Hva skal til for at jeg skal like en blogg?

10. februar 2009

Jeg er egentlig ganske kresen når det gjelder blogger jeg leser. Faktisk stiller jeg mer krav til dem enn til min egen blogg, ironisk nok. Hvis jeg skal like en blogg skikkelig godt må den på en måte ha alle faktorene som skal til for å interessere meg. Dette gjelder både bilder, layout, innhold og ikke minst bloggerens personlighet.

Jeg synes ikke en blogger skal gi for mye av seg selv, da mister i alle fall jeg interessen ganske så fort. Ved å holde opplysninger tilbake gjør man leseren nyskjerrig. Mystikk er en tiltrekkende faktor, som viten kjent. Et godt eksempel på en som har en personlighet jeg liker godt er Monica. Hun gir ikke så mye av seg selv som kanskje mange andre bloggere gjør, og dette tror jeg er en av grunnene til at hun har blitt en av Norges mest leste blogger.

Layout er utrolig viktig for at jeg skal like en blogg. Ikke minst en liten ting som irriterer meg ganske mye med en rekke bloggere, og det er reklame. Mange bloggere (spesielt de som har mange lesere) legger ut annonser og reklame for å tjene penger på bloggen sin. Greit nok for dem, men det ser utrolig rotete og lite pent ut! Det er et skikkelig irritasjonsmoment som trekker ned helintrykket av layouten en menge hakk hos meg i alle fall. Ellers kan jeg like ganske mange slags layoter, alt fra den helt enkle typen til fargesprakende kreativiteter. Stikkordene er uansett orginalitet, ryddiget, organisert og personlig. Miksing og triksing med farger er en farlig ting. Alt for mange går i “fargefellen”. Jeg synes man skal holde seg til få farger hvis man ikke kan dette. Har egentlig ingen veldig gode eksempler på layouter for jeg har ikke funnet noen jeg liker skikkelig godt ennå. En layout som virker innbydene og litt mystisk er fint! Jeg leter forsatt.

Innholdet i bloggen er viktig. Jeg synes spesielt gramatikk er viktig. Mister lysten til å lese blogger som er skrevet på dialekt eller har tusen små skrivefeil. Et godt ordkabulær og en orginal måte å uttrykke seg på er interessant for oss lesere! Jeg tror også det at leseren kan kjenne seg igjen i teksten din er viktig om du vil ha mange lesere som du ikke kjenner IRL. Derfor er det kanskje ikke verdens beste sjakktrekk å skrive så mye om vennene dine osv. om du vil være en kjent blogg. Noe som jeg forøvrig ikke har tenkt å bli siden jeg i første rekke blogger for vennene mine. Noe annet jeg synes er viktig er og ikke skrive for lange tekster (jeg er kanskje ikke verdens beste eksempel her). Men hvis ikke tekstene er veldig gode så gidder ikke jeg å lese lange tekster ferdig. Jeg synes Drea er veldig flink å skrive godt.

Ellers til slutt vil jeg nevne at jeg liker store, klare bilder og ikke er utydelige. Og ikke alt for mange bilder i ett innlegg. Mira er kjempeflink med bildebruken sin! Som dere ser er ikke jeg verdens beste eksempel på noen av punktene, men dette er punktene for at jeg skal like deres blogger. Så ikke la dere dømme. 

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Monkey

  Helt enig. Og i likhet med deg, så stiller jeg større krav til andres enn min egen blogg :P

  10. februar 2009 at 9:44 pm Reply
 • admin

  Haha, ja det er rart med det der :P

  10. februar 2009 at 9:52 pm Reply
 • Monica

  Så moro at du nevnte meg :D Takk søte deg!

  Er faktisk ganske enig i det du skriver, bortsett fra at jeg stiller høyest krav til meg selv… :P Hehe..

  11. februar 2009 at 5:55 pm Reply
 • Wenche

  Skikkelig bra skrevet :-) Og jeg er helt enig! Kunne ønske jeg klarte å holde mine egne krav da, haha

  11. februar 2009 at 6:47 pm Reply
 • Mira

  Aww, tusen takk for å nevne meg :) Ellers er jeg veldig enig i disse punktene. :)

  11. februar 2009 at 9:32 pm Reply
 • admin

  Monica: Ja, jeg kan tenke du er en person som setter høye krav til deg selv. Håper du ikke setter FOR høye krav da ;)

  Wenche: Det skulle jeg også ønske jeg kunne :P

  Mira: Klart jeg måtte nevne deg ;)

  11. februar 2009 at 10:56 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!