Min mening om hyttehysteriet

14. desember 2009

Jeg holder på å le meg i hjel. Søkte litt på nettet og fant en artikkel jeg skrev for 3 år siden. Skal si jeg hadde meninger gitt…

Over stokk og stein

Jeg synes Skjalg Fjellheims kommentar «I hytte og pine» ga en interessant vinkel på «hyttehysteriet» som har preget det siste tiåret.

Det er virkelig sløsing med både tid, miljø, natur og ikke minst penger å bygge hytte for så mye som 700.000 kroner.

Som sagt i teksten, disse pengene kan brukes til mye bedre ting. I stedet for å kjøpe en hytte til 700.000, hvorfor ikke bruke de pengene på noe annet, for så å leie en hytte oppe i Nordmarka i ny og ne. Hvis du virkelig vil ha et stempel som «Villmarkens sønn» er ikke en hytte med IP telefon, ADSL, mikrobølgeovn og varmekabler i gulvet det du trenger.

Nei, som sagt, lei deg en mystisk hytte oppe i fjellet, ta med familien, fyr i peisen og få fram kakaoen. Da får du stemning. Da får du opplevelse. Da får du villmark. Og ikke minst – du får oppleve forskjellige deler av Norges nydelige og særpregede natur, siden du ikke trenger å dra til den samme, gamle hytta i samtlige ferier.

Vær spontan og nyt livet! Du lever bare en gang – og en viktig ting til: Barna er bare små noen få år! Det er noe å tenke på…

Share:
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Mariell

  Haha, så søtt innlegg :) Var den fra svampebob bloggen som du hadde?

  15. desember 2009 at 10:43 am Reply
 • Bente

  Søtt ;) Men litt sant også :P

  15. desember 2009 at 12:18 pm Reply
 • Elin

  Jeg ble mildt sagt forundret over hvor mange som hadde hytte og dro på hytta i helgene da jeg flyttet nordover. Noe jeg virkelig ikke er vant til fra Oslo!

  16. desember 2009 at 12:11 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!