Studentlivet

27. august 2009

Er det bare meg som synes det å gå på høyskolen er mye vanskeligere enn å gå på videregående? Det sier kanskje seg selv ja, men det er utrolig hvor vanskelig det kan være noen gang. Jeg sitter nå på gruppe med en fyr på 34 år og meg selv på smålige 20 år. Føler meg meget uerfaren og usikker når jeg nå skal starte på oppgaven om uskrevne regler og normer i forskjellige typer grupper. Men vi får indelig håpe det blir et bra resultat til slutt! Jeg synes jo alt er veldig interessant. Barnevernspedagoglinjen er så utrolig annerledes enn jeg hadde tenkt meg – på en positiv måte. Her en dag begynte forresten foreleseren å gråte når hun snakket om barnehjem og slik – da er man en engasjert person! Jeg elsker å lytte til slike historier, man lærer virkelig mye. En av foreleserne mine er også psykolog, hun setter ting i helt nye perspektiver. Og jeg har også en jurist som foreleser, hun ser ting på en annen måte.

Brenner du for din utdanning?

Share:
Previous Post Next Post

19 Comments

 • martine

  Ja jeg brenner! :) Men helt klart – det er vanskeligere enn vgs.. Nå går ikke jeg høyskole da (universitet)- men alt er jo lagt opp til din egen studieteknikk og selvdisiplin hos oss i hvertfall.. Det er ikke alltid like lett! :)

  27. august 2009 at 11:45 pm Reply
 • Reidun Beate

  Du er heldig som fikk så engasjerte lærere. Du kommer nok til å lære fra de beste. Kjempebra at du trives.

  Jeg synes faktisk det er bra med forskjellige aldre jeg. Da kan man jo lære av hverandre. :)

  Jeg går ikke noen utdanning, men du vet jeg brenner for å skrive. :)

  28. august 2009 at 12:01 am Reply
 • Heidi

  Jeg brenner :) Religion er noe av det mest spennende jeg kan tenke meg. Ellers liker jeg godt å sitte hjemme og lese, så jeg liker det mye bedre enn videregående.

  28. august 2009 at 2:14 am Reply
 • KAYSO

  Det har så sinnsykt mye å si hvordan lærerne er! engasjerte lærere = engasjerte studenter! Kjempebra at du ble positivt overrasket da, hihi =)

  28. august 2009 at 11:58 am Reply
 • Mette

  Jeg skulle gjeeeeerne studert mer! Kunsthistorie, illustrasjonsteknikker, Photoshop-ekstpert-studie (hehe), fototeknikker, grafisk, trykking etc. Skulle bare vært maaaaange flere drømmejobber der ute! :) Håper du finner deg skikkelig til rette på studiet etter hvert, det er ganske annerledes enn VGS ja..

  28. august 2009 at 12:13 pm Reply
 • Monica

  Høyskolen er veldig annerledes ja, men jeg synes det er på en positiv måte. Jeg brenner for min utdanning og jeg synes gode forelesere og lærere er veldig viktig. Går forresten siste året førskolelærer, men har fordypning nå dette halvåret i organisasjon og ledelse for barnehage. Veldig interessant!

  28. august 2009 at 12:38 pm Reply
 • Elin

  Jeg startet på høyskole etter å ha tatt en grad på universitetet samt jobbet noen år. Jeg fikk skikkelig flashback til videregående og tenkte at høyskole var omtrent som videregående. Mye enklere og lavere krav enn dajeg gikk på universitetet. ;-P

  28. august 2009 at 12:44 pm Reply
 • Elin

  Forøvrig kan jeg vel si at jeg definitivt brenner for jobben min. ;-)

  28. august 2009 at 12:45 pm Reply
 • Monica Yvonne

  jeg er mer utbrent av utdanningen min :p

  28. august 2009 at 2:05 pm Reply
 • Jorunn

  Jeg syns det er fryktelig på skolen om dagene, har ikke gått på skole på fire år… Jeg er helt blank jeg.. Hehe…

  28. august 2009 at 6:30 pm Reply
 • Monkey

  Høres bra ut! Jeg liker engasjerte og flinke lærere.

  Foreløpig er jeg i startfasen på vgs. Jeg føler meg fortsatt på ungdomsskolenivå, men det går seg vel til?

  Nydelig bilde :)

  28. august 2009 at 6:47 pm Reply
 • Theri

  Når en begynner å gråte av det en snakker om, ja da er en engasjert ja. Det er kjempeflott! Godt at studiet virker spennende. Og det blir enda bedre når en studerer noe en interesserer seg for sikkert. :) Jeg har aldri brent for utdanningen jeg har tatt (allmenfag på vgs) og det vises på karakterene dessverre.

  28. august 2009 at 10:21 pm Reply
 • Ingrid Elisabeth

  Å gå høyskole er tungt og vanskelig, spesielt i starten når alt er nytt og ukjent. Etter hvert blir man vant til hvordan ting skal være, og hvor utdypende man må være når man skriver oppgave osv.
  Da jeg begynte på høyskolen i fjor, syntes jeg det var dritskummelt, men samtidig kjempespennende. Sørg for å snakke med gruppa di om at du kommer rett fra videregående, og at du er usikker på oppgaveskriving og sånn. Det er bare bra med litt aldersforskjell egentlig, for da er man på forskjellige punkt i livet, og kan se til på ulike måter. Da kan man få fram noen nyttige og gode diskusjoner. Og det er nettopp av disse diskusjonene at de gode tekstene og oppgavene kommer til verden :)

  Om jeg brenner for utdanningen min? You bet!
  I dag var gruppa mi for første gang på besøk i kontaktbarnehagen vår. Vi skal kartlegge barnehagens uteområde (hvor barna kan leke osv). Da snakket vi med de ansatte i barnehagen, men også barna. Vi spurte barna hvor den ABSOLUTT beste plassen i hele barnehagen var, og barna løp rundt og viste oss. Jeg elsker barn, og gleder meg “som en liten unge” til jeg skal ha praksis.

  I dag hadde vi den mest inspirerende forelesningen jeg har vært på i hele mitt liv. Det var i faget pedagogikk, med temaet “Hva er et barn”. Foreleseren hadde intervjuet barn i barneskolen om hva et barn er, hvorfor det er bra å være barn, om de vil være barn resten av livet osv. Hun hadde intervjuet barn fra Norge, Cuba og Swazi. Underveis i forelesningen sang vi barnesanger, danset og fortalte historier om ting vi hadde opplevd i samspill med barn.
  Foreleseren sa at barns hjerne vokser når de står på hodet, og det er derfor bra at barn ikke bare sitter på rumpa. Og nettopp på grunnlag av denne påstanden, måtte vi danse og hilse på hverandre mellom beina (med overkroppen hengende ned).
  Jeg gleder meg til de tre neste årene – dette skal bli et bra utdanningsløp, og til slutt en bra utdannelse og jobb :D

  28. august 2009 at 11:36 pm Reply
 • trille

  Så utrolig engasjerende med sånne forelesere. Det har alt å si! :)
  Det er en omveltning å begynne på høyere utdanning, men du klarer det nok fint. Det er bare å ta tak i deg selv og bare go for it. Snakk med medelever og forelesere, det lærer du mye av. :)
  Jeg brenner skikkelig for min utdanning, hurra for at jeg kom inn!! Gleder meg til de neste årene, det blir så bra! :)

  29. august 2009 at 12:39 pm Reply
 • Maja Piraja

  Du er griseheldig, jeg tor du kommer til å kose deg mye. Og det skal være vanskelig, om det ikke er vanskelig lærer man jo ikke noen ting! :)

  29. august 2009 at 1:34 pm Reply
 • vero

  Ja, det vil jeg si. Når vi sitter i forelesning og lærer nye ting får jeg så sinnsykt lyst til å bare reise meg opp å gjøre det med en gang. Er det en bra forelesning får lyst til å storme ut av døra og sette det ut i praksis med en eneste gang. Jeg er kjempe fornøyd med at jeg valgt det studiet jeg gjorde.

  31. august 2009 at 6:40 pm Reply
 • Anonym

  Hmm.. Jeg tenker lett at, når man går på høyskole, DA føler man seg stor da! Men sånn tenkte jeg jo når jeg var yngre om vgs også. Så man føler seg vel egnetlig alltid ltit liten i forhold til hva man begir seg ut på. Hehe :)

  2. september 2009 at 9:38 am Reply
 • Marte

  Den siste der var Marte btw :P

  2. september 2009 at 9:38 am Reply
 • Marte

  Eller dvs, kommentaren min kom jo aldri. Hahah!

  Det jeg sku si, var at man føler seg vel alltid litt liten i forhold te det man begir seg ut på. For tre år sida tenkte jeg at når man gikk på vgs, da var man stor da! Og sånn tenker jeg om høyskole nå. Men jeg så jo fort det at vgs er jo ingenting xD

  Eh dårlig forklart. menmen:P

  2. september 2009 at 9:40 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!