Reklame og annonsering i blogging

17. januar 2010

Mange av de største bloggerne her til lands har en hel haug med reklame hengende rundt overalt på bloggen sin. Jeg har tidligere uttalt meg om hvor utrolig stygt og rotete jeg synes dette virker, men i det siste har jeg tenkt litt.

Når jeg først leste innlegget til Ida Wulff, der hun forteller hvor mye hun tjener på bloggingen sin, satt jeg med et sjokk. 68 000 norske kroner for en måned blogging! Jeg synes absolutt ikke Ida Wulff fortjener disse pengene. Greit, hun har lagt en god markedsføringstrategi, men bloggen hennes ser ikke ut i mine øyne. Og den gir virkelig et inntrykk av kvanitet, og absolutt ikke kvalitet. Det er for meg helt ufattelig at en jente på 19 år skal tjene så mye på å gjøre INGENTING mens andre, f. eks de som er ansatt i kommunene (hjelpepleiere m.m) tjener kanskje halvparten. Hadde hun blogget om noe viktig så hadde hun fortjent det… Men nå er nok leserene hennes sikkert i gjennomsnitt 10-15 år, og det er også en skremmende tanke.

På den andre siden… Når man først klarer å oppnå over 1000 lesere i døgnet, hvorfor skal man ikke kunne tjene litt penger på det? Kjenner jeg meg selv rett så ville jeg i alle fall benyttet sjansen. Jeg ville ikke reklamert for ALT mulig skrot, men noe som engasjerte meg. Bøker for eksempel. Men i alle fall ikke sminke. Så min buttom line her er at jeg synes det er greit at bloggere med et stort antall lesere har annonser, bare det ikke blir alt for mye rot og de reklamerer for noe de TROR på. Og… Det er da egentlig grenser av hvor mye man skal kunne tjene på “ingenting”…

Hva synes dere?
Ville du hatt annonser på din blogg om du hadde mange lesere?

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reidun Beate

  Folk er forskjellige, og en hver person må få blogge om det man vil mener jeg. Det er bra vi er forskjellige. Jeg kunne faktisk tenkt meg at en blogg skrev om både bøker OG sminke, fordi det har jeg interesse for. Ida Wulff er på topplisten av en grunn.. Hun har faktisk jobbet hardt for det, og jeg synes virkelig hun fortjener det.

  17. januar 2010 at 8:32 am Reply
 • Rita

  Sant !
  Jeg ville nok dratt på med ett par, men ikke slik at det ble mye og ikke slikt at det var reklamen som presenterte bloggen min. Jeg ville nok reklamert for fotoutstyr da ;)

  Men man blogger vell ikke for å tjene penger på det, det kan man heller se på som ett pluss om det skulle komme til å skje :)

  17. januar 2010 at 11:18 am Reply
 • Helene

  Jeg må i grunn si meg helt enig i deg. Jeg håper inderlig Ida Wulff vet hvor heldig hun er i såfall. At hun vet at dette ikke er normalt, og at hun ikke kan forvente alt når hun faktisk får seg en ordentlig jobb.

  17. januar 2010 at 12:31 pm Reply
 • Guro(:

  Reklame er greit nok, men det kan fort bli for mye av det..! Og 60-70 000 for og slenge ut et par blogginnlegg per dag er mye..! Synes det kan bli litt måte på, når det er så mange andre blogger som faktisk er bedre! (:

  17. januar 2010 at 12:46 pm Reply
 • Maja Piraja

  Jeg hadde helt klart hatt annonser ja, men prøvd å holde meg til ting jeg selv kunne stå for. Men for 68 000 i måneden kunne jeg nok saktens hatt noen reklamer for ludo mobil også, vet du hva! Jeg hadde hatt råd til å kjøpe leilighet på null niks! Jeg tenker sånn at så lenge Ida greier å holde på så mange lesere og få så mange annonsører, fortjener hun pengene. Hun har jo åpnerbart en målgruppe som elsker henne, og hun må ha en syk forretningsteft – annonsører til 68 000kr kommer ikke av seg selv :)

  17. januar 2010 at 1:10 pm Reply
 • bente

  Enig med deg! Jeg kunne godt hatt annonser på bloggen min dersom jeg hadde hatt mange nok lesere, men da måtte det vært for ting som betyr noe for meg. For eksempel vegetarmat, miljøvennlige husholdningsprodukter, dyrevennlig kosmetikk e.l.

  Og det er nesten uforståelig at Ida Wulff tjener så sinnsykt mye. Jeg synes ikke bloggen hennes er “bra nok” til at det kan rettferdiggjøres, men det er jo mitt syn. Jeg tenker automatisk som du: at det er mange andre mennesker i andre yrker som fortjener høyere lønn, og at det ikke er fornuftig at ei jente på 19 år skal tjene så mye på blogging. Men problemet er vel egentlig ikke at Ida Wulff tjener mye, men at de som virkelig fortjener det tjener lite. Og at mennesker med mye penger putter innsats inn i områder hvor de kan tjene enda mer penger: f.eks i form av reklame på bloggen til en 19-åring – istedet for å putte innsats inn i områder som virkelig behøver det, f.eks eldreomsorg o.l. Hadde jeg hatt mulighet til å tjene nesten 70.000kr i måneden på bloggen min hadde jeg nok gjort det jeg også ;)

  17. januar 2010 at 1:38 pm Reply
 • Heidi

  Nå har ikke jeg så mange lesere uansett, men kunne hatt annonser for noe jeg virkelig bryr meg om. Samtidig, hadde jeg virkelig brydd meg om å spre ordet, hadde det ikke vært så viktig for meg å skulle tjene penger på det. I hovedsak synes jeg at kommersielle annonser, enten det er på blogger, nettaviser eller hva det måtte være, er en uting.

  17. januar 2010 at 2:23 pm Reply
 • Marte

  Hvis jeg hadde ahtt en sotr blogg med masse lesere ville jeg nok hatt reklame ja. men i begrensa porsjoner! :)

  Har helt glemt å si det, men det er koselig at du fortsatt blogger ;)

  17. januar 2010 at 2:31 pm Reply
 • Marte

  *Hvis jeg haddde hatt en stor blogg, sku det stå :)

  17. januar 2010 at 2:31 pm Reply
 • ,

  dummere og dummere det her…

  17. januar 2010 at 5:33 pm Reply
 • Mariell

  Nei, jeg synes annonsering og reklame er noe idiotisk og plagsomt (men de som tenker litt mer på penger enn meg, tror jeg dette hadde vært midt i blinken for). Jeg kommer iallefall ikke til å ha noe reklame på bloggen min så lenge jeg har blogg :)

  17. januar 2010 at 5:52 pm Reply
 • KAYSO

  Jeg byttet bloggdomene mye fordi jeg ikke ville ha sånn reklameshit på bloggen min. Men jeg synes absolutt Ida fortjener å tjene på bloggen sin. Hun er er av norges største bloggere og det er mye navnet hennes som selger. Hun må konstant gi av seg selv både i bloggsammenheng og ellers i media. Så velfortjente penger.

  17. januar 2010 at 6:25 pm Reply
 • Elin

  Reklame på blogger er irriterende og forstyrrende. Heldigvis har jeg en funksjon i Opera som gjør at jeg kan blokkere de fleste annonser. Ellers synes jeg ikke bloggen til Ida Wulff er interessant, så jeg gidder uansett ikke lese den. Ikke har hun særlig godt språk heller.

  Jeg kunne ikke tenke meg å ha reklame på egen blogg, men så har jeg heller ikke den store leserskaren (ligger vel på kanskje 100 treff per dag, litt opp og ned alt ettersom hvor aktiv jeg er).

  17. januar 2010 at 6:32 pm Reply
 • Naitzel

  Mitt viktigste kriterie da jeg valgte bloggportal, var null reklame. Derfor gikk jeg for wordpress.

  Jeg leser ikke bloggen til Ida Wulff, men jeg har vært innom den noen ganger, og det er nok til å vite hva den dreier seg om. Jeg er fascinert av de store bloggerne som lever av det. De skriver ikke om annet enn ting som vanlige folk gjør, men allikevel tjener de så mye penger. Grunnen er de treffer den største målgruppa. Annonsørene bryr seg ikke om hva som står på bloggen, de er bare opptatt av mange klikk, og det blir det med tusen lesere i døgnet.

  Jeg tror Wulff tilhører en generasjon bloggere som er flyktige. Flere og flere tjener noen tiere på bloggen sin, og markedet kommer snart til å eksplodere. Wulff og de andre toppbloggerne grep en mulighet som snart ikke lenger er der. Når “alle” begynner å se penger i bloggen sin og tar etter Wulffs eksempel, går det ikke lenger an å tjene noe på det, verken for annonsørene eller bloggerne.

  18. januar 2010 at 2:20 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!