Leseglede

9. februar 2009

Noe av det beste jeg vet i hele verden er å lese. Man bare setter seg tilbake og seiler av sted til ukjent farvann med en kriblende følelse i magen, det er herlig! For meg er bøker og skrifter en viktig del for å gjøre meg fullkommen som Caroline. Det å kunne bruke fantasien for å skape seg illusjoner, bruke hodet til å tenke og gruble… Det er helt fantastisk. De som ikke leser går virkelig glipp av noe. Jeg er utrolig glad for at jeg har lest helt siden jeg var liten. Har fått utrolig mye igjen for det! Har fått bedre ordforråd, bedre fantasi osv. Dette har selvfølgelig vært et gode på skolen! Hva hadde barndommen vært uten Roald Dahls “SVK”, “Matilda”, “Heksene” og “Charlie og sjokoladefabrikken”. Eller tenårene uten Harry Potter? Du store min hvor jeg elsker Harry Potter bøkene! Husk dere, det er aldri for sent å begynne å lese! Og hvis du er ny  i bøkenes verden kan jeg jo gi deg noen småtips?

Boktyven er en lettlest, utrolig flott bok fra andre verdenskrig. Hovedpersonen er en liten jente og historien er på en måte skrevet av døden. Dette er en bok fylt med humor, alvor og du vil garantert sitte med tanker og kanskje tårer når du har lest den.

Harry Potter tror jeg de fleste bare elsker. Er ikke uten grunn at Harry Potter er så populær i hele verden. Har du ikke allerede lest dem så bør du, for man går glipp av noe om man ikke gjør det. Dette er de typiske bøkene som man bare ikke klarer å legge fra seg, fylt med spenning og action hele veien. Men også fylt med alvor og mye om det å være ungdom. Og selvsagt masse fantastisk magi!

Er du mer den spirituelle, tankefulle personen? Da kan kanskje Paulo Cohelos bøker være noe for deg. Du kan jo begynne med boken Zahir. Fantastisk bok som gir deg litt å tenke på. Dette er en sjelevandring og kanskje en smule tunglest.

Liker du fart og spenning, men er ikke helt fantacytypen? Da tror jeg Dan Brown kan glede deg! Les Da Vinci Koden eller Engler og Demoner. Disse bøkene vil gi deg bakoversveis. Utrolig nervepirrende og historisk lærerik! Disse klarer du ikke legge fra deg, krim i høyklasse!

Les folkens, les! Dere fortjener det!

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Sandra

  apropo bøker :P når er du ferdig med harry potter 2?

  10. februar 2009 at 2:53 pm Reply
 • Mira

  Elsker å lese :) Synd jeg aldri får helt roen til å sette meg ned med en bok. Jeg burde bli flinkere.

  Sv: Alle har kjolekropp Caroline! Kjoler er fint på absolutt alle, med alle slags kroppsformer :)

  10. februar 2009 at 8:08 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!