HTML Guiden, Leksjon 1

28. februar 2010

Jeg har fått noen forespørsler på en del HTML-koder, og om jeg kan forklare dem. Jeg antar at mange av dere kan HTML, i alle fall basic koder, men jeg tar alikevel noen leksjoner for dem som ikke kan.

Hvorfor HTML?

Ønsker du å lage websider så er det ingen vei utenom HTML. Uansett om du benytte programvare for å lage websider, så er det nyttig å kunne grunnleggende HTML. Det fine med HTML er at det er enkelt å lære og enkelt å bruke.

Hva er egentlig HTML?

HTML er et språk for å beskrive websider. HTML står for Hyper Text Markup Language, og er ikke et programmerinsspråk, men et markeringsspråk. Dette består av markerings-tagger, som beskriver websiden din. HTML-tagger kommer vanligvis parvis, som <p> og </p> og omslutter teksten. Første taggen kalles starttagg, og den andre taggen kalles sluttagg.

Jeg kommer til å ramse opp noen koder, og eksempler. Kodene står i de små boksene, dere kan kopiere dem rett ut. I koden ser du at det for eksempel står “your url here” eller noe sånt. Der bytter du ut det som står med det du skal ha. Spør gjerne i kommentarfeltet om det er noe du ikke skjønner. Alle HTML-koder må limes inn i et system. For eksempel på Blogspot må du trykke “Sett inn HTML-kode” for å gjøre dette. På WordPress har du egen plass å sette inn HTML koder. Bare let litt, så finner du frem i ditt system også.

Forskjellige HTML-koder for linker:

Hvordan linke til en side, samtidig om det kommer opp informasjon om siden?
Eksempel (hold pilen over linken): Carolines Verden

Hvis ikke denne koden virker kan dere finne den her.

Hvordan sette inn et bilde som link?
Eksempel:

Hvis ikke denne koden virker kan dere finne den her.

PS! Dere kan godt bruke min Spotify-knapp på deres blogg. For å bruke denne på Spotify bytter du ut http://www.espn.com med en Spotify-link, for eksempel Yiruma – River Flows In You. Så bytter du ut ahman.gif med adressen til Spotifyknappen, som er http://farm3.static.flickr.com/2716/4388584486_b00a249340_o.jpg.

Så, hva synes dere? Er dette noe gøy å lære om?

Share:
Previous Post Next Post

10 Comments

 • Elena

  Så flink du er!
  men jeg fikk ikke til spotifylinken :(

  28. februar 2010 at 8:25 pm Reply
 • bente

  Flotters! jeg kan bittelitt grunnleggende html, men burde helt klart lære meg mer. ja takk til flere slike innlegg :D

  28. februar 2010 at 8:40 pm Reply
 • Hanne Kristin

  Wohoo! Nå har jeg spotify-knapp jeg også..
  MEN, det funket ikke helt sånn du skrev det… Googlet og fant en html som inneholdt høyde og bredde for bildet også.

  28. februar 2010 at 11:04 pm Reply
 • ELISABETH ALMIGHTY

  Wow, så flott designet ditt er blitt! Så flott at du deler litt tips med andre!

  28. februar 2010 at 11:25 pm Reply
 • Naitzel

  Dette var meget interessant, spesielt for oss som ikke vet særlig mye om html. Fortsett med slike poster!

  (Og nå ser det ut til at kommentarboksen husker data.)

  28. februar 2010 at 11:50 pm Reply
 • Guro(:

  Sv: Ja, det går igrunn greit.. Sjokkerende som du sier, men det er nå en gang sånn det er med livet.. Og takk skal du ha! Liker heller ikke det ordet, men aner ikke hva som er bedre og si når noe sånn skjer..

  1. mars 2010 at 5:10 am Reply
 • Martine

  Kjempebra! Kunne det ovenfor – men er veldig interessert i fler tips! :)

  2. mars 2010 at 6:26 pm Reply
 • Rita

  Gøy :D

  2. mars 2010 at 6:40 pm Reply
 • carloine

  Kult ! Jeg lærte littt HTML for noen måner siden, men har nesten glemt alt. Kommer nok til å lære mer til høsten :) håper de har d på IKT linja! har så lyst til å kunne det så hvis ikke får jeg lære det selv og da er slike innlegg som dette bare helt supert ! :D

  26. juli 2010 at 12:32 am Reply
 • Nyttige HTML koder for oss bloggere | Carolines Verden

  […] Jeg fikk en forespørsel om en HTML kode, og tenkte jeg like gjerne kunne lage et innlegg på det. Jeg skrev for en tid tilbake et innlegg om hva HTML er, og noen enkle koder. Innlegget kan du finne her: http://www.icarroi.com/2010/02/28/html-guiden-leksjon-1/ […]

  27. juli 2010 at 12:48 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!