Jeg liker!

11. februar 2010

Jeg liker pusekatter. De er noen underlige vesner i sin egen verden. Ser på deg med uskyldige, utspekulerte øyne. Fascinerende dyr… Jeg tror egentlig katter kontrollerer menneskene. De har nok et underjordisk senter, og hver natt rapporter kattene inn dagens menneskegjerninger. Loggfører dem. Hm. Spionerende katter. Men, dette kommer nok aldri vi mennesker til å gjennomskue.

Canon EOS 450D | 1/15 | f/1.4 | ISO 400 | Objektiv Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jeg liker havet. Havet er et mysterium. Visste du at menneskene bare har utforsket 1/4 av havet? Det betyr at det er ganske mye vi ikke vet om det… Ganske ofte drømmer jeg om at havet er helt gjennomsiktig. At du ser alt. Tenk så mye rart man ville sett! Så mye spennende… Skipsvrak, rare vesner og forunderlige planter. Havet fascinerer meg stort! Jeg har litt lyst å bli marinebiolog… Kanskje jeg blir en barnevernspedagog med fordypning i marinebiologi? Ha ha!

Canon EOS 450D | 1/15 | f/4.0 | ISO 800 | Objektiv Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jeg liker himmelen. Stjernene, fenomenene, solen, månen, planetene og lysglimtene. Tanken på hva som kan være der ute, der oppe. Det er så uenderlig stort. Og så uenderlig vakkert. Så uenderlig stille. Og vi ser alle på den samme månen. Hva er egentlig på “the dark side of the moon?”. Er det liv på mars? Hva finnes i andre galakser? Kommer kometen? Meteorregn er vakkert.


Canon EOS 450D | 30 | f/5.0 | ISO 400 | Objektiv Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jeg liker å reise. Sitte på flyplassen og lese det siste fotomagasinet. Kjøpe søte bjørner. Se mange, rare folk. Lyden av flyet som blir ropt opp. Smaken av en annen kultur, et annet land. Høre på Damien Rice – Delicate eller Damien Rice – 9 Crimes mens man sitter på toget fra Gardemoen til Tønsberg. Jeg liker å kjøre havstrekningen ved Holmestrand best. På på hotellrom midt i en stor by, med et stort vindu man kan sitte i! Være med verdens beste venner på stranden i Brasil. Gå gjennom gamlebyen i Tallinn. Le av hotellene i London. Besøke konsentrasjonsleirer i Polen. Gå seg litt vill i Berlin. Betrakte kunsten i vinterpalasset, St. Petersburg. Smake ekte finsk velkomst. Løpe i dansk regn om sommeren. Kjøpe godteri i Svergie. Se julepynten på flyplassen i Amsterdam. Se grottene på Gran Canaria. Besøke Water World på Kypros. Også har vi vakre Norge da. Fjellene i Lofoten, nordlyset i Harstad, morellene ved Egersund, dyreparken i Kristiansand, resturant New Orleans i Oslo, bryggen i Tønsberg, gjestfriheten i Molde, utsikten over Ålesund, gå gatelangs på natten i Trondheim, latteren i Bergen og landskapet når du kjører på vestlandet generelt. Det er så utrolig mye å se i verden! Selv i sin egne, lille kommune.

Canon EOS 450D | 1/100 | f/2.2 | ISO 100 | Objektiv Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jeg liker å sove. Å drømme. Legge seg under dyna med ullsokker når det er iskaldt i rommet. Høre på stillheten. Alene med tankene. Våkne smilende fordi drømmen var så god, så morsom eller så vidunderlig merkelig. Mørket, det trygge mørket. Og takknemmligheten som siver inn, når du tenker på alt det gode du har. Dessuten er det herlig å våkne kl 2, og du vet du kan sove mye lenger.

Canon EOS 450D | 1/50 | f/1.4 | ISO 800 | Objektiv Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jeg liker duppeditter. Den sorte og den blå drømmefangeren som jeg kjøpte på Kypros i sommer. Små lykketroll med forskjellige farger på håret. Fine nøkkelringer. Småflasker med parfyme. Mini-mini tesett. Små notatbøker. Mini-videokameraet mitt. Fotoapperatet mitt. iPoden min. Boksamlingen min. Brev. Livestrong armbånd. Visdomsord. Unyttig fakta. Ullsokker. Selbuvotter. Fotografier. Minner. Kjøkkenskap-magneter. Fine ord hugget inn i stein. Store, varme pledd. Puter. Store hettegensere. Kreative sjakkbrikker. Russike dukker, sånne med mange inni hverandre. Rockedukken min. Bamsen min som jeg fikk når jeg ble operert. Sommerfugler. Sjokolade.

Canon EOS 450D | Objektiv Sigma 70-300mm

Share:
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Marte

  Vi liker mye av det samme faktisk :) Og den derre “Dessuten er det herlig å våkne kl 2, og du vet du kan sove mye lenger” Det er veldig meg!! hehe.. ;)

  11. februar 2010 at 12:03 pm Reply
 • Muffin

  Jeg liker at du skriver!
  Spesielt om å reise. :) Du fikk meg helt i reisemodus nå. Åh, elsker å reise! Oppdage noe nytt, se nye steder og møte nye mennesker. I dig it. :)

  Ha en fin dag!

  11. februar 2010 at 1:05 pm Reply
 • bente

  så mye fint! <3

  11. februar 2010 at 1:54 pm Reply
 • Omana

  Jeg er livredd for katter, de er så skumle! Men ellers liker jeg det samme som deg :)

  11. februar 2010 at 3:53 pm Reply
 • Martine

  jeg elsker katter.

  12. februar 2010 at 1:08 pm Reply
 • Karoline

  Jeg liker dette innlegget, det er som et tv-spill der man opplever flere forskjellige verdener, mens det hele har en rød tråd likevel og man bare flyter på alle såpebobletankene du formidler. Og jeg liker bloggen din selv om jeg ikke kommenterer så ofte, du skriver fint og interessant og jeg blir i godt humør, så takk :)

  Jeg liker katter, jeg og, har ingen katt selv, men blir liksom fascinert hver gang jeg møter på dem for jeg tror liksom de har skjønt noe grunnleggende som vi ikke enda vet og det er kult. Dessuten er katter fine dyr =0)

  13. februar 2010 at 1:57 pm Reply
 • Monajenten

  Jeg liker bloggen din<3

  13. februar 2010 at 8:56 pm Reply
 • martha

  Fint innlegg. Liker slike.

  14. februar 2010 at 9:19 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!