Tema: Hva må man tenke litt på før man får katt?

26. mars 2009

Det er en del ting man kanskje bør legge på netthinnen før man skaffer seg katt. Det er utrolig koselig og morsomt å ha katt men man må huske på at man har ansvar for et lite levende vesen, og den rollen synes jeg man bør gå inn for 100 %! Og man må også ta enkelte forhåndsregler.

1. Når du skal skaffe det katt er det en viktig ting du må sjekke hvis du skal ha kattunge: Hvor gammel er kattungen? En katt bør virkelig være over 12 uker før den blir tatt vekk fra moren sin. Min kattunge fikk jeg da hun var 7 uker. Jeg var uviten og katteeieren lurte meg ved å lyve om når kattungen var født. Hvis kattungen blir tatt vekk fra moren for tidlig kan du bli plaget med dette i ettertid med at katten tisser utenfor kassen sin, suger på fingrene og håret ditt og blir veldig redd mennesker. Så pass på dette.

2. Katter kan gjøre fra seg utenfor kassen av og til, griser rundt matskålen og du må regne med å vaske/støvsuge ganske mye siden de røyter i jevne perioder. Dette gjelder særlig for de med innekatt.

3. Det koster penger å ha katt. En katt kan leve i 15-20 år og skal ha mat, kattesand, katteleker, utstyr, kanskje klatrestativ, vaksiner, øremerkes og kastreres/steriliseres. Jeg bruker fra 300-600 kr på katt i måneden.

4. En katt krever omsorg. Ja, det er sant at katter er mer selvstendig en hunder f. eks, men det betyr ikke at de kan stå alene mesteparten av dagen. Dessuten bør du leke med den hver dag, særlig når den er kattunge. Og kose så mye du kan for å gjøre henne/han trygg på deg. Du må ha tid til dette.

5. Ta en allergitest FØR du skaffer deg katt. Om du bor med andre bør de gjøre det samme. Det er veldig kjedelig å få katt så er man allergisk. Husk at man kan også utvilke allergi mens man har katt.

6. Hvor skal du ha katten i ferien eller når du skal reise bort? Dette bør du tenke på før du får katt. Kattepensjonat er dyrt i lengere tid og det er ikke alle steder du har tilgang til det heller. Jeg må ha katten min på pernsjonat i sommer i to uker, for 90 kr dagen.

Share:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • bente

    Supert innlegg! Det er altfor mange som bare “skaffer seg” en katt, uten å tenke over hva som egentlig kreves av tid og penger. Jeg var nok en av de når jeg fikk katten min for fem år siden. Den gangen visste jeg ikke at en kattunge måtte være 12 uker gammel før den ble skilt fra moren sin. Min Kyrre var derfor bare åtte uker, og han har alltid vært en veldig sky katt. I tillegg til at han sutter på pleddet sitt, men det gjør jo ingenting ;)

    27. mars 2009 at 10:26 am Reply
  • Jeg blir superglad for en kommentar!