Bloggfenomener

26. januar 2010

Etter at jeg har fulgt med på Blogg-Norge i noen år har jeg lagt merke til enkelte tendenser. Denne teksten er en (stor) smule overdrevet og sarkastisk, just saying. Here we goes.

“Snakk pent om andre bloggere” fenomenet.
Har du noen gang kommet over disse? Garantert! Her er det gjerne snakk om toppbloggere, eller såkalte store bloggere, som snakker pent om andre store bloggere. Dette er en måte man bruker for å få flere lesere, ved å “tvinge” den andre bloggeren til å skrive “Å Miss. X skrev noe skikkelig fint om meg i går bla bla BLA”. Dermed bruker man hverandre for å få flere lesere. Legg merke til at det nesten uten tilfelle alltid er slik at store bloggere gir andre store bloggere oppmerksomhet. DE lager bloggersamfunnet, de er liksom på høyden. Dette viser de gjerne ved å linke til andre store bloggere, symbolisere at de er venner. Hvordan skal man kunne få frem de virkelige gode bloggerne her i landet, når de store bloggerne bare fokuserer på de andre store bloggerne?

Har dere også merket dette?

Share:
Previous Post Next Post

20 Comments

 • Heidi

  Jeg har også lagt merke til at det gjerne er slik at de store bloggerne klapper hverandre på ryggen i ring så å si. Men nå leser jeg ikke så mange av de store lenger, verken blant fjortis- eller voksenbloggene. Når de kommer over en viss størrelse er det vanskeligere å diskutere innleggene deres, fordi de får så sinnssykt mange kommentarer, og alt bare drukner i ei lang rekke av korte setninger. Det blir aldri noen skikkelig dialog, og det synes jeg blir litt kjedelig.

  26. januar 2010 at 3:16 am Reply
 • Naitzel

  Jeg er helt enig! Og denne livesendingen fra en middag på lørdag tok virkelig kaka.

  Jeg har selv studert de ulike bloggsjangrene, om man kan kalle det det. Kan du ikke lage en liten serie ut av dette? Det hadde vært spennende! Jeg tror dessuten at alle bloggerne har godt av det.

  26. januar 2010 at 3:40 am Reply
 • Maja Piraja

  Men mener du virkelig at de store bloggerne har en plikt til å løfte frem de mindre? Det er et oppriktig spørsmål, det er så spennende å høre andres meninger :) Jeg tror ikke jeg ville følt meg noe mer forpliktet til å anbefale mindre blogger om jeg plutselig fikk ti tusen daglige lesere over natta. Jeg tror man skal være forsiktig med å legge for mye i dette “bloggsamfunnet”. Det er hva man gjør det til selv, og alle regler er uskrevne. En blogg er jo ikke stort annet enn formatet man velger å skrive i?

  26. januar 2010 at 7:51 am Reply
 • KAYSO

  hehe, jeg synes du skal stryke overdrevent og sarkastisk, for jeg synes det AKKURAT er slik! jeg oppdager også at litt mindre toppbloggere, type midtpåtreet bloggere gjør det samme for å få mer lesere også ;)det er litt tragisk :P

  26. januar 2010 at 9:41 am Reply
 • Guro(:

  Enig i det du sier..! Likevell, det skader aldri og linke litt til andre bloggere! ;) Ikke for og fremme seg selv, men for og være koselig rett og slett..!

  26. januar 2010 at 10:17 am Reply
 • KAYSO

  Dexter handler om seriemorderen Dexter Morgan som også jobber som kriminalteknisk blodekspert for Miami-Metro-politiet. Han er med å catcher badguys og løser gåter, men han løser også kriminaliteten på sin egen, hemmelige måte, nemlig at han dreper mennesker som “fortjener det”. De som ikke blir tatt og “slipper unna”. Dette kan by på konflikter med saker på jobben og veeeldig spennende episoder hvor han er nær i å bli oppdaget. Veldig spennende serie, anbefales :)

  26. januar 2010 at 12:06 pm Reply
 • Cecilie M

  Men de største bloggerne er jo ofte gode bloggere? Om ikke ville de jo ikke vært populære blant folk, vil jeg tro. Men – jeg ser jo at du har et poeng! Man bør absolutt ikke reklamere for andre uten at man mener at blogger virkelig, virkelig er BRA! :D

  26. januar 2010 at 12:51 pm Reply
 • Marte

  Jepp, har tenkt over det ja!! :)

  26. januar 2010 at 1:30 pm Reply
 • Mariell

  Faktisk, når du sier det, så ja, jeg har lagt merke til det. Stakkars de bloggene som er litt utenfor, de som har så mye mer innhold i sine innlegg enn de såkalte store bloggerne.. :/

  26. januar 2010 at 4:10 pm Reply
 • SOFSEN

  Helt enig med deg! :)

  Men ja, det var et utrolig bra tips. Jeg skal skrive om det, tusen takk for tipset! Sykt bra.

  26. januar 2010 at 5:15 pm Reply
 • Hundrings

  Foster – spedbarn – barn – ungdom – voksen – eldre/gammel.

  Er det en fremstilling av menneskets liv du er enig i?

  26. januar 2010 at 6:40 pm Reply
 • Hundrings

  Ok. Mener du da også at et barn er en ungdom?

  26. januar 2010 at 7:04 pm Reply
 • Marlene

  Er enig i dette. Men f. eks reidun beate som er en relativt stor blogger er utrolig flink å nevne andre bloggere, både små og store! :)

  26. januar 2010 at 7:06 pm Reply
 • Hundrings

  Ok. Da vet jeg det.

  26. januar 2010 at 7:51 pm Reply
 • Marlene

  sv: Jeg synes reidun beate har vært veldig flink å linke til veldig mange forskjellige :)
  Men det er jo vanskelig å finne gode blogger blant de som ikke er noe kjent. Og man linker jo selvfølgelig til de bloggene man liker, og synes fortjener oppmerksomhetg.

  Men er som sakt enig med deg, mange toppbloggere virker som de bryr seg mindre og mindre om bloggsamfunnet, og lager på en måte et eget ‘toppsamfunn’ der alt dreier seg om de i topp. Og det er så klart synd.

  26. januar 2010 at 8:10 pm Reply
 • Martine

  Jeg linker og skryter av de bloggene jeg liker jeg, små som store! ;) Hehe, mest små fordi de fortjener det mest! ;) Synes egentlig bare det er koselig når folk kommer med anbefalinger, har aldri tenkt over at baktanken kan være å få flere lesere! Meen jeg har kanskje ikke lest de bloggene du tenker på da..

  26. januar 2010 at 8:47 pm Reply
 • Naitzel

  Cluet blir jo å nærme seg den typen blogger som drives for å få flest mulig lesere og ikke mer, på en konstruktiv måte. Det var akkurat dette den hemmelige planen min gikk ut på, men jeg fikk det ikke helt til…

  26. januar 2010 at 11:50 pm Reply
 • Gjøran

  Jeg linker rett og slett de bloggene jeg føler er gode jeg, ikke noe toppblogger, eller noen andre blogger bare for og fremme meg selv, som mange av dere sier , “DET ER TRAGISK!”
  Er bare for og få attention, men geez.. La de være attentionwhores a? Why should we care ? altså majoriteten av folk som blogger er baaare ute etter attention, og nå skal ikke jeg snakke for alle her inne når jeg sier at jeg blogger for og legge ut bilder for meg og mine venner, og om andre leser og kommenterer så er det bare et pluss :) Så om jeg ikke er blant toppbloggerne så har det null niks og si for meg, la de drive sitt eget lille samfunn der oppe, vi mindre bloggerne som er gode finner jo andre blogger som vi leser til slutt og da deler interesser og sjangrer med.
  Hvorfor TRENGER vi så mye lesere ?
  Som det ble sagt lengre her oppe, kunne lagd en sjangerliste om det absolutt skal være nødvendig og bli lest av så utallige mange. Remember it’s online, it’s not you’re LIFE!

  Om det er noen fotobloggere her så please drop innom min side, se om dere liker det dere ser og legg gjerne igjen en link så jeg kan besøke akkurat DERES fotoblogg :)

  -Gjøran

  27. januar 2010 at 7:39 pm Reply
 • bente

  Jeg må si meg enig med Maja her :) Jeg synes ikke toppbloggere har noen forpliktelse til å lete etter mindre kjente blogger de kan anbefale/skrive om. En blogg er jo personlig, og hva/hvem man skriver om må jo være opp til hver enkelt :)

  29. januar 2010 at 9:21 pm Reply
 • Veronica S

  det er jo slik da, er jo ikke overdrevent. synes faktisk de fleste topp-bloggerne skriver alt for mye om det samme og det er mye pjatt. liker best dem som ikke er så “kjent” jeg;)

  29. januar 2010 at 10:21 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!