at sjansene for at disse vinner er store…

Ellers er dette det verste som har vært i MGP i år:

Og disse fortjente en finaleplass:

Hvem håper du vinner og hvem tror du vinner?

Canon EOS 450D | 1/40 | f/4.5 | ISO 100 | Objektiv Canon EF 50mm f/1.4 USM | Himmelen i nord

Share:
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Naitzel

  Torrent og mac? Hva tenker du på, sånn mer konkret?

  6. februar 2010 at 8:11 pm Reply
 • Benedikte!!!

  Didrik vant :D:D:D:D

  6. februar 2010 at 11:47 pm Reply
 • Guro(:

  Haha, så herlig drøm..! (: Og jeg har ikke fått med meg melodi grand prix i år, siden jeg bor på andre siden av jorda.. Snålt, igrunn..!

  7. februar 2010 at 9:26 am Reply
 • inga

  Jeg har sagt hele tiden at han Dridrik kom til å vinne fordi han er akkurat passe smørsanger, passe pen og passe flink. Personlig liker jeg ikke låta i det hele tatt, den er rett og slett til å spy av. Jeg vil heller høre han synge opera :P

  7. februar 2010 at 4:15 pm Reply
 • martha

  Diamond likte jeg også godt :D De burde i hvert fall vært i finalen, var bedre enn mye av det som var i finalen i år. Ellers syns jeg det veldig bra at Didrik vant, han var bra!

  7. februar 2010 at 7:17 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!