Hjelp, fotodilemma folkens!

14. august 2009

Hei! Jeg skal kjøpe meg nytt kamera (kanskje i morgen) og vet ikke hvem jeg skal velge. Har nå brukt Canon EOS 400D og har tenkt på både Canon EOS 450D og Canon EOS 500D. Men Nikon har også mange gode kameraer! Og jeg vet at både Sony og Olympus har kommet langt på vei med deres speilreflekser også! Så hjelp meg litt folkens!

Er det f. eks verdt å kjøpe Canon EOS 500D over 450D når man ikke har tenkt å filme så mye med det?
Hvilket kamera har du? Er du fornøyd med det?
Burde man kjøpe et rimeligere kamera og satse på objektiver?
Hvilket objektiv burde jeg i så fall begynne med? Jeg har 18-55 mm og 70-300 mm…

Setter stor pris på om noen kan hjelpe meg litt her, please, he he.

EDIT: Det kameraet jeg bruker nå, Canon EOS 400D, er egentlig familien sitt. Jeg vil ha mitt eget, derfor skal jeg kjøpe et nytt kamera.


Dette er det ultimate drømmekameraet… Sukk, aldri kommer jeg til å få råd til dette… He he.

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Maja Piraja

  Vent litt, betyr det at du allerede har et 400D? Da trenger du vel ikke et nytt et? Jeg har 450D og er dødsfornøyd :) Kjøp et rimelig et og bytt heller ut objektivene når du synes du trenger det. I min verden skal man være en ganske god fotograf før man faktisk har behov for et 30 000 kroners kamera!

  14. august 2009 at 7:40 am Reply
 • Mette

  Tror ikke forskjellen er veldig stor på 400 og 450D egentlig. 500D er jo gull, men om du ikke tenker å bruke filmingen er det jo litt bortkastet i forhold til at prisen øker en del pga akkurat dette. Men! 500D er likevel et ganske mye bedre kamera! JEg tror jeg ville enten beholdt 400D og kjøpt noen nye linser, eller kjøpt 500D. Evt noe Nikon, da. :) Det er også bra, men jeg kjenner det ikke så godt.

  Jeg har en 17-85-linse som jeg liker ganske godt – den zoomer bra, men har likevel ganske bra vidvinkel, noe jeg liker godt. Kunne tenkt meg enda en vidvinkel-linse kanskje, og en god makrolinse, samt 50mm fast egentlig. Hm – det er så mange linser der ute at man burde tenke litt over hvordan man liker å fotografere, også finne seg linser etter behovet. :) Lykke til!

  14. august 2009 at 8:08 am Reply
 • Bente

  Jeg ville tenkt litt på hva du synes er for dårlig med det kameraet du har nå, også valgt det kameraet som oppfyller ønskene dine :o) Kanskje finner du ut at du heller vil bruke pengene på nye objektiv, som både Maja og Mette har nevnt :o) jeg har Canon 450D og er godt fornøyd med det iallefall, men vet ikke nok om 500d til å vite om den er verdt å kjøpe når du ikke skal bruke filmfunksjonen så mye.

  14. august 2009 at 10:32 am Reply
 • Nina

  Jeg har 450D og er kjempefornøyd, men har ikke helt satt meg inn i alt enda:P Jeg tror også jeg ville satset på andre/bedre objektiver i stedet for nytt kamera, så kan du heller oppgradere kamera når det kommer et alternativ som er MYE bedre enn det du har, ikke bare litt:)

  14. august 2009 at 11:20 am Reply
 • Marie

  Jeg stod lenge og tenkte på om jeg skulle ha Canon EOS 500D istedenfor 450D. JEg endte opp med 450D, fordi den største forskjellen var at man kunne filme, og det har ikke jeg noen interesse av å gjøre med et speilreflekskamera, så jeg falt for 450D :). Nikon har også en del bra camera, men jeg har ikke så mye greie på de andre merkene. Er mest Canon hos meg, haha :)
  Men håper du finner et og blir fornøyd!

  14. august 2009 at 12:31 pm Reply
 • Carmelita

  Jeg ville enten hoppet opp på 40D eller 50D, eller så ville jeg rett og slett bruke pengene på objektiver. Syns ikke det er noe vits å hoppe til 450D eller 500D. Da holder du deg jo i samme klassen.

  Nikon har jo bra kameraer for tiden (sier jeg meg Nikon-kamera), men jeg ville ikke byttet system. Da skal man ha en veldig god grunn i allefall.

  14. august 2009 at 1:10 pm Reply
 • Linn Marie

  Hehe jeg har ikke peiling på sånt jeg. Så jeg kommer bare til å kjøpe det som har vært best i test når jeg skal ha et til året :P

  14. august 2009 at 2:13 pm Reply
 • KAYSO

  jeg har alltid hellet mot canon, helt fra da jeg fikk interessen og solgte kameraer selv da jeg jobba i fotobutikker. Men jeg har ikke jobba så mye med de digitale, så da vet jeg ikke lengere, men har på følelsen av at folk enten er nikon-folk eller canon-folk, hehe! Jeg ville ha vurdert en av de i allefall =) skal se på selv om ikke rålenge, gleder meg! vil teste de litt først jeg, se hva som passer meg =)

  Blir råbra med nytt kamera da =)

  14. august 2009 at 2:24 pm Reply
 • admin

  Her var det virkelig mange gode svar! Ser ut til at det nok er lurere for meg å gå for 450D og heller satse på noen nye objektiver i fremtiden? Hm hm…

  14. august 2009 at 2:31 pm Reply
 • Marlene

  Vist du ikke allerede har kjøpt noe optill til canon er det jo ingen grunn til at du ikke kan bytte til ett annet kamera. Men siden du allerede har hatt et canon er det vel greit å holde seg til det om du er fornøyd, siden du allerede kan litt om canon kameraet :)

  oppgraderingen fra 400D til 450D og 500D er store nok til at det er verdt prisene, har ikke sett så mye på oppgraderingen mellom 450/500D, men tipper mye av fokuset er på filmingen der.
  Selv har jeg lyst å oppgradere til semi-proff klassen når jeg kjøper mitt neste kamera. 50D, siden det er kompanibelt med mine ef-s objektiver og er bedre enn nybegynner-kameraene på flere nivåer. Men de koster jo mer enn nybegynner kameraene da.

  Nåvel, vist du ikke har tenkt å filme mye å vil holde deg i den klassen, er vel 450 valget for deg da :D

  14. august 2009 at 5:54 pm Reply
 • Marlene

  *optikk

  14. august 2009 at 5:55 pm Reply
 • kristinefargerik

  Kjøp det nyeste Canon kamera, liker Canon best <3

  14. august 2009 at 9:56 pm Reply
 • Hege

  Jeg har dessverre null peiling på speilrefleks, bruker vanlig kamera jeg – Canon Ixus 80is og er mer enn fornøyd med det..;)

  Ser forresten på Blush at du skal begynne på barnevernpedagogutdanningen! Lykke til, gled deg til tre spennende og interessante år:) Jeg er nettopp ferdig med den;)

  14. august 2009 at 10:21 pm Reply
 • Marlene

  Tusen takk! :)

  14. august 2009 at 11:24 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!