Dilemma…

29. desember 2009

I neste måned skal jeg kjøpe meg ny laptop (fordi den jeg har nå stryker med hvert minutt nå), og jeg aner virkelig ikke om jeg skal gå for PC eller Mac! Kan dere være så snill å skrive hva dere mener? Fordeler og ulemper? Jeg vet jo at Mac er omtrent dobbel så dyr som en vanlig PC, men den er kanskje bedre også? Jeg vet lite for å si det sånn. Så om DU har noen formening blir jeg veldig glad om du deler den! Valget står mellom:


Macbook Pro, pris ca. 10 000,-

ELLER


Acer 3810 TZ, pris ca. 6000,-

Share:
Previous Post Next Post

25 Comments

 • Guro(:

  Har hørt mye fint om mac i det siste..! ;) Men tror heller ikke acer-pc er så dumt..

  29. desember 2009 at 10:01 am Reply
 • KAYSO

  Jeg tenkte mye på det samme da jeg henta meg ny pc nå i vinter. Jeg bestemte meg til slutt å gå for pc (selv om jeg hadde sykt lyst på mac…). Grunnen til det er at det fortsatt er veldig mange programmer som ikke er kompatible med mac :/

  29. desember 2009 at 11:49 am Reply
 • Monica

  Mac… :)

  Jeg kjøpte en Acer-pc for to år siden, og det tok ikke lange stunden før den begynte å irritere meg… Jeg var fornøyd i et år, men så ville jeg ha noe kjappere til bilderedigering osv… Såå, jeg ville gått for Mac… :)

  29. desember 2009 at 12:03 pm Reply
 • Plosiv

  Jeg ville gått for Acer, rett og slett fordi jeg har god erfaring med Acer. HP anbefales ikke, men mac har jeg ingen erfaring med. Heia Acer.;)

  29. desember 2009 at 12:04 pm Reply
 • Ingrid Elisabeth

  Jeg har Acer og den har vært crap helt siden jeg kjøpte den. Men tror Acer har forandret seg mye de siste årene. Min er tross alt 3,5 år gammel.
  Mac eller pc – test begge deler da. Du kjenner kanskje noen som har mac så du kan få prøve litt….

  29. desember 2009 at 12:37 pm Reply
 • bente

  Vanskelig valg… Jeg er pc bruker, og selv om vi har mac på skolen har jeg ikke nok erfaring med de til å gi noen fornuftige råd. Mac er jo litt uvant om man er vant til pc, men det tipper jeg man lærer seg fort. Fordelen med mac er vel at det er mindre kluss, dvs alt er laget for å fungere sammen. Men så er det jo som Kirsti sier, det er mange programmer som ikke er kompatible med mac.

  29. desember 2009 at 1:01 pm Reply
 • bente

  Et lite tips fra min datakyndige kjæreste: Man kan ikke sammenligne en mac til 10.000kr med en pc til 6000kr. Skal det være en rettferdig sammenlignig må du sammenligne men en pc til 10.000 også, og da vil helt klart en pc være det beste valget (i følge han). Men av disse to over er macen best, fordi den er i en helt annen klasse :)

  29. desember 2009 at 1:12 pm Reply
 • Mariell

  Jeg stemmer for Acer. Har aldri skjønt hvorfor mac skal være så bra og dyr, de er jo like gode en som en vanlig bra pc..

  29. desember 2009 at 1:59 pm Reply
 • Martine

  Hvis du er glad i å ta bilder og redigere de, tror jeg mac er best egna. Det er vel en grunn til at Medier og kommunikasjon- studenter skal bruke Mac. Men jeg også er veldig usikker… Programmene til macen er ho så dyre .

  29. desember 2009 at 2:24 pm Reply
 • Hanne

  Carro, gå for MAC!! Råder deg!! Du som holder på med masse bildebehandling og ellers multimedia og sånn, det er absolutt best!! Jeg skal ha MAC når jeg får råd! :) Ellers Go jul i stua! hilsen fra Forum :)

  29. desember 2009 at 2:26 pm Reply
 • Anne Kristine

  Min erfaring er at Acer er kinda.. crappy. Men en annen laptop fra et annet merke til rundt samme pris er ikke så halvgæli :p

  29. desember 2009 at 3:12 pm Reply
 • Maja Piraja

  Jeg har PC selv, men kommer til å gå for MAC neste gang på både stasjonær og laptop. De funker rett og slett bare mye bedre, i min mening. Også er de jo suverene til visuelt arbeid :)

  29. desember 2009 at 4:15 pm Reply
 • Linda

  øøøøh. MAC.

  seriøst, – det er ingen tvil.

  29. desember 2009 at 4:53 pm Reply
 • Muffin

  ups. den over var fra meg. ;P Så klart.

  men linda mener sikkert det samme!

  29. desember 2009 at 4:54 pm Reply
 • Muffin

  kan jo legge til at jeg for 3 år siden fikk macbook pro på jobben og har brukt den _konstant_ i både jobb og daglig bruk, dvs sikkert gjennomsnittelig 11-12 timer hver dag. Jeg har aldri hatt service på den, aldri noe problemer, aldri virus (så klart ikke, det finnes ikke på mac), den har aldri irritert meg og aldri plaget meg.

  mine 4 samboere derimot, investerte for alt fra ett til to år siden i hver sin PC. Alt fra Acer til HP til Dell. ALLE 4 har hatt sine PC-er på service, den ene ble der i ca 2 måneder. De sitter alle og irriterer seg fordervet når de til stadighet må gjøre restart på den og da også må vente i ca 10 minutter mens den slår seg på (kontra mitt ene minutt (sekunder når maskina faktisk ikke er slått av)). De blir hysteriske om man ved en feiltakelse napper ut strømforsyningen til maskinene, da dør de nemlig innen sekunder. Skal vi se på DVD må man regne med å prøve 6-7 ganger før maskina faktisk tar imot DVD-en, og virus – la meg ikke begynne engang. ;P

  Så klart – det hender det er problemer med MAC også. Men det er gjerne eventuelt feil fra produksjon som du oppdager iløpet av den første uke, og da er det bare å sende den inn så får du en ny en innen en ukes tid.

  Jeg lover deg, du blir ikke skuffet av mac. Det eneste dumme er at du før noe økt irritasjonsgrunn hver gang du blir nødt til å bruke en PC. ;P

  29. desember 2009 at 5:00 pm Reply
 • Helene

  Jeg har troen på Mac. Selv har jeg pc fordi jeg ikke har råd til mac.. har mange venner med mac, og de har ikke hatt noen problemer med de – mens jeg derimot har masse dårligere erfaringer med pc.. til sammenligning da.. så bytter man ut en pc ca hvert 3-4 år, mens flere har mac 6-7 år. Så det er verdt det tror jeg.. jeg skal skaffe meg mac når jeg kommer ut i jobb.

  29. desember 2009 at 8:42 pm Reply
 • Marte

  Så mye som du liker å ta bilder osv, så ville jeg skaffa meg en mac.. Det er den beste redigeringsmaskinen, sies det hvertfall ;)

  30. desember 2009 at 2:52 pm Reply
 • Muffin

  det er selvfølgelig opp til deg selv, og jeg har i hvert fall ikke ønske om å prøve å overbevise deg om noe som du kanskje ikke vil trives med. Noen er mac-mennesker og noen er PC-mennesker. :)

  men du driver jo mye med bilder og redigeringer og det fungerer aller best på mac, ingen tvil. I tillegg finnes faktisk final cut pro (som er det beste filmredigeringsprogrammet) kun på mac. :)

  og om du fortsatt skulle være i tvil: Parallell Desktop. Det er bare å kjøre Windows på MAC med de ytterst få programmene som du kanskje trenger å gjøre det på. Det aller meste i dag er kompatibelt på begge maskiner.

  30. desember 2009 at 3:21 pm Reply
 • Theri

  Jeg ville anbefalt deg å kjøpe mac. Jeg har testet en, og liker den veldig godt. :)

  30. desember 2009 at 11:06 pm Reply
 • Naitzel

  Mac! Såklart. Og det er ikke noe poeng i å kjøpe en macbook pro, den vanlige macbooken er like bra for det du skal bruke den til, med mindre du har tenkt å redigere en helaftens spillefilm samtidig som du designer en internettside og redigerer tyve bilder i photoshop samtidig. Bare husk å bestille den med ekstra RAM, altså 4 gb i stedet for 2. Det koster 850 kr.

  Jeg har hatt min i et halvt år, og den har aldri krasjet eller stønnet av noe jeg har bedt den om. Den lager ikke lyd og den er pen å se på. Den er lett å frakte med seg og har mange ganger så lang batteritid som en PC. Når det gjelder programvaren venner du deg fort til forandringen. OS X er mye enklere å behandle og mye mer logisk enn Windows. Også er det jo dette med virus, som ikke finnes til mac. Dessuten er det samme leverandør som lager maskinen og programvaren, så alle tingene samarbeider perfekt. Dessuten har vi holdbarheten. En PC som lages i dag må byttes ut etter to år. En mac kan du sikkert ha i fem år hvis du behandler den normalt.

  Det eneste jeg har å si om mac, er at Voddler ikke fungerer så godt, men nå er jo den versjonen som er sluppet bare alpha, og ikke beta, som har kommet til PC.

  Jeg har prøvd fire forskjellige PC-merker. Jeg kommer aldri til å gå bort fra mac :)

  31. desember 2009 at 2:45 am Reply
 • Naitzel

  Om du skal ha den ny er det best å bare kjøpe fra apple, du får den ikke billigere. Du velger hvilke spesifikasjoner du vil ha mens du bestiller.

  http://www.apple.com/no/macbook/

  31. desember 2009 at 3:32 am Reply
 • Elin

  PC! Mac må man betale masse ekstra for fancy design! Jeg ville gått for en PC med Linux, hvis du har mulighet, evt. kjøpe uten operativsystem og legge inn Ubuntu selv. Linux er mer stabilt + man slipper masse viruspes og tull.

  Jeg har brukt Mac noe, men aldri blitt fortrolig med det. Bare irritert meg over dem.

  31. desember 2009 at 8:10 pm Reply
 • Carmelita

  Det spørs helt enkelt hva du skal bruke den til. Mac-en min passer meg perfekt. Den har absolutt alt jeg trenger. Jeg driver jo stort sett med foto, musikk og video (ikke så mye video da). I tillegg bruker jeg den jo på skolen og sånt. Fungerer utmerket. Men om man skal spille på den, så passer den ikke like bra (men jeg spiller jo aldri).

  3. januar 2010 at 3:26 pm Reply
 • Linda

  MAC!! Pc bare klikker. Og så får du virus. Noe du IKKE får på mac. Den starter seg opp på bokstavelig talt 2 sek i forhold til en pc som bruker laaange tider. Den er FIN!!! Kan virke rotete først, men kommer du inn i det så er et så mye mer oversiktiglig. Og så kan du tilpasse veldig mye til sånn du vil ha det. så er det en drøm å bruke med tegnebrettet ditt!!

  9. januar 2010 at 12:45 pm Reply
 • Linda

  Og ja du trenger egentlig ikke kjøpe macbook pro. Vanlig macbook funker bra.

  9. januar 2010 at 12:47 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!