Boktips: Det angår også deg

26. mai 2009

Jeg må si jeg er ganske sjokket over at TV2 inviterte David Irving til Norge. Er det noe som provoserer meg så er det mennesker som presterer å si at Holocaust aldri fant sted! Jeg har selv vært i Auswitch og sett bevisene med egne øyne, det er klart at dette var planlagt av Nazi-Tyskland! Uansett… Jeg har lest en bok som alle burde lese!

Beskrivelse fra Capris.no:

Dette er den gripende historien til Herman Sachnowitz som sammen med sin far og sju søsken ble sendt til utryddelsesleiren Auschwitz i Polen under den annen verdenskrig. Hermans far og de tre søstrene ble gasset i hjel ved ankomsten til leiren, mens Herman og de fire brødrene hans klamret seg fast til livet ­ en stund. Men én etter én falt brødrene fra i en hverdag preget av vold, fornedrelse, slavearbeid, minimalt med mat, epidemier og kulde. Etter få måneder var det bare Herman og minstebroren Frank igjen av den store familien. De delte alt og ga hverandres tilværelse et snev av menneskelighet. Men så ble også Frank syk, sendt på transport og senere likvidert. Herman var alene igjen av en familie på ni. Og han bestemte seg: Han skulle tilbake til Norge. Han skulle overleve. Og han hadde tilfeldigvis skrevet seg inn som musiker i fangeleiren Š Boken forteller hans dramatiske historie.

Kan kjøpes her.

LES DEN!

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Frøken Marry

  Kjære vene! Det var ikke på den måten jeg mente det. Btw, jeg synes du har en gudommelig kropp! FAKTA :D

  Den boka vil jeg lese etter atr jeg har lest de fire bøkene av Stieg Larrson ^^

  26. mai 2009 at 11:11 pm Reply
 • ELSE

  jeg såg det også! han kan ikke være helt god i hode han Irving.. “Hitler visste ikke om gasskamrene en gang” dust :p

  26. mai 2009 at 11:35 pm Reply
 • Jorunn

  Jeg fatter ikke at noen kan si at slikt ikke har skjedd. Hvorfor sendes ikke slike folk ned der, blir plassert i feks. de mur “rommene” som de lot fire stykker stå i samtidig… Bare for å få en liten følelse av hva som faktisk har skjedd der nede… Å si at ikke Hitler visste hva som pågikk der er SYKT! Hitler tok livet sitt fordi han ikke turde å stå for alle grusomhetene han sto bak. Jeg blir mildt sagt forbannet. Og det provoserer meg også at TV2 sier at dette er et scoop for de… ÅÅÅÅÅ… Nei jeg er sint! Dette kommer jeg nok også til å skrive ett innlegg om! Hvis ikke jeg bare gjør rett i å holde kjeft, jeg som tenner så lett på pluggene..

  26. mai 2009 at 11:43 pm Reply
 • KAYSO

  akkurat den boka der har jeg fryktelig lyst å lese. Jeg er opptatt av ww2 historie, og liker å lese bøker som finner sted fra den tiden. Så jeg skal skrive den opp på listen min! takk for tips :)

  27. mai 2009 at 12:06 am Reply
 • Jorunn

  Jeg har nå skrevet et innlegg… Det er sikkert bare rotete og fælt, men jeg merker jeg bare blir trist…
  Men takk som oppmuntrer meg til å få utløp for alle følelsene mine…

  27. mai 2009 at 12:28 am Reply
 • lillesøster benny

  ja den hørtes sikkert spennende ut.. men til en annen sak da.. bare å komme idag altså!! =)

  27. mai 2009 at 10:04 am Reply
 • Sandra

  har du den boka??

  27. mai 2009 at 10:56 am Reply
 • Monkey

  Jeg leser egentlig ikke bøker. Leste mye før, men føler jeg ikke har tålmodigheten til å sette meg ned med en bok. Kanskje jeg skal begynne å lese litt mer? Den hørtes i hvert fall spennende ut!

  27. mai 2009 at 11:41 am Reply
 • Kristine

  Leste den boka i fjor, og det var flere ganger jeg gråt over det jeg leste. Det er helt vanvittig at noen kan få seg til å behandle mennesker på den måten!
  Det er en forferdelig historie som det er livsviktig at vi minner hverandre på, og ikke glemmer! Alle burde lese den!

  27. mai 2009 at 1:06 pm Reply
 • Sabita

  Er ikke så glad i å lese bøker da men :|

  27. mai 2009 at 2:03 pm Reply
 • bente

  Den skal leses vet jeg! :)

  27. mai 2009 at 3:07 pm Reply
 • Cecilie Maria

  Åh, jeg blir så rørt av historier fra den tiden… Har vært og sett på leirene jeg også. Har du lest “Skjulestedet” av Corrie Ten Boom? Den er bra den også. Kan godt være jeg skal gå på biblioteket og se om jeg finner boken du beskriver ovenfor her! Takk for tipset!

  27. mai 2009 at 3:47 pm Reply
 • Elin

  Jeg leste denne boka på 80-tallet, men det er fortsatt scener i boka jeg husker som om jeg skulle ha lest den i går. Den er STERK. Og jeg sier også: Les den!

  27. mai 2009 at 4:46 pm Reply
 • Veronica S

  Etter Anne Franks dagbok..så blir jeg kvalm av slike bøker….fæl tid,..

  27. mai 2009 at 6:13 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!