Mine reisetips

3. mars 2009

På 20 leveår har jeg vært i 11 land (hvis du inkluderer vårt eget lille Norge). Har opplevd mange fantastiske ting og her kommer noen tips til dere reiselystne sjeler der ute. Dette innlegget kan bli litt langt, men om du er interessert i noen reisetips så er det vel greit? Enjoy og lev livet!

LOCATION BRASIL, SAO PAULO.

Brasil er nok det fineste, beste og mest spennende landet jeg har besøkt. Vi besøkte Hopi Hari, en stor fornøyelsespark i Sao Paulo, som hadde mange spennende saker. Blant annet et meget skummelt spøkelseshus fullt av mumier and stuff. Men jeg var for pystete for å gå inn i det, naturligvis.


Utsikten over Hopi Hari fra pariserhjulet.

Fotballkampen (finalen faktisk) mellom Sao Paulo og et annet ubetydelig lag var fenomenal! Hvis du skal til Brasil MÅ du bare se en fotballkamp. Ikke bare spiller de bra, men tenk deg stemningen med 70 000 mennesker!


Litt av gjengen, her på fotballkamp. Stemning før kampen!

LOCATION BRASIL, SANTOS.

Siden vi allerede var i Sau Paulo (som for øvrig er verdens tredje største by) måtte vi jo nesten ta turen til nabobyen Santos også. Santos er en by som ligger ved havet, en skikkelig standby som du ser på diverse kaffereklamer på TV. Har slappet vi av i noen dager, dette er en rolig by, mye mindre enn Sao Paulo. Det er forresten litt av en opplevelse å kjøre ned fjellene fra Sao Paulo til Santos. Mange rare trær, frukter osv.


Santos by night.

LOCATION RUSSLAND, ST. PETERSBURG.

Jeg har vært i Russland to ganger. Vi kjørt gjennom Finnland og inn i Russland, ned til St. Petersburg. Det er virkelig en fantastisk by! Utrolig mange fine bygninger og kunstverk. Om du noen gang drar til St. Petersburg må du ikke gå glipp av Vinterpalasset, St. Isaakskatedralen eller Spas Na Krovi kirken. Det er så utrolig at jeg ble stående å måpe. Dessuten er byen nok så trygg å gå rundt i, og folk er heldigvis ikke så pågående som i visse andre land. På marknadene kan man finne mye rart, og det er litt moro å prute.


Spas Na Krovi kirken.


Vinterpalasset.

LOCATION POLEN, KRAKOW.

Krakow er en utrolig fantastisk by! Den fineste byen jeg har besøkt i Europa faktisk. Den er veldig tradisjonsrik og utsmykket. Du kan kjøre med hest, være på marknader og sjekke ut mange shoppegater. Men det beste (eller det som gjorde mest inntrykk på meg) var Auswitch og saltgruvene. Konsentrasjonsleirene gjorde så mye inntrykk at det har brent seg til meg i alle tid.


Auswitch. “Arbeid frigjør deg”, den brutale løgnen.


Saltgruvene i Krakow er fantastisk! Må oppleves!

LOCATION TYSKLAND, BERLIN.

Berlin er en veldig innholdsrik by. Mange store kjøpesentere men samtidig den interessante, historiske delen. Der i blant Berlinmuren. Er virkelig verdt et besøk!


Berlinmuren.

LOCATION ENGLAND, LONDON.

London må bare besøkes minst en gang i livet. Er utrolig mye å se! Hyde Park er utrolig fin blant annet, alle menneskene, Buckingham Palace, London Eye, London Brigde, Big Ben osv. Også må man bare ta en drosje, er skikkelig stas. Og Undergrounden er verdt en tur! Dessuten må du stikke innom Notting Hill. Warning: Hotellene i London er ganske crappy…


Big Ben.

Sånn, det var noen reisetips. Håper dere er fornøyde!

Share:
Previous Post Next Post

8 Comments

 • kristin

  Jeg har også vært i polen, saltgruvene er fantastiske, og konsentrasjonsleirene er fæle, men en utrolig opplevelse allikevel. Heldige deg som har vært så mange steder i verden !

  3. mars 2009 at 8:19 am Reply
 • Rina

  Brasil og Russland virker så spennende og annerledes! Fine bilder også :)

  3. mars 2009 at 11:54 am Reply
 • Bente

  Takk for det! alltid koselig å høre at noen liker bloggen min :D Legger til deg jeg også, likte bloggen din kjempegodt :)
  Jeg har bare vært i London av de du nevnte, men hadde ikke så god tid når jeg var der, så jeg kunne godt tenke meg å dra tilbake en tur. Også fikk jeg veldig lyst til å besøke Brasil da. Det så herlig ut! :)

  3. mars 2009 at 12:06 pm Reply
 • Bente

  sv: Jeg har en katt jeg også. Kyrre på snart fem år :) Det er noen bilder på bloggen min :)

  3. mars 2009 at 5:53 pm Reply
 • Monica

  Wow! Fine steder :D Jeg har vært i Krakow, Berlin og London.

  3. mars 2009 at 8:13 pm Reply
 • Linn J

  Fine bilder!

  Jeg vil ha sommer og sol :D

  3. mars 2009 at 10:05 pm Reply
 • Jorunn

  For noen flotte tips… Helt herlig… Jeg har selv opplevd Berlin (men bare for noen timer), Krakow med saltgruvene og Auswitch, London med sine utrolig bygg og shopping muligheter. Men ser jeg bør prøve ut de andre stedene også.

  Sv. Hehe.. Jeg fant vel egentlig ikke den gamle bloggen din av meg selv. Men du hadde kommentert på et annet innlegg, hvertfall antar jeg det er deg. Og da jeg trykket på linken så var det den bloggen som dukket opp.. Reagerte jo litt på det, men tenkte du kanskje hadde sluttet å blogge, men ikke lese og kommentere andres blogger.. Hehe… ;)

  3. mars 2009 at 11:04 pm Reply
 • Anne Marit

  masse gøye steder faktisk. :) og jeg er enig med deg vedr krakow. finfint der. og auschwitz er veldig spesielt. eller fælt er egentlig ordet, med tanke på hva som hendte der. men jeg syns de hadde gjort det til litt for mye museum. “Likte” Birkenau bedre jeg. Mye mer inntrykk.

  3. mars 2009 at 11:29 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!